دیار جمعی از دست اندرکاران راهیان نور با رهبری
(last modified Sun, 12 Mar 2017 12:34:48 GMT )
حوت 22, 1395 17:04 Asia/Kabul
  • دیار جمعی از دست اندرکاران راهیان نور با رهبری

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران روز دوشنبه 16 اسفند سال جاری( 6 مارس 2017) با دست اندرکاران برگزاری اردوهای راهیان نور دیدار کردند و ضمن تقدیر از فعالانِ این حوزه، برگزاری این اردوها را کاری بسیار مهم و نوعی "فناوری" برای استفاده از ثروت و معدنِ طلای " دفاع مقدس" دانستند. در ادامه با مهم ترین بیانات ایشان در این دیدار آشنا می شویم.

نزدیک بیست سال است که کاروان های زیارتی سیاحتیِ راهیان نور به عنوان حرکتی خودجوش و مردمی برای حفظ و یادآوری ارزش های دفاع مقدس در ایران به راه افتاده است. راهیان نور نام کاروان هایی است که هر ساله برای بازدید از مناطق جنگی که محل دلاوری ها و رشادت های جوانان ایران در برابر دشمن بعثی بوده است راهی مناطق مرزی ایران با عراق می شوند. در سال های ابتدایی، اردوهای راهیان نور تنها شامل تعداد محدودی از کاروان های دانشجویی بود که به همت دانشجویان علاقه مند به ارزش های دفاع مقدس، سامان می یافت اما اکنون آمارها نشان می دهد سالانه بیش از 5 میلیون نفر برای بازدید از مناطق عملیاتی در قالب کاروان های راهیان نور، عازم مناطق مرزی جنوب کشور می شوند. با توجه به این حجم از استقبال مردمی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با تأسیس ستاد مرکزی راهیان نور، مسوولیت پشتیبانی و ساماندهی کاروان ها را به عهده گرفت.

مردم مسلمان ایران کمتر از دو سال پس از پیروزی در انقلاب اسلامی در سال  1978. م(1357.ش) به رهبری امام خمینی (ره)، درگیر جنگی نابرابر و غیر انسانی شدند که از طرف رژیم بعث عراق به فرماندهی صدام به آن ها تحمیل شد. این جنگ، هشت سال به طول انجامید. ایران در آن زمان به دلیل وقوع انقلاب، فاقد نیروی نظامی سازمان دهی شده و تجهیزات نظامی کافی بود اما به لطف خداوند، ایمان و ارادۀ مردم ایران بر قوای نظامیِ قدرتمندِ صدام، پیروز شد. در طول این جنگ هشت ساله، حدود دویست هزار نفر از مردم ایران برای دفاع از وطن و عقاید اسلامی خویش به شهادت رسیدند. میانگین سنی شهدای ایران 22 سال است که نشان می دهد جوانان غیرتمند ایرانی نقش تعیین کننده ای در این پیروزی داشته اند.

حضور نیروهای داوطلب مردمی در جبهه های دفاع مقدس

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران روز دوشنبه 16 اسفند سال جاری( 6 مارس 2017) با دست اندرکاران برگزاری اردوهای راهیان نور دیدار کردند و ضمن تقدیر از  فعالانِ  این حوزه، برگزاری این اردوها را کاری بسیار مهم و نوعی "فناوری " برای استفاده از ثروت و معدنِ طلای " دفاع مقدس" دانستند. ایشان اشاره کردند: روزهای بزرگِ هر ملّتی،  آن روزهایی است که یک حادثه‌ی الهی به وسیله‌ی مردم و با دست مردم در آن انجام گرفته است و این همان ایام الله است که خداوند در قرآن کریم به گرامی داشت و یادآوری آن ها دستور داده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند در مورد کارهایی اجرایی که در طول زمان جریان دارد سه نکته اهمیت دارد:  اول ، پیشرفت مستمر کار، دوم ، مراقبت از منحرف نشدن جریان امور، و سوم یکنواخت نبودن و اعتلای روز افزون . ایشان به روایتی از امام علی (ع) اشاره کردند که می فرمایند: « هر کس دو روزش با هم برابر باشند زیانکار است و  فرمودند در همه کارها و از جمله در "راهیان نور" هر روز باید یک قدم بالاتر و بهتر از دیروز حرکت کنیم و جدای از آمار و گزارش ها، نتیجه را عملاً مشاهده کنیم .

