حمل 30, 1396 14:16 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 30 حمل 1396

"کرزی ضد امریکا نیست"،"ابعاد سیاسی یک عزل" و"پاکستان به عنوان کشور حامی تروریستان به جهان معرفی شود" ، عناوین مهم نشریات چاپ کابل است که در ادامه می خوانید:

روزنامه ماندگار در سرمقاله ای تحت عنوان کرزی ضد امریکا نیست چنین نوشته است.

حامدکرزی، رئیس‌جمهور پیشین، پس از بمباران اچین با بزرگترین بمب غیر هسته‌ ای، دولت افغانستان را متهم به خیانت ملی کرد؛ دولتی که در واقع محصول و نتیجۀ تقلب او است.

آیا کرزی به عنوان رئیس‌جمهور در انتخابات سال ۱۳۹۳ مسئولیت و وظیفۀ برگزاری انتخابات شفاف، سالم و عادلانه را نداشت؟ آیا رئیسان و کمیشنران کمیسیون انتخابات، که انتخابات مغشوش و پُر از تقلب را برگزار کردند، در ریاست‌جمهوری کرزی و توسط او بر گزیده نشده بودند؟

آقای یوسف نورستانی رییس کمیسیون انتخابات و ضیاالحق امرخیل را غیر از کرزی چه کسی در مسند رهبری و مدیریت انتخابات تعیین کرده بود؟ آیا حامد کرزی که اکنون به بیرون ساختن امریکایی‌ها از افغانستان تاکید می‌کند، در ۲۰۰۱ با هلیکوپتر امریکایی و میان تفنگ‌داران ویژۀ امریکا به ارزگان و سپس به قندهار و بعد کابل آورده نشد؟ آیا حامد کرزی پس از احراز قدرت خواستار افزایش قوای امریکایی و غربی و گسترش آن به بیرون از پایتخت نگردید؟

ماندگار می افزاید:

آیا حامد کرزی به زبان و اعتراف خودش، بار بار پول‌های  بی حساب و کتاب سازمان جاسوسی امریکا، سی‌آی‌اِی را نگرفت؟

اما مردم افغانستان پاسخ همه این پرسش‌ها را می‌دانند و باور دارند که کرزی یک ضد امریکایی نیست. زیرا او با این همه پیشینۀ امریکایی‌گری‌اش نمی‌تواند یک ضد امریکایی باشد.

امروزه تحلیل مردم این است که کرزی خود با شعار ضد امریکایی در واقع میدان بازی امریکا را به هدف گول زدن رقبای آن کشور گرم نگه‌داشته است و در این بازی ممکن است که اهدافی مثل تحریک دیگران در برابر امریکا در منطقه نیز مدنظر باشد.

بنابراین، این بازی یک بازی مدیریت شده به نظر می‌رسد. حالا اینکه ضدیت با امریکا چه پیمانه سود و زیان‌هایی دارد یک بحث است، اما اگر هر کسی دیگری که ضد امریکایی باشد باور کردنی است، اما آقای حامدکرزی هر گز یک ضد امریکایی نیست. او فقط مردم را با این احساسات عوام فریبانه‌اش می‌خواهد فریب دهد.

در همین حال روزنامه افغانستان در سرمقاله ای تحت عنوان ابعاد سیاسی یک عزل؛ چنین نگاشته است.

در تازه ترین جنجال های حکومت وحدت ملی، عزل احمدضیا مسعود نماینده فوق العاده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب، از سوی رییس جمهور غنی، بعد دیگری از چالش ها را آشکار ساخت. در پی این اقدام رییس جمهور بجز شخص احمد ضیا مسعود، کسی دیگری واکنش تند نشان نداده است.

لحن اعلامیه مطبوعاتی که از سوی دفتر سیاسی احمدضیا مسعود به رسانه ارسال گردیده است، اما بسیار تندتر از آن چیزی است که شخص وی در کنفرانس خبری مطرح کرد.

این روز نامه در ادامه افزوده:

اکنون پس از اقدام رئیس جمهور و واکنش تند نماینده عزل شده وی، چند نکته حایز اهمیت است:

 یک. با توجه به غیر مترقبه بودن اقدام رئیس جمهور و با توجه به جایگاه احمد ضیا مسعود در میان مجاهدین و حزب جمعیت اسلامی و هم چنین نسبت برادری وی با قهرمان ملی، اما هیچ شخص و یا جناح سیاسی و حزبی، تا کنون واکنش تند نسبت به عزل وی نشان نداده است.

دو. روی دیگر این سکه توانایی ها و تصمیم گیری های شخصی و فردی احمد ضیا مسعود است که گویا باعث برکناری اش شده است. او در طی سه سال حضور در بدنه حکومت نتوانست کارآمدی و شایستگی یک دولتمرد تاثیرگذار را از خود نشان دهد و در تمام این مدت به عنوان یک چهره سبملیک عمل کرد.

برکناری او از سوی رئیس جمهور یک بار دیگر بر این منطق تاکید می کند که دولتمردان یا حکومتی باشند و یا اپوزیسیون.

و سرانجام روزنامه آرمان ملی در سرمقاله ای تحت عنوان پاکستان به عنوان کشور حامی تروریستان به جهان معرفی شود چنین پرداخته است.

 

مک ماستر مشاور امنیت ملی امریکا در دیدارش با نخست وزیر پاکستان و دیگر مقامات آن کشور، گفته است که باید به فکر تأمین صلح در افغانستان بود و از حکومت پاکستان خواسته است که دست از حمایت هراس افگنان بردارد و نگذارند تا تروریستان بیشتر از این ثبات را در افغانستان و منطقه برهم زنند.

اما پاکستان تا حال در برابر این خواسته ها و حتا اخطارها، بی تفاوت بوده است و گاهی برای اغفال اذهان جامعه جهانی متوسل به اقدامات نمایشی و دروغین شده و با دُم خویش همه را فریب داده است.

با کسب تجربه از گذشته ها، پاکستان به این زودی ها زیر بار این خواسته و فشارها قرار نخواهد گرفت و به همان سیاست خویش مبنی بر حمایت از تروریستان ادامه خواهد داد.

نویسنده در ادامه می افزاید:

یکی از راه های زیر فشار قرار دادن پاکستان، تحریم های اقتصادی و نظامی است که باید از سوی کشورهای غربی به ویژه امریکا بر پاکستان اعمال شود و این کشور رسماً در نهادها و سازمان های بین المللی به عنوان حکومت تروریستان شناخته شود.

ما باور داریم تا بر پاکستان فشارهای لازم وارد نشود و این کشور در سطح جهان منزوی نگردد، بعید است که نظامیان آن کشور دست از حمایت تروریستان بردارند و سیاست آنها نسبت به هراس افگنان تغییر کند.