حوت 28, 1396 13:47 Asia/Kabul
  • دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان با آیت الله خامنه ای

در این برنامه با اهم محورهای سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس و اعضای مجلس خبرگان آشنا می شوید. با ما همراه باشید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنجشنبه( 24/ 12/96)  با رئیس و اعضای مجلس خبرگان دیدار کردند. ایشان در این دیدار معیّت و همراهی پروردگار را وعده‌ای قطعی، اطمینان‌بخش و نشاط‌آفرین برای جبهه‌ی حق خواندند و با اشاره به آینده‌ی روشن ایران عزیز تأکید کردند: شرط تحقق این وعده‌ی مسلم الهی، ادای وظایف علما، مسئولان نظام و دستگاه‌های آموزشی و تبلیغاتی در تربیت ایمانی جامعه و پایبندی عملی آن‌ها به تقوا، پرهیز از اشرافی‌گری و کار و تلاش و پایداری است.

 

مجلس خبرگان متشکل از فقهای" واجد شرایط" است که بر اساس اصل  ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت تعیین ولی فقیه یعنی رهبر جمهوری اسلامی را دارد. اعضای آن به وسیلۀ  انتخابات و توسط رأی مستقیم و مخفی مردم برای مدت هشت سال تعیین می گردند . هم اکنون 88 فقیه در این مجلس عضو هستند. توجه به اوضاع و احوال ایران اسلامی بعد از رحلت حضرت امام خمینی(ره) و تعیین رهبری حضرت آیه الله خامنه ای در کمتر از بیست و چهار ساعت توسط خبرگان رهبری ، گواه صادقی بر اهمیت و جایگاه خاص مجلس خبرگان در نظام اسلامی است.

دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان با آیت الله خامنه ای

رهبر معظم انقلاب اسلامی، با اشاره به وظایف بسیار مهم مجلس خبرگان در تعیین رهبر، نظارت بر رهبری و گاهی حتی عزل رهبری  ، این مجلس را دارای حساسیت سیاسی بسیار بالا و جایگاهی فوق‌العاده دانستند. ایشان همچنین مجلس خبرگان را به دلیل حضور جمع قابل توجهی از علمای برجسته دینی در چنین جایگاه سیاسی مهمی، مظهر زنده‌ی "آمیختگی دین و سیاست" معرفی کردند. حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی امروز در حال یک مبارزه سخت همه جانبه در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیّتی است گفتند: «جمهوری اسلامی جنگی را با این ابعاد با دنیا شروع نکرده، بلکه نفسِ وجود جمهوری اسلامی یعنی آرمان ها و اهداف و شعارهایی که در جمهوری اسلامی مطرح است -که خلاصه می شود در حکومت دین و جامعه‌ی دینی- دشمنی دشمنان را برانگیخته است. این نبرد همان جنگ معروف حق و باطل است که در طول تاریخ بوده است

ایشان در ادامه با اشاره به آیات ۱۱۲ و۱۱۳ از سوره انعام گفتند :« هرجایی که نغمه‌ی توحید، ولایت الله، عدالت، تکریم انسان و ظلم ستیزی بلند شد، دشمنانی در آنجا به وجود آمدند»

 

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه در مبارزه میان حق و باطل قطعا پیروزی با حق است یادآوری کردند این پیروزی قطعی است اما شرایطی دارد که ایستادگی، صبر و تلاش طرفداران حق از آن جمله است.  ایشان به تاریخ مبارزات انبیاء الهی و کشته شدن بعضی از آنان و پیروزی برخی دیگر  اشاره کردند و گفتند: «آنجایی که طرف‌داران حق سستی و اهمال به خرج دادند، انبیا نتوانستند تسلط پیدا کنند و آنجایی که اهل جبهه حق، ثبات و ایستادگی و استقامت و مبارزه و بصیرت خرج دادند، پیروز شدند ... امروز هم همین‌جور است  امروز هم اگر ما به شرایط، درست عمل بکنیم، پیروزی قطعی است. »

دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با آبت الله خامنه ای

رهبر معظم انقلاب با اشاره به دسته ای از آیات قرآن کریم که قطعی بودن پیروزی را به یاران حق بشارت می دهد، گفتند : « یکی از امیدبخش‌ترین آیات قرآن، آیه‌ی معیّت الهی است که می فرماید  «اِنَّ اللهَ مَعَنا ، خدا با ماست»(توبه ، بخشی از آیه 40) .... اینکه انسان احساس کند که خدا با او است، خدا در کنار او است ... خدا مراقب او است؛ این خیلی چیز مهمّی است...چون خدا مرکز قدرت و مرکز عزّت است. وقتی خدا با یک جبهه‌ای باشد، این جبهه قطعاً و بلاشک پیروز است. »  خداوند در قرآن کریم با نقل برخی حوادث تاریخی، به مؤمنین بشارت داده که تنها نیستند و قدرت الهی همراه آن هاست . یکی از این وقایع که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به آن اشاره کردند ، داستان حضرت موسی در مقابل فرعون است . هنگامی که خداوند به حضرت موسی (ع) و برادرش هارون دستور داد نزد فرعون بروند و پیام الهی را به او ابلاغ کنند آن ها عرضه داشتند: «... ما می ترسیم که [او] آسیبی به ما برساند یا آنکه سرکشی کند.»  خداوند به ایشان فرمود: « نترسید، من همراه شمایم، می‌شنوم و میبینم» ( سوره‌ی طه، آیه‌ی ۴۶ و بخشی از آیه‌ی ۴۵) و نیز زمانی که بنی اسراییل همراه حضرت موسی (ع) به نیل رسیدند و سپاهیان فرعون را پشت سر خود دیدند ؛ از غلبه فرعون بر خود ترسیدند . «چون دو گروه، همدیگر را دیدند، یاران موسی(ع) گفتند: "ما قطعاً گرفتار خواهیم شد." گفت: "چنین نیست، زیرا پروردگارم با من است و بزودی مرا راهنمایی خواهد کرد." ( سوره‌ی شعرا، آیات ۶١ و ۶۲) و در این هنگام معجزه شکافته شدن رود نیل رخ داد.  

