رژیم صهیونیستی و ترک یونسکو: تلاش برای جعل تاریخ
(last modified Sat, 06 Jan 2018 12:40:59 GMT )
جدی 16, 1396 17:10 Asia/Kabul
  • رژیم صهیونیستی و ترک یونسکو: تلاش برای جعل تاریخ
    رژیم صهیونیستی و ترک یونسکو: تلاش برای جعل تاریخ

رژیم صهیونیستی بالاخره سازمان یونسکو را ترک کرد، البته بعد از آنکه کلی الفاظ توهین آمیز را خطاب به این سازمان بیان کرد و آن را کشتی تایتانیک رو به غرق شدن، سازمان تحت تسلط اعراب و داعشی نامید. پیش از آن دولت آمریکا نیز اعلام کرده بود که سال 2018، سال خروج این کشور از سازمان یونسکو است.

در پی شکست سنگین و بی آبرویی گسترده رژیم صهیونیستی و آمریکا در رأی گیری مجمع عمومی سازمان ملل درباره تغییر پایتخت صهیونیست ها به قدس شریف، بنیامین نتانیاهو، "کارمل شاماکوهن" نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان یونسکو را به سرزمین های اشغالی و ترک یونسکو فراخواند و با ارسال پیامی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از آغاز سال جاری میلادی، دیگر عضو یونسکو نخواهد بود. پیش از آن در ماه اکتبر 2017، وزارت خارجه آمریکا، خروج این کشور از یونسکو را اعلام کرده بود. آمریکا در اعتراض به مواضع مخالفت آمیز یونسکو با رژیم صهیونیستی از این سازمان خارج ‌شد و تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفت که از این پس واشنگتن فقط نقش ناظر را در این سازمان ایفا می کند.

خروج رژیم صهیونیستی و امریکا از یونسکو

آنچه مسلم است خروج آمریکا از یونسکو به دلیل ملاحظات فرهنگی و یا میراث جهانی نیست. در سال 2011 یونسکو فلسطین را به عنوان یکی از اعضای مستقل خود پذیرفت و در مقابل آمریکا کمک‌های مالی خود را به یونسکو به دلیل اعتراض به این اقدام، قطع کرد.

 

کمیته اجرایی یونسکو در اردیبهشت ماه سال 1396 ( مه 2016 ) با تصویب قطعنامه ای، با محکوم کردن رژیم صهیونیستی به علت نقض موازین بین المللی در شهر بیت المقدس (اشغالی)‌ و نوارغزه، خواستار احترام به هویت تاریخی بیت المقدس شد. در این قطعنامه مسئولیت بین المللی رژیم تل آویو برای احترام به هویت اسلامی مسجدالاقصی و حرم الشریف یادآور شد. 
یونسکو در این قطعنامه اعلام کرد: هدف از گنجانده شدن عبارتی در متن قطعنامه این سازمان که در آن از بیت المقدس با هویت ادیان یکتا پرست - یهودیت، مسیحیت و اسلام - یاد شده، خنثی کردن برنامه های رژیم صهیونیستی برای یهودی سازی شهر قدس است. این قطعنامه، تل آویو را به عنوان قدرت اشغالگر معرفی کرده و اشغال بخش شرقی بیت المقدس را از سوی صهیونیست ها، به رسمیت نشناخت 
یونسکو با انتقاد از رژیم صهیونیستی به علت اجرای عملیات حفاری در قسمت شرقی شهر بیت المقدس و در محدوده شهر قدیمی، اعلام کرد: نوع برخورد رژیم تل آویو با شهر غزه، مقبره پیشگامان در الخلیل و آرامگاه راشل در شهر بیت لحم، بر خلاف موازین بین المللی است

