صدای مظلومیت از قلب بحرین
اعدام سه جوان بیگناه بحرینی موجی از اعتراضات علیه آل خلیفه را در این کشور به دنبال داشته است. هزاران نفر از مردم بحرین در اقصی نقاط این کشور به خیابانها ریختند و از اقدامات سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه و به ویژه اعدامهای ظالمانه اخیر اعلام انزجار کردند.
بحرین با جمعیت قابل توجهی از شیعیان(حدود 70 درصد کل جمعیت) به لحاظ میزان شیعیان نسبت به کل جمعیت، در رتبه سوم از کشورهای شیعی جهان قرار دارد. کشور بحرین از سی و سه جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است و مرکز آن منامه است. بحرین در گذشته بخشی از امپراتوری ایران پیش از اسلام بوده است.در اوایل قرن شانزدهم میلادی با هجوم استعمار پرتغال به منطقه اقیانوس هند و خلیج فارس، مجمع الجزایر بحرین نیز (در سال 1521) به تصرف و اشغال پرتغالی ها درآمد.
پس از گذشت حدود یک قرن از اشغال پرتغالی ها، شاه عباس در سال 1602م با لشکرکشی به بحرین، آن جا را از تصرف اشغالگران خارجی آزاد کرد و مجدداً به ایران ملحق نمود، که پس از آن، مجمع الجزایر بحرین به مدت 180 سال در اختیار و تحت نظر کامل حکومت ایران بود. در سال 1783م (یا 1782) شیخ احمد بن خلیفه از قبیله "بنی عتبه" و از خاندان خلیفه - که اصالتاً عربستانی و از سرزمین نجد بودند - به این سرزمین حمله کرد و بر این منطقه استیلا یافت و از آن پس، حکومت بحرین با حمایت همه جانبه سیاسی - استعماری انگلستان در اختیار اعضای خاندان خلیفه (آل خلیفه) قرار گرفت و پادشاه کنونی بحرین از این خاندان می باشد.
از آن پس نیز شاه ایران تا سال 1346 شمسی هرگز از ادعای حق حاکمیت خود بر بحرین چشم نپوشید. اما پس از کشمکش های سیاسی و مستعمره ی بریتانیا بودن بالاخره بحرین استقلال خود را در 14 اوت 1971 اعلام کرد و ایران نیز اولین کشوری بود که استقلال آن را به رسمیت شناخت.
با اینکه شیعیان اکثریت جمعیت این جزیره کوچک را از آن خود دارند لیک حکومت و پادشاهی با استبداد بسیاری آنها را در خفقان قرار داده است. آل خلیفه سال هاست حقوق بشر و حتی اعلامیه جهانی حقوق بشر را صراحتاً نقض می کند. به تازگی حکومت مستبد آل خلیفه سه جوان بحرینی را به بهانه های واهی اعدام کرده است؛ اعدام این سه جوان بیگناه موجی از اعتراضات علیه آل خلیفه را در بحرین به دنبال داشته است. پس از این اقدام خشن و ناعادلانه، هزاران نفر از مردم بحرین در اقصی نقاط این کشور به خیابانها ریختند و از اقدامات سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه و به ویژه اعدامهای ظالمانه اخیر اعلام انزجار کردند.
اعدام این سه جوان بحرینی در حالی انجام شد که آل خلیفه در طول مدت بازداشت آنها هیچ مدرکی دال بر گناهکار بودن آنها ارائه نکرده بود. این سه جوان در سال ۲۰۱۴ م. به اتهام قتل دو نظامی اماراتی و یک نظامی پاکستانی بازداشت و به اعدام محکوم شدند و علی رغم اعتراضات فراوان مردمی و جنبش های عدالت خواه در بحرین نسبت به حکم اعدام این جوانان، حکومت بی توجه به خواسته مردم ناجوانمردانه آنها را به قتل رساند. این حکومت مستبد و مردم ستیز، ظلم بی حد و حصر خود را تنها به قتل و کشتار این سه جوان بحرینی اکتفا نکرد بلکه مسئولان رژیم آل خلیفه حتی از تحویل پیکر این سه شهید به خانواده های آنها خودداری کردند و در اقدامی کاملاً خودسرانه آنها را در قبرستان «ماحوز» دفن نمودند. از همین روی، کاملاً واضح است که آل خلیفه از همان ابتدا تصمیم داشت تا جنایت خود را در یک فضای امنیتی مطلق آغاز و به اتمام برساند؛ جنایتی که پیامدهای بسیار وخیمی برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
شیخ عبدالله صالح جانشین دبیر کل جمعیت عمل اسلامی بحرین ضمن محکوم کردن اعدام سه جوان بحرینی از سوی آل خلیفه در این باره گفت: "در ابتدا به خانواده های شهدا تبریک و تسلیت می گویم و تاکید می کنم که خون این شهدا دیکتاتوری و استبداد موجود در بحرین را از بین خواهد برد، در سال 1960 مردم بحرین شاهد بودند که اعدام شهید عیسی قنبر از سوی پدر پادشاه کنونی چگونه به دیکتاتوری او پایان داد، در نتیجه باید گفت پادشاه کنونی نیز با اعدام این جوانان به پایان کار خود نزدیک شده است."
«یوسف ربیع» رئیس مرکز حقوق بشر بحرین نیز اعلام کرد: «اعدام سه جوان بحرینی تمامی درها به روی راه حل سیاسی بحران را بست. آل خلیفه مسئول اصلی وضعیتی است که هم اکنون در کشور به وجود آمده است». ربیع همچنین اظهار داشت: «اعدام جوانان بحرینی اوضاع را بیش از پیش پیچیده کرد و رژیم آل خلیفه باید مسئولیت این جنایت را برعهده بگیرد».
