حوت 15, 1396 12:02 Asia/Kabul
  • فاطمه، فاطمه است ( 4 )
    فاطمه، فاطمه است ( 4 )

بعد از هجرت پیامبر ( ص) به مدینه ، حضرت فاطمه فصل دوم زندگیش را با علی ( ع ) آغاز می کند . به خانه‌ای می رود که تنها اثاث و زینتش عشق است و فقر . خانه ای که او در آن ، الگویی نیکو و زیبا از آیین همسرداری و مهرورزی  را ترسیم می کند.

بعد از هجرت پیامبر (ص) به مدینه، حضرت فاطمه فصل دوم زندگیش را با علی (ع ) آغاز می کند. به خانه‌ای می رود که تنها اثاث  و زینتش عشق است سادگی است و فقر. خانه ای که او در آن، الگویی نیکو و زیبا از آیین همسرداری و مهرورزی  را ترسیم می کند.

 پیامبر با  شادمانی به فاطمه آرامش می‌دهد که:  تو را نزد نیرومند‌ترین مردم در ایمان، بیشترینشان در دانش، برترین‌شان در اخلاق و بلندترین‌شان در روح، ودیعه نهاده‌ام.

فاطمه خرسند از این پیوند، می ‌داند که همسرش جز خشنودی خدا و مردم نمی‌اندیشد. او در اینجا بیشتر از خانه پدر، خود را مسئول می‌یابد، مسئول همسر بودن برای مرد بزرگ، پرتلاش و تهیدستی که همراهی با او ، بزرگترین خوشبختی است.

فاطمه، دختر بزرگترین شخصیت عالم، در خانه علی دستاس می‌کند، نان می‌پزد، کار می‌کند و بارها او را دیده‌اند که از بیرون آب می‌آورد. او به خوبی می داند در روابط میان زن و مرد مسلمان، موضوع حقوق ، تنها بخشی از مسئله، و نه همه آن است. می داند که شخصیت و جایگاه زن را نمی توان فقط بر پایه ضوابط حقوقی تعیین کرد. زن، انسانی با تمام خواست ها، عواطف و احساسات است و آنچه بیش از هرچیز به زندگی به ویژه زندگی خانوادگی معنا می بخشد، مودت و رحمتی است که خداوند میان زن و شوهر قرار داده است.   

بر همین اساس، فاطمه بیش از هرچیز انسانیت خود را در این می بیند که عاطفه بورزد، گذشت کند، همسرش را دوست بدارد، در برابر مشکلات پایداری کند و در عین حال، به حقوق خود نیز بیاندیشد. علی (ع ) که جلال و عظمت فاطمه ( س) را می‌شناسد و گذشته از آن، او را به چندین مهر، دوست می‌دارد، همسری فاطمه را قدر می داند و وقتی رسول خدا از او می پرسد فاطمه را چگونه می بینی؟ می گوید: نِعْمَ الْعَوْنُ على‏ طاعَةِ اللَّهِ (بهترین یار و یاور براى اطاعت و بندگى خدا). و نیز اینکه: «هرگاه به چهره زهرا(س) نگاه می کنم، هر گونه غم و اندوه از من برطرف می شود.»

 

فاطمه، در خانه همسر نیز نشان می دهد اگرچه در خانه اش از مظاهر رفاه مادی  هیچ یافت نمی شود لیکن همجواری با همسر و شریک زندگی اش، مایه آرامش و نیکبختی است. و اینکه داشتن یک زندگی ایده آل ، غرق شدن در رفاه و آسودگی نیست و همسران می توانند با احترام متقابل، به زندگی خود معنا ببخشند . فاطمه علیرغم سختی های زندگی در خانه علی ، نهایت عشق و علاقه خود را به همسرش نشان می دهد و خطاب به او می گوید: علی جان ! جانم فدای تو ! جان و روح من سپر بلای جان تو ! یا اباالحسن همواره با تو خواهم بود . چه در خیر و نیکی به سر ببری ، چه در سختی ها و بلاها گرفتار شوی ، همواره با تو خواهم بود.

فاطمه، به تصریح پیامبر (ص) ، یکی از چهار چهره ممتاز زن در تاریخ بشر است : "مریم، آسیه ، خدیجه و فاطمه."

و این از آن روست که فاطمه با نگاهی عمیق به زندگی می نگرد. او تصویر روشنی از یک شخصیت تکامل یافته و بالنده را جلوه گر می سازد و عشق و ایمان تا عمق هستی‌اش راه می یابد .  در وصف او تنها می توان گفت : فاطمه ، فاطمه است.