پس از آن در چهل و یکمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در ژوئیه 2017 در شهر کراکوف لهستان، شهر الخلیل در سرزمین‌ فلسطین به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید. در آن زمان نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به مصوبه یونسکو درباره این شهر حمله کرد و تصمیم این نهاد سازمان ملل را "مزخرف" خواند. او همچنین اعلام کرد یک میلیون دلار از حق عضویت اسرائیل به سازمان ملل را در پی این اقدام یونسکو کاهش داده و از این پول برای تاسیس یک موزه برای نمایش تاریخ ساکنان یهودی الخلیل استفاده خواهد کرد.
  پس از رأی یونسکو در به رسمیت شناختن بخش قدیمی شهر الخلیل به عنوان منطقه فلسطینی، آمریکا نیز اعلام کرد در روابط خود با یونسکو بازنگری خواهد کرد. نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: این قطعنامه سبب خنثی شدن تلاش‌های کنونی دولت ترامپ برای احیای مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین می‌شود که یکی از اولویت‌های مهم سیاست خارجی برای واشنگتن محسوب می‌شود. 

به رسمیت شناختن بخش قدیمی شهر الخلیل به عنوان منطقه فلسطینی توسط یونسکو

 

اکنون و بعد از سروصداهایی که ترامپ و نتانیاهو در سال 2017 درباره انتقال سفارت آمریکا به قدس برپا کردند، تل‌آویو و کاخ سفید ترجیح داده اند برای فرار از پاسخگویی به جامعه جهانی در قبال ایستادن در برابر واقعیتهای تاریخی، راه فرار را در پیش بگیرند و سازمان یونسکو را  ترک کنند.

نشریه فرانسوی "له گران سوار" Le Grand Soir  در مقاله ای به قلم "جرمی سالت" ، به بررسی تبعات و حواشی تصمیم آمریکا و اسرائیل مبنی بر خروج از یونسکو پرداخت. این نشریه نوشت: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد – یونسکو -  اولین زیرمجموعه سازمان ملل بود که فلسطین را به عنوان یک کشور عضو پذیرفت. اما آمریکا و اسرائیل دست در دست یکدیگر تصمیم گرفتند این سازمان را ترک کنند. جز از این قابل تصور نبود.  

رهبران این حکومت های آشوبگر و یاغی، مضحک ترین رهبران خطرناک دنیا هستند. آمریکا و اسرائیل از زمان ایجاد اسرائیل موجب خشونت بار ترین رویدادهای جهان بوده اند. البته آمریکا از سال 1990 تا به امروز علاوه بر فلسطین، در سه کشور جهان قتل عامی بزرگ به راه انداخته است: دو جنگ در عراق و جنگ در سوریه و لیبی. آمریکا اکنون نیز عربستان را در جنگ و قتل عام یمن همراهی می کند.

با مراجعه به تاریخ می بینیم که حذف فلسطین در سال 1948 با نابودی حدود 500 روستا - به رغم برخورداری از ارزش های فرهنگی و باستانی - همراه شد. بقیه  آثار باستانی و فرهنگی فلسطینی ها نیز در سال 1967 ویران شد. نابودی محله مغربی ها در سال 1967 آغاز و این محله باستانی تخریب شد تا ساختمان پلازا در مجاورت حرم شریف ساخته شود . جنگ، فلسطینی ها را نیز از شهر و دیار شان فراری داد. آنان ناگزیر شدند کرانه باختری رود اردن را ترک کنند. اکثر ساکنان این منطقه در جریان تهاجم صهیونیست ها در سال 1948 به کرانه باختری رود اردن گریخته بودند.

جنگ با محو تمامی آثاری که ثابت می کرد فلسطینی ها ساکن این منطقه بوده اند، همراه بود. این اقدامات به صهیونیست ها این جسارت را داد تا بگویند: کدام فلسطین ؟ اینجا هرگز فلسطینی وجود نداشته است .

به این ترتیب دسته ای از ناظران سیاسی اعتقاد دارند که  تخریب و ویرانی فلسطین، شرط لازم برای ایجاد "کشور یهود" بوده است ؛ در واقع "یا  همه چیز یا هیچ چیز". صهیونیست ها برای این کشور یهودی نه جایگزینی را می پذیرند و نه بر سر آن مصالحه ای می کنند.آنان با انکار واقعیتهای تاریخی سعی دارند سرزمینی با هویت مشخص و آشکار را به عنوان سرزمین قوم یهود معرفی کرده و در این مسیر تنها یک پشتیبان بی شرم به نام دولت آمریکا آنان را همراهی می کند.

