رهیافته ای از آمریکا
(last modified Wed, 14 Mar 2018 12:20:48 GMT )
حوت 23, 1396 16:50 Asia/Kabul
  • رهیافته ای از آمریکا
    رهیافته ای از آمریکا

خانم گینا کولار تازه مسلمان آمریکایی: «دین اسلام زندگی جدیدی به من بخشید و شانس دوباره‌ای برای زندگی کردن به من داد . اسلام به من احساس شخصیت و هویت داد و من احساس کردم که به فرد دیگری تبدیل شده‌ام . پیش از این زندگی برایم بی‌ هدف بود و نمی‌دانستم به چه دلیل زندگی می‌کنم .»

    تشنگان حقیقت، عدالت و آرامش در جهان، همچنان به آخرین و کامل ترین دین الهی روی می آورند. هر جا که دسترسی به منابع اسلامی و مسلمانان بیشتر باشد، سرعت گسترش این آیین آسمانی بیشتر است. به عبارت دیگر، به موازات افزایش آگاهی مردم از تعالیم و ارزشهای اسلامی ، روند گرایش به اسلام نیز بیشتر می شود. منطقه منتون (Menton) در ایالت کالیفرنیای آمریکا را می توان از مناطقی دانست که گرایش به اسلام در آن شتاب بیشتری دارد . احمد رهاب ، مدیر روابط رسانه ‌ای شورای روابط اسلامی آمریکا در واشنگتن در این‌ باره می ‌گوید: « گرایش زنان منطقه منتون به اسلام به ویژه آنهایی که اهل آمریکای لاتین هستند به سرعت در حال افزایش است. » یکی از این زنان که هویت و آرامش خود را در دین مبین اسلام یافته ، « گینا کولار » است. وی می گوید : « پس از روی آوردن به اسلام ، زندگی جدید و آرامشی را تجربه کرده ام که قبلا هرگز به آن دست نیافته بودم. »

گینا کولار 

 

   خانم کولار در کودکی، مادر آمریکایی- مکزیکی خود را از دست داد و پدرش نیز از اهالی قفقاز است . او در یک خانواده مسیحی بزرگ شده ، اما می‌ گوید هیچگاه در کلیسا احساس آرامش نکرده است. وی در این مورد توضیح می دهد : « هنگامی که مسیحی بودم سئوال‌های بسیاری در ذهن داشتم که هیچ وقت به آنها پاسخ داده نمی‌ شد ، فقط به من می‌ گفتند باید به برخی چیزها اعتقاد داشته باشم و این جواب برای من کافی نبود. » معمولاً نوجوانان و جوانان در مورد خود و جهان پیرامونشان سئوالاتی دارند که اگر دین به درستی به آنها پاسخ ندهد ، سرخورده  و از دین گریزان می شوند . گینا اما این شانس را داشت که با دین دیگری آشنا شود که تحریف نشده بود و پاسخ همه پرسش هایش را به بهترین نحو در خود داشت . وی در دانشگاه با یک استاد ریاضی آشنا می شود که به تازگی به اسلام گرویده بود. این آشنایی ، مقدمه آگاهی او از تعالیم روشنگر و انسان ساز اسلام می شود. خانم کولار پس از ازدواج با استاد خود ، فرصت بیشتری می یابد تا درباره دین اسلام ، تحقیق و مطالعه کند و سرانجام این مکتب را کامل ترین دین آسمانی می یابد و رسماً به آن می گروَد.

 

    دین اسلام تحولات عمیقی در زندگی فردی و اجتماعی افرادی ایجاد می کند که به آن ایمان می آورند و آرامش و وقار خاصی به آنها می بخشد . گینا کولار در این مورد می گوید : « دین اسلام زندگی جدیدی به من بخشید و شانس دوباره‌ای برای زندگی کردن به من داد. اسلام به من احساس شخصیت و هویت داد و من احساس کردم که به فرد دیگری تبدیل شده‌ام. پیش از این زندگی برایم بی‌ هدف بود و نمی‌دانستم به چه دلیل زندگی می‌کنم.» اسلام برای انسان ، شرافت و کرامت فراوانی قائل است و حتی تصریح می کند که او می تواند جانشین خداوند در زمین باشد . همچنان که در سورۀ اسرا آیه 70 می خوانیم : « ما انسان ها را گرامی داشتیم و آنها را در خشکی و دریا ،  (بر مرکبهای راهوار) حمل کردیم  و از انواع روزیهای پاکیزه به آنان دادیم و آنها را بر بسیاری از موجوداتی که خلق کرده ‌ایم، برتری بخشیدیم. » از نکات جالب و آموزندۀ این آیه آن است که خداوند تأکید می کند ، روزی های پاکیزه و حلال به انسان داده است. به عبارت دیگر هر غذا و نوشیدنی ، شایسته انسان وارسته و با کرامت نیست . به همین دلیل گینا با خوشحالی و رضایت می گوید : « از یک زندگی که به شرکت در میهمانی‌های گوناگون و نوشیدن شراب و شادی‌های کاذب خلاصه شده بود به نوعی دیگر از زندگی روی آورده ام که برایم دارای معنا و مفهومی معنوی است.»

