اسلام آوردن بازیگر انگلیسی
(last modified Tue, 17 Apr 2018 10:14:21 GMT )
حمل 28, 1397 14:44 Asia/Kabul
  •  اسلام آوردن بازیگر انگلیسی

مریم فرانسوا ، تازه مسلمان انگلیسی : « اسلام تصدیق خوبی‌های درون ما و همچنین کمکی برای اصلاح و رفع بدی‌هاست . اسلام همیشه مشوق ما انسان‌ها به رعایت تعادل در زندگی است ، من فکر می‌کنم، پیام اصلی حضرت محمد (ص) ، رعایت تعادل و پایداری در همه کارهایی است که انجام می‌ دهیم. »

قرآن، معجزه بزرگ حضرت محمد (ص) پیامبر گرامی اسلام است که باعث هدایت مردم به سوی حقیقت و سعادت شده است. این کتاب آسمانی همان گونه که چهارده قرن قبل، منبع جوشان فیض و هدایت الهی بود ، اکنون نیز انسان های حقیقت جوی بسیاری را از دریای متلاطم سرگشتگی به سرمنزل آرامش و معنویت ، رهنمون می شود . به طوری که یوهان ولفگانگ گوته ، شاعر و اندیشمند معروف آلمانی، در کتاب دیوان شرقی و غربی می­ نویسد: « مندرجات کتاب قرآن ... ما را مجذوب می ­کند و به شگفت می ­آورد و سرانجام به تعظیم و احترام بر می ­انگیزد. »

دقت در ماجرای اسلام آوردن بسیاری از تازه مسلمانان نیز حاکی از تاثیر شگرف قرآن در تحول روحی آنان و گرایش به اسلام است که « مریم فرانسوا سرا» (Myriam Francois-cerrah ) از انگلیس، یکی از آنان است. وی در سنین نوجوانی و اوایل جوانی، بازیگر بود و طی ماجرایی شنیدنی، به اسلام روی آورد.

مریم فرانسوا سرا

    برای مریم که قبل از مسلمان شدن «امیلی» نام داشت در دنیای هنر همه چیز به خوبی پیش می رفت اما در زندگی شخصی ، به عنوان یک مسیحی کاتولیک ، با ابهاماتی در باورهایش رو به رو بود. او می گوید: «من پیش از مسلمان شدن، یک کاتولیک نه چندان معتقد بودم. به خدا اعتقاد داشتم ولی درباره چارچوب دین، نوعی بی‌ اعتمادی در من وجود داشت.»

    وقوع یک حادثه ناگوار، منجر به تحول بزرگی در زندگی خانم فرانسوا شد. در یازدهم سپتامبر 2001 ، برج های دوقلوی نیویورک مورد حمله قرار گرفت. پس از این حادثه که به مسلمانان نسبت داده شد، رسانه ها و دولتمردان غربی موج اسلام هراسی وسیعی را به راه انداختند. این تبلیغات بی اساس ، گروهی از مردم را تحت تأثیر قرار داد ، اما برخی دیگر درپی آن بودند که بدانند دین اسلام چگونه آئینی است که این گونه علیه آن تبلیغ می شود. امیلی هم ازجمله افرادی بود که اسلام را دینی خشونت طلب و واپس گرا می دانست. به همین دلیل برای اینکه به یکی از دوستان مسلمانش این مطلب را ثابت کند ، سراغ قرآن رفت تا شواهدی در این زمینه برای ادعای خود بیابد ، اما اعجاز قرآن کار خود را کرد و امیلی از بررسی هایش در قرآن ، به نتیجۀ دیگری رسید.

(ماجرای اسلام وردن مریم فرانسوا از زبان خودش)

فرانسوا در این زمینه می گوید: « شروع به بحث و گفت و گو با مسلمانان کردم، چون احساس می‌کردم می‌توانم به آنها کمک کنم تا با رد آنچه من عقاید کهنه و از مدافتاده تلقی می‌کردم، بر این عقب‌ ماندگی غلبه کنند.» او درمورد دلیل مطالعه قرآن اعتراف می کند: «در ابتدا ازروی لجاجت و دشمنی به قرآن نزدیک شدم، با این هدف که به یکی از دوستان مسلمانم اثبات کنم اشتباه می‌کند، ولی به مرور با علاقه و ذهن بازتری شروع به خواندن قرآن کردم.»  امیلی در قرآن ، هیچیک از مطالب نادرستی که درمورد اسلام گفته می شد ، نیافت. البته جاذبه و منطق قرآن باعث شد امیلی به مطالعه و تفکر در این کتاب آسمانی ادامه دهد. مخاطب قرآن همه انسان ها هستند ، زیرا اسلام ، دینی جهانی است و این موضوع برای فرانسوا بسیار قابل توجه بود. او درمورد تأثیر قرآن بر خود می گوید : « قرآن از من انسان بالغی ساخت و متوجه شدم که سرنوشت و اعمال من ، نتیجه همان چیز‌هایی است که من به تنهایی مسئول آنها هستم . » تعالیم و آموزه های اخلاقی قرآن کاملاً سنجیده و سازنده است و هر انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل ، امیلی قرآن را پایه گذار اخلاق می خواند.