 

ژیم صهیونیستی طی سالیان متمادی  و به ویژه در چند سال اخیر با مخالفتهای جامعه جهانی درباره ساکنان اصلی و تاریخ واقعی فلسطین روبرو بوده و هرگز نتوانسته به این مطالبات بر حق پاسخ در خور توجهی بدهد.

تردیدی وجود ندارد که طی چند دهه مسجد الاقصی به عنوان یک تهدید بر سر صهیونیستها  سایه افکنده است. محوطه مسجد الاقصی فاش کننده دروغی است که صهیونیست ها بر آن پافشاری می کنند. به رغم سال ها حفاری زیر حرم شریف، آنان  هنوز نتوانسته اند معبدی کشف کنند و از این بابت عصبانی هستند. امروز در این منطقه یکی از دیرینه ترین ویرانه های باستانی جهان کشف شده است. اما چرا از معبد عظیم ساخته شده توسط حضرت سلیمان (ع) در محوطه مسجدالاقصی هیچ اثری باقی نمانده است ؟  

علاوه بر این ، فقط 70 سال از ظهور رژیم صهیونیستی می گذرد و با توجه به این واقعیت که آخرین حکومت یهودی در قرن ششم پیش از میلاد سرنگون شده، اظهارات نتانیاهو که قدس را پایتخت 3 هزار ساله یهودیان قلمداد می کند را فقط ابلهان باور می کنند. این نشان می دهد که اسرائیل جامعه ای مدرن نیست ، بلکه یک جامعه قبیله ای و واپسگرا است که با اصول وحشیانه خود در قبال فلسطینی ها عمل می کند و به آن چه که تاریخ و اسناد و مدارک محققان می گویند  بی تفاوت است .

 

بر خلاف تمامی این مستندات تاریخی و بین المللی ،در اواخر سال 2017  آمریکا  قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. شهری که قوانین بین المللی می گوید شهری اشغال شده است. به همین دلیل دکتر محمد رضا دهشیری، استاد روابط بین الملل دانشگاه معتقد است که با خروج آمریکا و رژیم صهیونیستی از یونسکو، اگرچه اعتبار این نهاد به عنوان یک نهاد مستقل بین المللی افزایش پیدا می کند اما آنان می توانند آزادانه تر به اقدامات هنجارزدایانه خودشان علیه جامعه بین المللی ادامه بدهند.

او ادامه می دهد: با توجه به اینکه ترامپ نسبت به اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونستی اقدام کرده و با مخالفت جامعه بین المللی روبرو شده و با توجه به اینکه در گذشته هم کشور های عضو یونسکو، فلسطین را به عنوان دولت مستقل به رسمیت شناخته بودند، این اقدام به نوعی اعلام مخالفت با رویکرد جامعه بین المللی در قضیه فلسطین هم هست.

در پایان می توان این نکته را یادآور شد که هرچند آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش می کنند مسئله فلسطین را از اذهان مردم پاک کنند باز هم نمی‌توانند آن را از بین ببرند زیرا این مسئله حقی تاریخی است. قدس شریف نخستین قبله مسلمانان است و به عنوان هویت یک سرزمین اسلامی باقی خواهد ماند . هرچند که تلاش های آمریکا و رژیم صهیونیستی بر خاموش کردن شعله مقاومت متمرکز است اما به قول "خیام الزعبی" تحلیلگر مسائل فلسطین: "اکنون بهترین گزینه برای مقابله با اشغالگران، بازگشت به مبارزه و مقاومت با همه شیوه‌ها و شکستن سکوت در برابر روند شهرک‌سازی اسرائیل و یهودی‌سازی مداوم قدس است. تصمیم دونالد ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس هیچ تغییری در واقعیت‌های تاریخی فلسطین ایجاد نمی‌کند. آینده این شهر را تاریخ، اراده و عزم وفاداران به مسئله فلسطین مشخص خواهد کرد."

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------