ایران منادی نفی خشونت و  پرچمدار مبارزه با تروریسم و افراط گرایی  
(last modified 1396-04-07T10:46:42+00:00 )
سرطان 07, 1396 15:16 Asia/Kabul
  • ایران منادی نفی خشونت و  پرچمدار مبارزه با تروریسم و افراط گرایی  

ایران پرچمدار شعار جهان عاری از خشونت و افراطی گری (WAVE) است و در مقام عمل هم پرچمدار مبارزه با تروریسم بوده است ؛ اما تِروریسم  چیست و  حمایت از آن چگونه سبب گسترش و آسیب رساندن صلح و امنیت  ملت ها می شود .

تروریسم از ان دسته واژگانی است که هنوز تعریف  یکسانی در باره آن ارائه  نشده است .شاید همین چند گانگی مانع از مبارزه   جدی با تروریسم و خشونت طلبی شده باشد .واقعیت دیگر این است که جهان  گرفتار بقایای  باورها  و اندیشه هایی است که اعتقاد دارد" تروریسم و مبارزه مسلحانه"  ابزاری  است که انقلاب سیاسی واجتماعی ملت ها را شکل می دهد و نمی توان آن را تروریسم  نام نهاد.

در دهه های اخیر برخی گروه های  تروریستی با سوء استفاده از این باورها مدعی شدند که نماینده  جنبش های اسلامی یا انقلابی یا ملی هستند که از نمونه ای انها  گروه هایی مانند  القاعده  و یا داعش هستند که هدف خود را  برقراری حکومت عدل اسلامی  میدانند  و ذیل این ادعای بی محتوا اعمال تروریستی خود را " مبارزه اسلام با کفر"  تبلیغ و ترویج می کند.

از نظر اغلب کارشناسان و ناظران سیاسی بین المللی، این وهابیت است که ریشه اصلی تروریسم است. به عقیده آنها، فرقه ای که در عربستان سعودی به نام اسلام ترویج می شود، الهام بخش اصلی گروه هایی مانند داعش و القاعده است که اقدامات آنها این روزها از مرزهای خاورمیانه نیز فراتر رفته است.

 روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی می نویسد :

"عربستان سعودی تاکنون میلیاردها دلار را صرف ترویج فرقه وهابیت در خارج از مرزهای خود از جمله انگلیس کرده است که آثار و نشانه های آن را امروز به وضوح از رقه در سوریه تا لندن و منچستر در انگلیس می بینیم. با این حال، سعودی ها همچنان دوست ما هستند و مشتری بیش از 80 درصد از صادرات تسلیحاتی ما"!

" ایندیپندنت  افزود :

"...ترزا می" نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی  پس از حمله تروریستی اخیر داعش برروی پل لندن گفت زمان گفتگوی سخت با تروریسم و افراط گرایی فرا رسیده است. اما همانطورکه "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر امروز گفت، چنانچه او به راستی به دنبال مبارزه با افراط گرایی است، پیش از همه برای مبارزه با تروریسم باید با عربستان که سرچشمه آن به شمار می رود، به گفتگو بنشیند."

اما سوال این است که کدام جنبش انقلابی و آزادیخواه و حتی استقلال طلبانه در جهان  با تروریسم و خشونت و افراط گرایی  بر سر کار آمده ویا  آزادی ودمکراسی را به ارمغان آورده است ؟

واقعیت تلخ این است که استراتژی خشونت  در نیم قرن اخیر بطور مستقیم و غیر مستقیم به کمک استبداد آمده است ، و  توسل به خشونت و عملیات مسلحانه و تروریستی مانعی برای  پیشرفت و تقویت استراتژی های عقلانی و اصلاح طلبانه بوده است.  این دور باطل منجر به  " تکثیر خشونت " شده است .

