شکوه همدلی و اتحاد (3)
(last modified Sun, 03 Dec 2017 12:10:11 GMT )
قوس 12, 1396 16:40 Asia/Kabul
  • شکوه همدلی و اتحاد (3)
    شکوه همدلی و اتحاد (3)

مومنان همواره این حقیقت را تجربه کرده اند که هرگاه باهم جبهه ای متحد تشکیل داده اند، موفقیت و بهروزی را شاهد بوده اند و آنگاه که بذر تفرقه دشمن را آبیاری نموده اند، جهان اسلام حاصلی جز تشتت و انحطاط به خود ندیده است.

«دست قدرت و توفیق خدا بالای جماعت می باشد و هر کسی از جماعت خارج شود به سوی دوزخ خارج شده است.»(پیامبر)

مومنان همواره این حقیقت را تجربه کرده اند که هرگاه باهم جبهه ای متحد  تشکیل داده اند، موفقیت و بهروزی را شاهد بوده اند و آنگاه که بذر تفرقه دشمن را آبیاری نموده اند، جهان اسلام حاصلی جز تشتت و انحطاط  به خود ندیده است.  

در مقابل انواع جنگ افروزی ها و خشونتها در دنیای کنونی، هنوز مردم خاطره زیبای حضور همه اقوام و ملت های دین مدار در اربعین حسینی را در ذهن خود به یاد دارند. بیش از بیست میلیون جمعیت در پیاده روی نجف تا کربلا، با ایثار و همدلی، صلح جهانی را رقم زدند. پیاده روی اربعین به دلیل ماهیت صلح جویانه اش، چشم اندازی زیبا از یک حماسه را به تصویر کشید.

حضور همه اقوام و ملت های دین مدار در راهپیمایی اربعین حسین 

اربعین یک ویژگی عجیب داشت. در حالی که این واقعه صرفاً در ارتباط با امور معنوی شیعیان است، سنی‌ها، حتی مسیحیان، در کنار شیعیان، در زیارت و خدمت به سایر زائرین شرکت نمودند. این ویژگی منحصر به فرد به این معنی است که مردم فارغ از رنگ پوست و عقیده‌شان، روح همدلی و مهربانی را می ستایند. و حتی در شرایط بد امنیتی، تفرقه افکنان و متجاوزان تکفیری را به چالش می کشند و به همگان ثابت می کنند که این مراسم تنها یک سوگواری نیست بلکه نشان پر رنگی از اتحاد و مقاومت است. اتحادی که نشان می‌دهد اگر پیامبر (ص) و اهل بیت ایشان محور باشند، می‌توان وحدت بین شیعه و سنی را جهانی کرد و این چیزی است که وهابیت و استکبار از آن وحشت داشته و با آن مبارز می‌کنند.

وقتی از مولوی رییسی، فعال فرهنگی پرسیده شد شما برای چه آمده اید، با تعجب گفت: «برای چی آمدیم؟ این همان راهی است که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به ما راهنمایی فرمووده اند. خود قرآن این راه را نشان داده، آنجا که فرموده: « قل لا اسئلکم علیه اجرا الا المودة فی القربی» یعنی پیامبر به امت خود بگو که خواست من این است که شما به اهل بیت من محبت داشته باشید. این همان عشق اهل بیت و عشق و محبت یاران اهل بیت است که سالهاست در بین ما و دلهای ما می‌جوشد و همیشه بوده و هست.»

ماموستا محمودی زائر دیگری اظهار داشت: «امام حسین(ع) محبوب پیامبر خدا(ص) بود و فرقی میان احترام، شخصیت، امام و راهنما بودن او و پیامبر(ص) در ولایت بر مردم نیست. جز اینکه حضرت رسول (ص) پیامبر بود و او فرمود مؤمنان با هم برادرند و خونشان برابر است و در برابر دشمن متحد و یکپارچه اند.» وی افزود: «در میان اهل تسنن اسم حسن و حسین به وفور یافت می‌شود، ولی یک نفر را نمی‌بینید که اسمش یزید باشد، چون از یزید نفرت دارند.»

حضور اهل سنت در راهپیمایی اربعین

کلودیا بورجا، بانوی مسیحی ایتالیایی که مسیر ۹۰ کیلومتری نجف-کربلا را در سه روز طی کرد، می گوید: حضور مردم ازادیان و فرق مختلف اسلامی نشان می دهد که امام حسین(ع) متعلق به یک مذهب نیست، بلکه متعلق به همه مسلمانان جهان است و حتی کسانی هم که مسلمان هم نیستند وقتی مظلومیت و نحوه شهادتش را در تاریخ می‌خوانند، ناراحت می‌شوند. در اینجا اینهمه صمیمیت ویکرنگی، شگفت انگیزاست.

کلیدواژه