دیدار دست اندرکاران راهیان نور با  رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هر کشوری از گونه ای از ثروت ها برخوردار است و کشور ما علاوه بر ثروت ها و سرمایه های مادی، دارای ثروتی فرهنگی است که همان "ایمان به خدا" و " اعتقاد به مقاومت و جهاد" در راه اوست. ایشان تأکید کردند مبارزانی که ایمان به خداوند متعال ندارند مثل مارکسیست های که با رژیم شاهنشاهی مبارزه می کردند، توجیه عقلانی برای مقاومت و رنج کشیدن و نیز امید و پناهی در لحظه های ناامیدی و سخت نداشتند و تنها تحت تأثیر احساسات و هیجانات وارد مبارزه می شدند . در نتیجه با رنگ باختن احساسات ، دچار احساس پوچی و ناامیدی شده و دست از مبارزه برمی داشتند. حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند : « خصوصیتِ ایمان، این است که احساس مجاهدت و میل به مجاهدت را در انسان زنده نگه می دارد و  این خودش یک ارزش بزرگ فرهنگی است . ایشان اعتقاد به ایستادگی در مقابل زورگویان را هم ثروت فرهنگیِ ارزشمندی دانستند که در ملت ایران وجود دارد و فرمودند: « ما اگر بخواهیم ثروت های فرهنگی مان را بشمریم یک فهرست طولانی‌ای از ارزشها و ثروتهای فرهنگی داریم که متعلّق به ما است و به ما نیرو می دهد وجود دارد که اگر اینها را زنده نگه داریم و به میدان بیاوریم، کارهای بزرگی انجام می گیرد

ایشان پیروزی انقلاب اسلامی و نیز پیروزی در جنگ تحمیلی را نتیجۀ به میدان آوردن همین ثروت فرهنگیِ ملت ایران دانستند .

 حضرت آیت الله خامنه ای، در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند که احساس ضعف و اظهار ضعف ، دشمن را برای حمله و فشار ، جری می کند ، همانطور که جنگ تحمیلی نیز به این دلیل آغاز شد که دشمن احساس کرد به دلیل وقوع انقلاب در ایران ، ضعف وجود دارد. ایشان فرمودند: «اگر می خواهید دشمن را از تهاجم به خودتان منصرف کنید، سعی کنید اظهار ضعف نکنید. نمیگویم به دروغ بگوییم قوی هستیم، [بلکه] می گویم نقاط قوّت خودمان را آشکار کنیم. »

 حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه فرمودند ما در زمان آغاز جنگ بالفعل در زمینه نیروی نظامی و ادوات جنگی و تجربه نظامی ضعیف بودیم و دشمن به راحتی چندین شهر ما را تصرف کرد اما با نهیب امام خمینی (ره) که خود از معجزات دهر و از آیات الهی بود ، نیروهای انقلابی و مسلمان به توانایی های پنهان خود واقف شدند و از قوّتی که در آنها نهفته بود و آن را کشف نکرده بودند استفاده کردند . رهبرمعظم انقلاب فرمودند: « این قوّت، فقط قوّت جنگیدن و شجاعت و به میدان رفتن نبود، بلکه قوّت مدیریّت، سازماندهی و ابتکار عمل بود،  لذا صفحه‌ی جنگ دگرگون شد و یک سال و نیم پس از جنگ در عملیّات فتح‌المبین چند هزار اسیر از دشمن به دست نیروهای ما افتاد. »

رهبر معظم انقلاب اسلامی با انتقاد از تفکری که به اسم مخالفت با جنگ، سخن گفتن از دفاع مقدس را روا نمی داند ، تأکید کردند: « [اینها] دو مقوله را با هم اشتباه می کنند؛ یک مقوله این است که آیا جنگ فی‌نفسه چیز خوبی است یا چیز بدی است؟ خب معلوم است جنگ چیز خشنی است؛ جنگ، کشتن دارد، نابود شدن دارد، مجروح شدن دارد، معلوم است؛ این یک مقوله است. (اما) یک مقوله‌ی دیگر این است که یک ملّتی که مورد تهاجم قرار می گیرد از جهات مختلف، اگر چنانچه قوّت خود را، نیروی خود را به میدان نیاورد و در مقابل دشمن نَایستد، نابود می شود. دفاع مقدّس یک حرکت حیاتی بود، یک نفس کشیدن بود برای این ملّت؛ اگر نفس نمی کشیدیم، می مردیم»
 