 

    اسلام برای پیروانش ، آموزه های سازندۀ بسیاری دارد که به آنها کمک می کند در مشکلات زندگی استقامت داشته باشند و خود را به خداوند نزدیک تر کنند . صفاتی چون صداقت ، خیرخواهی ، نیکی به دیگران ، ایثار ، پاکدامنی ، شجاعت و دوری از گناه ، از جمله تعالیم اسلام برای حرکت به سوی یک زندگی بهتر است . خانم کولار،  صفت زیبا و آرامش بخش صبر را از آموزه هایی می داند که به او کمک فراوانی کرده است. او توضیح می دهد : « اسلام ، دینی فوق ‌العاده تأثیرگذار بر رفتار انسان است. از آموزه‌های اسلامی یاد گرفتم که باید صبور باشم و به همین دلیل پس از روی آوردن به اسلام ، صبورتر و آرام ‌تر شدم. » در قرآن و روایات بر صبر و شکیبایی تأکید فراوان شده است . چنانکه خداوند می فرماید : « ای افرادی که ایمان آورده‌اید ، از صبر (و استقامت) و نماز، کمک بگیرید (زیرا) خداوند با صابران است. » (سورۀ بقره ، آیه 153) پیامبر بزرگوار اسلام (ص) نیز صبر را سه گونه می دانند و می فرمایند : « صبر سه نوع است: صبر در هنگام مصیبت ، صبر بر طاعت و صبر در ترک گناه.»

 

   بی شک تازه مسلمانانی چون خانم گینا نیاز به صبر و استقامت بیشتری دارند زیرا آنها معمولاً در محیطی گناه آلود زندگی می کنند که وسوسه های شیطانی فراوان است. از سوی دیگر آنها باید همان گونه که قرآن می فرماید با کمک گرفتن از صبر و ایمان در برابر سختی ها و تبعیض های ناشی از مسلمان شدن ، پایداری کنند . این تازه مسلمان آمریکایی در این باره می گوید : « پس از روی آوردن به اسلام ، بسیاری از دوستان خود را از دست دادم زیرا آنها مرا  تروریست می‌دانند. » وی با ایمان و اطمینان کامل تأکید می کند : « من با تمام وجود ، دین اسلام را پیام ‌آور صلح برای همه بشریت می‌دانم و بدون توجه به انتقادها ، با افتخار دین خود را حفظ کرده ام.» البته این موضوع واقعاً تأسف انگیز است که دوستان خانم کولار به خاطر تغییر دین ، او را تروریست می دانند ، در حالی که از قبل او را می شناختند . این تاثیر تبلیغات منفی رسانه های جمعی غرب علیه اسلام است که این دین آسمانی و صلح طلب را خشن جلوه می دهند.

 

   نگاه گینا به تبعیضی که در جامعه آمریکا علیه او به خاطر مسلمان بودنش اعمال می کنند ، جالب و تحسین برانگیز است و حاکی از آرامشی است که در سایه دین مبین اسلام ، به دست آورده است . او می گوید : «  با داشتن دین اسلام بسیار مورد تبعیض واقع می‌شوم ، اما همه اینها برایم ارزشمند است ، زیرا اکنون که مسلمان هستم آرامشی را تجربه می‌ کنم که هیچگاه پیش از این تجربه نکرده بودم.» آرامش ، کلیدواژه ای است که تقریباً همه تازه مسلمانان تأکید می کنند که پس از گرایش به اسلام ، به آن دست یافته اند . این احساس ، خود باطل کنندۀ تبلیغات دروغین غرب است که اسلام را آئینی خشونت آمیز معرفی می کند . این حس لطیف آرامش به دلیل آن است که اسلام آورندگان ، از غوغای زندگی مادی و لذتهای زودگذر ، به تکیه گاهی مطمئن و آرامش بخش رسیده اند که نیاز روحی و معنوی آنها را تأمین می کند. قرآن نیز این نکته را متذکر می شود که : « آنها کسانی هستند که ایمان آورده‌اند، و دلهایشان به یاد خدا مطمئن (و آرام) است؛ آگاه باشید، تنها با یاد خدا دلها آرامش می‌یابد! » (سورۀ رعد ، آیه 28)

 

    خانم کولار با میل و رغبت حجاب خود را حفظ می کند و در مورد آن تعبیر جالبی دارد . او می گوید : « احساس می‌ کنم وقتی روسری  خود را به عنوان حجاب به سر می‌ کنم  خداوند مرا می بیند  و رحمت خود را بر من نازل می‌کند.» او که اکنون آرامش و معنویت ناشی از زندگی بر اساس ارزشهای اسلامی را حس کرده ، مایل است دیگران را نیز در آن سهیم کند و می گوید : « خوشحالم که می‌ توانم با رفتار اسلامی و ارزش‌هایی که در دین اسلام بر آنها تأکید شده ، الگویی برای دوستان آمریکایی خود باشم تا آنها را نیز به سوی داشتن یک زندگی جدید و تولدی دوباره دعوت کنم . » به عبارت دیگر هر مسلمان در کشورهای غربی ، اگر به درستی به آموزه های دین خود عمل کند ، الگویی برای دیگران و موجب گرایش آنها به اسلام می شود.

 

کلیدواژه