حمل 28, 1396 09:08 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 28 حمل 1396

"درنگی بر گفته های اخیر کرزی"،" نشست مسکو و کلیشه بافی حکومت"و"پیام های یک سفر"، از مهمترین عناوین مهم نشریات امروز چاپ کابل است که در ادامه می خوانید:

درنگی بر گفته های اخیر کرزی عنوان سرمقاله ی روزنامه ی آرمان ملی است که در آن چنین آمده است :

سخنان اخیر حامد کرزی در بسیاری از موارد ابراز شده دارای نکاتی است که باید روی آن درنگ کرد. وی به گونه آشکاری علیه امریکا موضع گیری کرد و وعده داد که او افغانستان را از چنگ امریکا آزاد می کند. او با بمباری اچین توسط امریکا وبه ویژه حمله با بمب مادر در این منطقه مخالفت کرد و آن را برای دولت کنونی خیانت ملی خواند و ابراز داشت که دیگر با حکومت کنونی نیست.

کرزی با این سخنان تازه اش می خواهد از فرصت های کنونی به سود خود و تحکیم موقعیت های خویش بهره ببرد ورنه خود او مردی است که برای مردم افغانستان جفا های کلانی کرده است.

نویسنده می افزاید :

کرزی با حمایت از طالبان  در لشکر کشی آنان به شمال کشور کمک کرد و  بیش از سه هزارتن از تروریست های طالبی را که در زندان های کشور نگهداری می شدند از حبس رها کرد و سبب شد جبهات جنگ علیه نیرو های امنیتی و دفاعی ما داغ تر شود و طالبان ضمن بد امن سازی شهر ها و روستا های کشور، جنایات بیشماری را مرتکب شدند و امروز ما از این بابت درد می کشیم.

کرزی تروریست هایی را از زندان بگرام رها کرد که به قیمت شهادت سربازان و افسران نهاد های امنیتی و دفاعی افغانستان اسیر شده بودند و این یکی از نابخشودنی ترین گناهان کرزی به حساب می رود.

و نشست مسکو و کلیشه بافی حکومت عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ماندگار است که در آن چنین آمده است :

روز گذشته وزارت خارجۀ افغانستان اعلام کرد که نشستِ یک‌روزۀ مسکو دربارۀ اوضاعِ افغانستان به گونۀ «رضایت‌بخش» برگزار شده و دور بعدیِ آن نیز در کابل برگزار خواهد شد.
شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجۀ کشور در نشست مطبوعاتیِ خود در کابل به خبرنگارانِ داخلی و خارجی گفت که ۱۱ کشور شرکت‌کننده در این نشست با ترغیبِ گروه طالبان به گفت‌وگو و صلح، تأکید کردند که این گروه از راه نظامی به خواسته‌های خود نخواهد رسید.

او افزود که اجماع منطقه‌ ای دربارۀ تأمین امنیت در حال شکل‌گیری است و کشورهای شرکت‌کننده از گفت‌وگوهای صلح به رهبری افغان‌ها حمایت می‌کنند. آقای مستغنی گفت که دولت افغانستان در این نشست تأکید کرده که هیچ تفکیکی بین تروریست‌ها نیست و نباید آن‌ها را به خوب و بد تقسیم کرد، بلکه باید با تمامی گروه‌های تروریستی یکسان برخورد شود

ماندگار می افزاید :
آنچه از موضع گیری وزارت خارجۀ کشور می‌توان مشاهده و دریافت کرد، کُلی‌گوییِ برخاسته از ضعفِ دیپلماسی و مدیریت در افغانستان است. یعنی حکومتِ ما هیچ گزارشِ به‌دردبخور و قابل‌عطفی از این نشستِ مهم برای مردم و رسانه‌ها ندارد؛ از این‌رو به ادایِ چند جملۀ کلیشه‌یی اکتفا می‌کند. این درحالی‌ست که مبحثِ جنگ‌وصلح در افغانستان وارد فازِ جدیدی از مداخلاتِ پاکستان و دست‌اندازی‌هایِ منطقه‌یی و جهانی شده است.
«رضایت‌بخش» خواندنِ نشست‌هایی مانند مسکو، زمانی منطقی و حقیقی می‌نماید که دستگاه دیپلماسیِ ما موفق به تعدیل نقش‌آفرینیِ پاکستان در افغانستان به کمکِ ظرفیت‌هایِ کشورهای بیرونی و همسایه مانند روسیه شود. به این معنا که دولتِ افغانستان با اتکا به دانش دیپلماسی، پای به مذاکرات بگذارد و کشورهای شرکت‌کننده در نشست‌های مرتبط با اوضاع امنیتیِ افغانستان را در جهت نیل به منافعِ ملیِ خود بسیج کند.!

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی افغانستان که در سرمقاله ای تحت عنوان پیام های یک سفر چنین نوشته است :

مشاور امنیت ملی رییس جمهور آمریکا شب گذشته در راس یک هیات عالی رتبه پس از انتخابات اخیر آن کشور وارد کابل شد  و با رییس جمهور غنی و هم چنین مقامات عالی و هیات رهبری حکومت وحدت ملی دیدار و گفتگو کرد. سفر جنرال مک مستر به افغانستان آن هم در شرایط فعلی دارای پیام های مختلفی هم برای افغانستان و هم برای کشورهایی است که به نحوی در قضیه افغانستان دخیل هستند.

در پایان نویسنده می افزاید :

پیام سفر- مشاور امنیت ملی امریکا- برای دولت افغانستان نیز واضح است که در گفته های مک مستر در دیدار با رییس جمهور غنی آمده است. آوردن اصلاحات در بخش های مختلف، مبارزه با فساد اداری و نیز مبارزه با مافیای مواد مخدر از مهم ترین مسایلی بود که از سوی مشاور امنیت ملی ایالات متحده در دیدار با رییس جمهور غنی مطرح گردیده است.

 

 

کلیدواژه