قرآن، فقط  کتاب اخلاق نیست ، بلکه در آن مسائل مختلفی که برای هدایت بشر لازم است ، با روش های گوناگون بیان شده است . خانم فرانسوا علاقۀ خاصی به فلسفه دارد و در این زمینه مطالعاتی نیز کرده است . وی در مورد فلسفه در قرآن می گوید : « احساس کردم که قرآن جامع تر از اندیشه ها‌‌ و تفکرات همه فیلسوفان است . سخنان آمده در قرآن به گونه ‌ای است که می‌ تواند به عمیق ‌ترین سئوالات فلسفی که قرن‌ها درباره حقیقت وجود بشر داشته است ، پاسخ دهد . ازجمله بنیادی‌ ترین پرسشها این است که چرا ما در این دنیا هستیم؟ » به این ترتیب ، امیلی تحت تاثیر قرآن ، دیدگاهی مثبت به اسلام پیدا کرد و به مطالعاتی گسترده درمورد این دین بزرگ الهی پرداخت . املیل سرانجام ، اسلام را دینی کامل و پاسخگوی همه پرسشهایش یافت که راه رسیدن به رستگاری دنیوی و اخروی را به وی نشان می دهد. او اسلام آورد و نام «مریم» را برای خود انتخاب کرد.

قرآن در اسلام آوردن خانم فرانسوا مهمترین نقش را داشت ، اما عامل تاثیرگذار دیگری نیز او را به این دین انسان ساز رهنمون شد و آن شخصیت برجسته و تحسین برانگیز رسول گرامی اسلام (ص) است. شخصیت ممتاز آن حضرت در ابعاد مختلف ، نمونه است ، اما آنچه بیش از همه باعث جلب توجه دیگران به ایشان می شود ، اخلاق نیکوی حضرت محمد (ص) است و خداوند در قرآن خطاب به آخرین پیامبرش می فرماید : « و به درستی که تو دارای اخلاق بزرگوارانه ای هستی. » ( سورۀ قلم ، آیۀ 4) اما رسانه های غربی ، از بیم آنکه افرادی چون مریم فرانسوا ، جذب چنین شخصیتی و دین آسمانی او شوند ، تبلیغات شدیدی علیه او انجام می دهند و با ارائه اطلاعات نادرست ، کاریکاتور ، فیلم ، کتاب و سایر عوامل رسانه ای می کوشند شخصیت بی بدیل آن حضرت را مخدوش جلوه دهند. خانم فرانسوا در این زمینه تأکید می کند : « درباره زندگی حضرت محمد نیز باید بگویم با مردی آشنا شدم که او نیز همچون اجداد خود موسی، مسیح و ابراهیم ، مأموریت مقدسی به عهده داشت ... عوامل مختلفی باعث تغییر و تحول من شد. یکی از آنها این بود که من به زندگی حضرت محمد (صلوات‌الله علیه و آله)‌ علاقه پیدا کردم و معتقدم ایشان یکی از بزرگ‌ ترین چهره‌های تاریخی است که به غلط معرفی می‌شود. تأمل و مطالعه در رفتار و گفتار حضرت محمد (ص) نشان می‌دهد که ایشان شخصیت برجسته‌ای در اطاعت و عبادت خدا و اجرای ‌عدالت و تفکر و تعقل هستند و در سخنانشان حکمت و معرفت بسیاری وجود دارد .»

  به این ترتیب ، چهره نورانی پیامبر اسلام برای کسانی که به دنبال حقیقت هستند، جذاب و رهنمودهای او هدایتگر است. رسول اکرم و اهل بیت ایشان (ع)، الگوی عملی یک مسلمان کامل با معیارهای قرآنی هستند. چنانکه در سورۀ احزاب آیه 21 می خوانیم: «مسلّماً برای شما در زندگی، رسول خدا سرمشق نیکویی بود و برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌ کنند. » خانم فرانسوا نیز به همین نتیجه رسیده است و می گوید: «حضرت محمد که درود و سلام خدا بر او باد نمونه انسان کاملی است که مسلمانان از شخصیت و سیره ایشان الگو می‌گیرند. همه پیام‌ها و دستورات اخلاقی آن حضرت این است که همیشه جواب بدی را با خوبی بدهید و این سخن پیامبر را همواره در ذهن خود دارم و آن را سرلوحه‌ زندگی‌ قرار داده ام که اگر کسی به شما بدی کرده ، او را ببخشید، در همه شرایط راستگو باشید، حتی اگر به ضرر شما باشد، و به کسی که به شما بدی کرده نیکی کنید و به کسی که با شما قطع رابطه کرده ، بپیوندید.»

گوینده :

     عدالت و نفی تبعیض از تعالیم اساسی و بنیادین دین اسلام است. در قرآن و روایات بر رعایت عدالت فردی و اجتماعی تأکید فراوان شده است. در سورۀ نساء ، آیۀ 135 می خوانیم : « ای کسانی که ایمان آورده‌اید ، همواره به عدالت قیام کنید و برای خدا شهادت دهید، اگرچه (این گواهی) به زیان  شما ، یا پدر و مادر و نزدیکان شما باشد ... » خانم فرانسوا نیز شیفتۀ این آموزۀ اسلام شده که در غرب بسیار کمرنگ دیده می شود . وی می گوید : « من در گرایشم به اسلام متوجه شدم عدالت اجتماعی ، بخش اساسی در اسلام و نهادینه شده در شخصیت مسلمانان است. همین مسئله عدالت بود که من را به اسلام جذب کرد و آن را پذیرفتم.» او وظیفۀ یک مسلمان را این می داند که همیشه طرفدار عدالت باشد و اضافه می کند : « اسلام تصدیق خوبی‌های درون ما و همچنین کمکی برای اصلاح و رفع بدی‌هاست. اسلام ، مشوق ما انسان‌ها به رعایت تعادل در زندگی است و من تصور می‌کنم ، پیام اصلی حضرت محمد (ص) در اصل رعایت همین تعادل و پایداری در همه کارهایی است که ما انجام می‌ دهیم. »

 

کلیدواژه