شکوه همدلی و اتحاد (6)
(last modified Tue, 05 Dec 2017 14:22:37 GMT )
قوس 14, 1396 18:52 Asia/Kabul
  • شکوه همدلی و اتحاد (6)
    شکوه همدلی و اتحاد (6)

روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در یک انجمن عمومی رو به مسلمانان کرد و فرمود: «تأخّوا فی الله اخوین اخوین؛» دو تا دو تا با یکدیگر برادر دینی شوید.»

روزی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در یک انجمن عمومی رو به مسلمانان کرد وفرمود: «تأخّوا فی الله اخوین اخوین» دو تا دو تا با یکدیگر برادر دینی شوید. طبق بیان سیره ی ابن اسحاق، پیامبر میان یارانش (از مهاجرین و انصار) پیمان برادری می بندد تا دوتن دو تن در راه خدا برادر می شوند. در این حال، علی(ع) با حالت ناراحتی به رسول (ص) گفت: یا رسول الله! بین اصحاب خود برادری برقرار کردی ولی بین من و کسی اخوت برقرار نساختی؟ حضرت فرمود: تو در دنیا و آخرت برادر منی.

آنگاه نبی مکرم بخشی از آیات قرآن را برای آنها قرائت کرد، الفت و برادری و یکپارچگی جامعه اسلامی را از منظر قرآن برای آنها تشریح و تفسیر نمود، بعد از سخنرانی ایشان، برخی شیوخ و بزرگان مدینه عرضه داشتند یا رسول الله:
«آنچنان شر و فساد و اختلاف میان قوم خزرج و اوس است که در میان هیچ قومی این چنین آتش اختلاف شعله ور نیست با این سخنان زیبا که شما برای ما بیان کردید و با این آیات قرآنی، امیداواریم که خدای عالم به برکت تو و به برکت دین تو و قرآن تو، این آتش اختلاف را میان این دو قوم خاموش کند و میان آن ها الفت برقرار کند». (ابن حجر ، فتح الباری ج 7 ،ص 172 ؛حاکم نیشابوری، مستدرک ،ج 3 ،ص 225 )

طبری در ذیل آیه  103 آل عمران، در روایتی می نویسد:
«خدای عالم دین اسلام را آورد و به برکت دین اسلام الفت و برادری میان مردم برقرار کرد ، و تمام مردم را در گرد اسلام جمع نمود و آن ها را به برادری دعوت کرد که یکی از مهمترین آنها دو تا از قبائل بزرگ مدینه اوس و خزرج بودند که با آغوش باز از تاریخ اسلام استقبال کردند در حالی که 120 سال بین این دو قبیله جنگ و غارت حاکم بوده است .» (جامع البیان طبری ج 4 ص 64)

امروز اگرچه هدایت پیامبر اعظم (ص) هنوز همه بشریت را فرانگرفته است اما این چراغ فروزان و شعله روزافزون، با آموزه های سازنده خود به تدریج انسان‌ها را به سمت سرچشمه نور هدایت  می کند .

"هنوز زمان زیادی نمی گذرد که این خبر در خبرگزاری ها انتشار یافت که "ارنود فاندور" از سازندگان فیلم اهانت‌آمیز به پیامبر (ص)، مسلمان شد.

او می‌گوید: واکنش مسلمانان به ساخت این فیلم موهن درباره پیامبر(ص)، آنقدر شدید بود که من خواستم بدانم  چرا مسلمانان به این میزان به دین و پیامبر خود عشق می‌ورزند و رمز این عشق چیست؟

آرنود ضمن تحقیق درباره دین اسلام می گوید: هر چه پیش می‌رفتم متوجه می‌شدم که حزب سابقی که عضو آن بودم چه جرم بزرگی مرتکب شده است. من محمد را در نهایت رافت و مهربانی یافتم و به نقش عظیم او در تحول و برادری انسانها آگاهی یافتم و به این نتیجه رسیدم که این دین حق است و مسلمان شدم. آرنود در سفر به مکه و مدینه ، در برابر شکوه و عظمت پیامبر سر تعظیم فرود آورد  و وقتی به قبر پیامبر رسید اشک‌هایش جاری شد.