حضرت آیت الله خامنه ای پس از تبیین ضرورت دفاع برای ملت ایران در طول 8 سال جنگ تحمیلی، داشته ها و دستاوردهای این دفاع را یک ثروت عظیم فرهنگی برای ملت ایران دانستند که استفاده از آن ، محتاج یک " فناوری" است و " راهیان نور"  همان فناوری ای است که می تواند از این معدن طلای دفاع مقدس ، ثروت های عظیمی استخراج کند . ایشان تأکید کردند استمرارِ این حرکت باید با نو به نو شدن ، برنامه ریزی و ابتکار ، همراه باشد و باید هر سال نتایج بهتری داشته باشد. رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: « آن‌ کسانی که به این سفرهای راهیان نور می‌آیند و برمی گردند، حتماً باید چیزی به آنها اضافه شده باشد؛ باید بین آنها و بین حادثه‌ی مهمّ دفاع مقدّس یک پیوند و ارتباط ناگسستنی به ‌وجود بیاید و معرفت تازه‌ای پیدا کنند. »

حضور جوانان در اردوهای راهیان نور( بازدید از مناطق عملیاتی )

 

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنان خود به اهمیت تولید فرهنگی پرداختند و فرمودند: «در فرهنگ هم -مثل مسائل اقتصادی- اگر تولید نکردیم، به واردات فرهنگی احتیاج پیدا می کنیم.» ایشان با اشاره به تلاش و برنامه ریزی دشمن برای نفوذ در ملت ایران، گفتند: «آرزوی دشمن، این است که شما جوان هایی که امروز به عشق امام و به عشق انقلاب و به عشق ارزش های والای دینی و اسلامی و انقلابی نفس می کشید، از همه‌ی این ارزشها تهی شده و تبدیل بشوید به یک عنصر وابسته‌ی به فرهنگ غربی و تفکّر غربی، یک عنصر بی‌خاصیّتِ بی‌فایده برای کشور و برای خود و برای آینده‌اش»

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با تأکید بر اینکه بر خلاف "حملۀ نظامی" که انگیزه ملت را برای دفاع بیشتر می کند، "حمله فرهنگی" باعث تضعیف اراده ها می شود و راه مقابله با آن، تولید فرهنگی است. ایشان مجموعۀ راهیان نور را یک ابداع و ابتکار در راه تولید فرهنگی دانستند.

بازدید مردم از مناطق عملیاتی جنوب ایران ( راهیان نور)

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی که خود نیز در سال های گذشته در جمع کاروان های راهیان نور در مناطق عملیاتی حضور یافته بودند به کسانی که به عنوان "راویان دفاع مقدس" در این کاروان ها حضور دارند توصیه کردند محتوای گزارش های خود را از "معرفت ، بیان حقایق و بیان ارزش های دفاع مقدس" پُر کنند و مخاطبین خود از نقاط نورانی و برجستۀ دفاع مقدس آگاه کنند ایشان همچنین فرمودند: «هیچ لزومی ندارد مبالغه کنیم، اغراق کنیم یا جوری حرف بزنیم که گویی آن رزمندگان و شهیدان و قهرمانان، یک انسان های خاص و عجیبی بودند؛ نخیر، آن ها هم از جنس ما بودند، منتها بهتر از ما راه را شناختند، بهتر از ما زندگی را فهمیدند، توسّل بیشتری داشتند، خدای متعال هم به آنها توجّه بیشتری کرد و آنها را از سرچشمه‌ی لطف و فضل خودش سیراب کرد.» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در پایان سخنانِ خویش، برای دست اندرکاران این حرکت عظیم ،  توفیق روز افزون و برکات الهی را از درگاه الهی خواستار شدند.

دیدار دست اندرکاران راهیان نور با رهبر معظم انقلاب اسلامی