برخی تحلیل گران سیاسی معتقدند که حکومت آل خلیفه که از سوی دولت امارات تهدید می شد ناچار بود که برای حادثه ای که در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، مقصری بیابد و با مجازات کردن آن مقصران، به تهدیدات اماراتی ها خاتمه دهد. پس از سلسله فشارهای اعمال شده علیه رژیم آل خلیفه توسط مقامات اماراتی، که تهدید کرده بودند در صورت عدم مجازات عاملان قتل دو نظامی اماراتی، نیروهای خود را از بحرین خارج می کنند، آل خلیفه دست به این جنایت بزرگ زد.
به نظر می رسد که رژیم آل خلیفه با اعدام سه جوان بحرینی به نوعی به مزدوران اماراتی و همتایان سعودی آنها باج داده اند تا نیروهای خود را از این کشور خارج نکنند. نیروهای "سپر جزیره" از مدت ها پیش به منظور ارائه کمک به رژیم آل خلیفه جهت سرکوب بیش از پیش انقلابیون بحرینی، از سوی امارات و عربستان سعودی وارد این کشور شده اند.
آل خلیفه که از تشدید اعتراضات مردمی و دامنه دار شدن آن هراس بسیاری دارد خود را ملزم به حفظ نیروهای اماراتی و عربستانی در این کشور می کند چراکه به خوبی می داند در نبود آنها مردم به راحتی این حکومت مزدور و ظالم را سرنگون خواهند کرد.
رژیم منحوس آل خلیفه که همپیمان رژیم فاسد صهیونیستی و همپیمان او شد از هیچ اقدامی جهت فشار به نیروهای معترض مردمی فروگذار نیست. او بی توجه به خواسته های مردم به رفتارهای ظالمانه اش ادامه می دهد. چندی پیش بود که این رژیم مستبد در اقدامی شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی مسلمانان بحرین را حبس خانگی کرد و تابعیت بحرینی او را لغو نمود. این مسئله موجی از اعتراضات مردمی را به همراه داشت و مردم همچنان در مقابل منزل رهبر دلسوز خود شیخ عیسی قاسم تحصن می کنند تا سپر دفاعی ایشان باشند و حکومت جرأت آسیب رساندن به ایشان را نکند.
جالب است بدانید رژیم غیرمردمی آل خلیفه در حالی از شیخ عیسی قاسم سلب تابعیت نمود که خود به بیگانگان تابعیت بحرینی می دهد: بیگانگانی همچون بعثی های صدام در عراق. گویا رژیم آل خلیفه برای تغییر بافت جمعیتی بحرین و یافتن هوادار در بین مردم خود، تابعیت بحرینی به این بعثی ها داده است. بعثی هایی که حامی صدام رئیس جمهور خونخواری هستند که در طول حیات ننگین خود، خسارت های بسیاری بر کشور عراق و کشورهای همسایه اش از جمله ایران و کویت وارد کرده اند .
مردم بحرین شش سال است که با صبر بر همه جنایت ها و شکنجه های آل خلیفه، اعتراضات آرامی علیه حکومت دارند. سلب تابعیت ها، بازداشت های خودسرانه، شکنجه ها و سر به نیست کردن ها، هرگز نتوانسته است مردم را در برابر فشارهای فراوان آل خلیفه و سیاست های رعبآور این رژیم به تسلیم کشاند. مردم بحرین از سوی سازمان حقوق بشر نیز هیچ حمایتی نمی شوند. در طرف مقابل، رژیم آل خلیفه علیرغم تمامی حمایتهای خارجی به ویژه از سوی مزدوران سعودی، موفق به خاموش کردن صدای اعتراضات مردمی نشده است. این اعتراضات از زمان آغاز آن یعنی در سال ۲۰۱۱ نه تنها فروکش نکرده است بلکه روز به روز بر دامنه آن نیز افزوده شده است. مردم بحرین با وجود گذشت قریب به ۶ سال، همچنان خواستار تحقق مطالبات مشروع و حقوق قانونی خود هستند؛ مطالبات و حقوقی که در سایه سیاست های فرقه گرایانه و تبعیض آمیز رژیم دیکتاتور و تا دندان مسلح آل خلیفه، پایمال شده اند. اما وقایع اخیر و تلخی اعدام این سه جوان بیگناه، موج اعتراضات مردمی را تشدید کرده است و آن اعتراضات مسالمت آمیز گویی رنگ تازه ای به خود می گیرند.
اعدام این سه جوان بی گناه که به گفته متفکران سیاسی، اقدامی بدون تدبیر و ناشیانه و حاکی از سراسیمگی رژیم آل خلیفه بوده است، آتش نفرت مردم را شعه ور تر کرده است. در حالی که ملت بحرین از ظلم و فشار و شکنجه جوانان خود در زندان های آل خلیفه جریحه دار هستند، این رژیم با این جنایت بزرگ، دست به خود زنی کرده است و گویا طومار حکومت ناشایسته خود را پیچیده است.
با ظلم های روا شده بر رهبر شیعیان بحرین و نیز قتل سه جوان بیگناه می توان این نتیجه را گرفت که اگر تا دیروز مردم بحرین تمام تلاش خود را به کار بسته بودند تا انقلاب مقدسشان از مسیر صلح طلبی خارج نشود، امروز دیگر جنایت های آل خلیفه ، حجت را بر آنها تمام کرد. از این پس دیگر مسیر «مقاومت» انقلابیون بحرینی در مقابل رژیم آل خلیفه بیش از پیش هموار شده است .