 

 رهبر معظم انقلاب اسلامی،  یاری و همراهیِ خداوند نسبت به مؤمنین را یکی از سنت های قطعی تاریخ معرفی کردند که تغییر نمی یابد و همه اولیای الهی به آن اعتماد و یقین داشته اند. ایشان سپس به شرایط برخورداری از این همراهی الهی اشاره کردند و گفتند : « در قرآن برای این معیّت چند شرط گذاشته شده است و می فرماید: " درحقیقت، خدا با کسانی است که پروا داشته‌اند و [با] کسانی [است‌] که آنها نیکوکارند.» ( نحل، آیه‌ی۱۲۸) ، " خدا با شکیبایان است " ( بقره ،153 ) ، " خدا با پرهیزگاران است" ( توبه ، 36) ، " خدا با مؤمنان است " ( انفال ، 19)  " خدا با نیکوکاران است" ( عنکبوت ، 96) » حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ضرورت وجود این ویژگی ها در انسان مؤمن تأکید کردند آموزش و پرورش، آموزش عالی ، صدا و سیما ، علمای دین و همه دست اندرکارن تربیت ، باید سعی کنند چنین ویژگی هایی را در مخاطبان خود به وجود آورند چرا که جامعه ای با این صفات، همراهی خداوند را خواهد داشت و در این صورت است که به دور از ترس و اندوه ، پیروز خواهد شد. ایشان ایستادگی جمهوری اسلامی و استواری پایه های نظام را مدیون وجود جوانان مومن و فداکاری دانستند که با تقوا، صبر، ایمان و فداکاری موجبات همراهی الهی را برای این ملت فراهم آورده اند.


رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تأکید کردند وظیفه مهم مسوولین نظام و نیز علمای دین این است که از طریق زبان و عمل، مردم را به سوی تقوا و به سوی احسان و به سوی صبر و به سوی پاکیزگی و مانند اینها حرکت دهند تا مطابق آیات قرآن ، همراهی الهی به آنان تعلق گیرد و درنتیجه بتوانند در مواجهه‌ی با قدرت طلبان، شجاعانه حرکت کنند.  حضرت آیت الله خامنه ای به اهمیت عمل بزرگان و علمای دین اشاره کردند و گفتند تلاش گری، ترک گناه ، ترک دنیا پرستی و ترک اشرافی گری صفاتی است که اگر در عمل و رفتار مسؤولین و علما  وجود داشته باشد باعث تأثیرگذاری حرف آنان و افزایش ایمان و تحرک جامعه می شود . رهبر معظم انقلاب فرمودند: « یکی از عللِ موفّقیّت معجزه‌آسایِ امام بزرگوار (امام خمینی)  این بود که خودش عامِل بود، متدیّن بود، به قیامت -به معنای واقعی کلمه- اعتقاد داشت و پایِ این ایمان و این اعتقادِ خود در عمل ایستاده بود و انصافاً پاک بود.»    

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنان خود به رویشی جدید و مبارک در نسل جدید ایران اشاره کردند و گفتند : « یک رویش جدیدی در کشور به وجود آمده؛ مخصوص یک جای خاص هم نیست، مخصوص یک بخش خاصّ فکری و عملی هم نیست؛ در بخش های فرهنگی، در بخش های تبلیغی، در بخش های هنری، در بخش های علمی، در بخش های فلسفی، یک مجموعه‌ی عظیمی از جوان ها به وجود آمده‌اند که این ها به‌معنای واقعی کلمه مؤمن بالله و مؤمن به این راهند؛ با اینکه امام را ندیده‌اند؛ دوران جنگ را -که خیلی سازنده و مؤثّر بود- درک نکرده‌اند؛ همین نشان‌دهنده‌ی علوّ درجه‌ی ایمان اینها است که با اینکه آنها را ندیده‌اند، درعین‌حال با این اصرار، با این استحکام، با این علاقه‌مندی دنبال این راه هستند. این نسل، نسل خوبی است، نسل امیدبخشی است. » ایشان ادامه دادند : « دشمن به پیری ماها چشم طمع دوخته و با خود محاسبه می کند رهبر و برخی دیگر از انقلابیون پیر هستند ! نمی دانند که یک حرکت جوانانه‌ای بحمدالله در این کشور وجود دارد که دارند حرکت و  تلاش می کنند و ان‌شاءالله تمام کارهای بزرگ و مهم، با همّت جوانانه‌ی آنها و با درک و هوشمندی آنها به نتایج خواهد رسید و فردای این کشور به مراتب از امروز بهتر خواهد بود . » 

 

 

کلیدواژه