نگاهی  عمیقتر به  تحولات سیاسی جهان  نشان  می دهد که در فرهنگ سیاسی  غرب بویژه امریکا  حمایت از گروه های تروریستی به ابزاری برای رسیدن به هدف  تبدیل شده است . در بنیان های نظری غرب  اقداماتی مانند  کودتا 28 مرداد /اوت 1953/ و یا اظهارات اخیر تیلرسون در خصوص تغییر حاکمیت در ایران که  نادیده گرفتن حقوق مشروع یک ملت است رایج است ؛اما این رفتارها راچه می توان نام داد؟ آیا انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و انفجار دفتر نخست وزیری جمهوری اسلامی وترور ده ها وزیر و نماینده  توسط منافقین به سقوط رژیم جمهوری اسلامی منجرشد؟ گروهک تروریستی منافقین جنایاتی مانند انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی  در تیر ماه 1360 " 28 ژوئن 1981  را "خشم انفجار خلق " نامید و به  این عملیات و سایر اعمال تروریستی  خود مباهات می کند. این گروهک  مورد حمایت امریکا و برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس و فرانسه قرار گرفت . اما امروز برای همگان روشن شده است که راه برخی کشورها در حمایت از تروریست‌ها نادرست و بی‌نتیجه بوده است و این حمایت‌ها تنها به توسعه خشونت و ناامنی در منطقه منجر شده است. 

حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای، اولین رئیس‌جمهور ایران بودند که سال 1366 (1988 )در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از خاستگاه و ریشه‌های انقلاب اسلامی  سخن گفتند و «آزادی، برابری انسان‌ها، عدل اجتماعی، خودآگاهی افراد جامعه، مبارزه با کژی و زشتی، ترجیح آرمان‌های انسانی بر آرزوهای شخصی، توجه و یاد الهی، نفی سلطه‌های شیطانی و دیگر اصول اجتماعی نظام اسلامی و نیز اخلاق و رفتار شخصی و تقوای سیاسی و شغلی» را زائیده جهان‌بینی انقلابی خواندند.

اگر ایران در سیاست‌های دیپلماتیک خود بر نفی تروریسم در سوریه، کمک به پایان یافتن اشغالگری در فلسطین اشغالی، مبارزه با خشونت‌های تروریستی و ضرورت برخورد با گروهک‌های افراطی منطقه تاکید می‌کند، این نه فقط به‌ منظور تامین منافع ایران ، بلکه ریشه‌اش در جهان‌بینی انقلابی است که جهانی سرشار از صلح و به ‌دور از خشونت را برای منافع همه کشورها و ملت‌ها مطالبه می‌کند.چرا که تروریسم و خشونت مسئله همه انسان ها و آفت تمدن ، پیشرفت و آسایش بشری است، افراطی گری و خشونت هیچ مرزی را نمی شناسد و به هیچ قوم و قبیله و مذهبی رحم نمیکند و برای مبارزه با آن عزم و اراده ملی و جهانی لازم است که باید بدون تبعیض و بدون توجه به تفاوت های قومی ،مذهبی و دینی و یا اینکه توسط چه کسی و علیه چه کسانی و با چه عنوان و انگیزه ای صورت میگیرد با آن مبارزه کرد.

 

جمهوری اسلامی ایران در دسامبر 2014 میزبان اولین کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراط‌گرایی بود . حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران  در آن کنفرانس، با اشاره به استقبال جهانی از ایده جهان علیه خشونت و افراط‌‌گرایی و تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: همه کشورها و جریان‌های حامی صلح، باید همکاری و تعامل، درجه تفاهم و هماهنگی و جدیت خود را در مبارزه با خشونت و افراط‌گرایی به حداکثر برسانند.

برای شناسائی و ریشه کن کردن این پدیده ی شوم ضمن توجه به علل و عوامل بیرونی و درونی آن باید بن مایه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ایدئولوژیک آنرا با دقت بررسی و ریشه یابی نمود، برای خشکاندن ریشه های این پدیده شوم خان و مان برانداز که آرامش و آسایش بشری را نشانه گرفته و ثمره تلخ آن کشتن، آوارگی و دربدری میلیون ها انسان بی گناه در سراسر جهان است، نیازمند همدلی و اتحاد و همبستگی ملی هستیم