فاطمه، فاطمه است ( 5 )
(last modified Wed, 07 Mar 2018 11:16:00 GMT )
حوت 16, 1396 15:46 Asia/Kabul
  • فاطمه، فاطمه است ( 5 )
    فاطمه، فاطمه است ( 5 )

روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه (س ) ، در ایران روز زن و مادر نامیده شده است / مادری که سرچشمه پاکی، عشق و ازخودگذشتگی است .

روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه (س) در ایران، روز زن و مادر نامیده شده است. مادری که سرچشمه پاکی ، عشق و ازخودگذشتگی است. زنی که  مهر می ورزد و مدیریت  می کند، آگاهی ها را ارتقاء می دهد و برای ایجاد تغییرات مطلوب در محیط خانواده می کوشد. برگ مهمی از زندگی فاطمه زهرا، مادربودن اوست. بانویی که آگاهانه هم در خانواده و هم در جامعه، برای سازندگی انسانها  گذشت و ایثار می کند.

فاطمه زهرا، محیط خانه را بسیار مهم و حساس می دانست و رشد و تعالی انسانها را در گرو حراست از این کانون می شمرد. او می دانست که تربیت شدگان این مدرسه، هر درسی را در اینجا بیاموزند ، در میدان بزرگ اجتماع به مرحله بروز و ظهور درخواهند آورد و آنچه را در اینجا تمرین کنند، در آینده عمل خواهند کرد. زن بودن برای فاطمه، مقامی بس عالی و شامخ بود .او از اینکه  دستگاه آفرینش، شایستگی و مسؤولیت مهم تربیت فرزند را بر دوشش نهاده است ، خرسند بود. 

خانه فاطمه کوچک و ساده بود. خانه‌ای که در طول تاریخ بی‌نظیر است. پدر، علی است و مادر ، فاطمه / پسران ، حسن و حسین / و دختر، زینب. هرکدامشان الگو، هریک نمونه  اعلای انسانیت ، همه در یک خانواده ، ‌زیر یک سقف و در یک نسل پرورانده شدند. فاطمه درمکتب  پر مهر پیامبر دریافت که خداوند درباره فرزندان  سفارش کرده است . او از پدر شنیده بود که : (أکرموا أولادکم و أحسنوا آدابهم ). (به فرزندان خود احترام بگذارید و در ادب و تربیت آنها بکوشید).

او به عنوان یک مادر ، در مرحله‌ای که دختری چون زینب و پسرانی مانند حسن و حسین را می پرورد، بُعد دیگر زن متعالی را ترسیم می کند . فاطمه  از آغاز کودکی فرزندانش ، عبادت خدای تعالی را در روح و روان آنها تثبیت کرد و زیبایی پرستش خدای یکتا را در فطرت لطیف آنها سرشت . از همان آغاز به آنها علم آموخت و آنها را برای کسب معارف و تشویق در فراگیری ، آماده کرد . به فرزندش حسن، که هفت ساله بود می فرمود: «به مسجد برو، آنچه را از پیامبر شنیدی فراگیر و نزد من بیا و برایم بازگو کن.»

 

درس محبت در خانه حضرت زهرا(س) به طور کامل ارائه می شد و او که خود از سرچشمه محبت و عطوفت رسول خدا (ص) سیراب شده بود ، قلبش را کانون محبت به همسر و فرزندانش قرار داد و در این زمینه نیز وظیفه مادری خود را به بهترین شکل انجام داد.

سلمان فارسی می گوید : روزی حضرت فاطمه زهرا(س) را دیدم  که مشغول آسیاب کردن غله است . فرزندش حسین به گریه افتاد و بیتابی می کرد . عرض کردم : برای کمک به شما ، غله را آسیاب کنم یا بچه را آرام کنم ؟ حضرت فرمود: من به آرام کردن فرزند اولی هستم ، شما آسیاب را بچرخانید.

به تعبیرامام خمینی ( ره ) : « فاطمه زنی است که در حجره ای کوچک و محقّر، انسانهایی تربیت کرد که نورشان از بسیط خاک تا آن سوی افلاک / و از عالم ملک تا آن سوی ملکوت اعلی می درخشد. .. خانه کوچک فاطمه سلام اللّه علیها و این افرادی که در آن خانه تربیت شدند که بر حسب عدد ، چهار پنج نفر بودند ، به حسب واقع ، تمام قدرت حق تعالی را تجلّی دادند . خدمتهایی کردند که ما را و شما را و همه بشر را به اعجاب در آورده است... صلوات و سلام خداوند تعالی بر این حجره محقّر که جلوه گاه نور عظمت الهی و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم است.»