میزان 03, 1397 17:40 Asia/Kabul
  •  تأثیر قیام امام حسین (ع) بر تازه مسلمان انگلیسی

کاترین شاکدام تازه مسلمان انگیسی : « امام حسین (ع) شجاعت واقعی در مواجهه با پلیدی ها را برای ما معنا کردند. ایشان به ما آموختند که هیچ گاه نمی توان با ایادی شیطان سازش کرد؛ به ما آموختند که همیشه باید با پلیدی و ظلم در نبرد بود و همیشه باید فرمان خدا را جاری ساخت؛ به ما آموختند که یک پیروزی تنها زمانی واقعی است که برای دستیابی به آن، خلاف اصول الهی عمل نکرده باشیم.»

   دین مبین اسلام به سرعت در جهان رو به گسترش است. عوامل مختلفی در ترویج این آئین بزرگ الهی دخالت دارند که یکی از آنها قیام امام حسین (ع) ، نوۀ گرامی پیامبر اسلام (ص) برای مبارزه با ظلم و فساد ، است. آرمان های والا و انسانی این قیام بزرگ که در سال 61 ه.ق به وقوع پیوست ، برای کسانی که با آن آشنا می شوند بسیار جذاب و تأثیرگذار است. خانم « کاترین شاکدام » ( Catherine Shakdam ) تازه مسلمان انگلیسی ، به قدری به نهضت حسین بن علی (ع) در کربلا علاقه مند شده که خود به یک مبلّغ این حرکت تاریخ ساز ، تبدیل شده است. وی در یک خانواده مسیحی به دنیا آمده است ، اما آموزه های این دین نتوانسته او را متقاعد کند. خانم شاکدام پس از آشنایی با اسلام ، مدتی به تحقیق در بارۀ آن می پردازد و سرانجام این دین مترقی را به عنوان روش زندگی خود برمی گزیند. کاترین مدتی بعد طی تحقیقاتش ، با اهل بیت پیامبر (ع) و به ویژه امام حسین (ع) آشنا می شود و با توجه به فضایل و مقامات معنوی آنها ، سیره و روش خاندان پاک رسول خدا (ص) را در پیش می گیرد.

کاترین شاکدام تازه مسلمان انگلیسی

 

    خانم شاکدام درمورد اهل بیت پیامبر (ع) چنین اظهار نظر می کند  « امام حسین (ع)، امام حسن (ع) و امام علی (ع) مردان خدا بودند؛ آنها با اسلام زندگی کردند و با اسلام نفس کشیدند و با فداکاری های خود راه را برای ما هموار کردند تا در راه حقیقت گام برداریم. همه رفتارهای آنها و همه وجود آنها برای رضای خدا بود. آنها برای ما یک رحمت و یک نور الهی هستند و ما باید همیشه به یادشان باشیم.» همچنین وی در مورد جانشینی حضرت علی (ع) پس از پیامبر (ص) می گوید : « برای من تنها یک راه جهت رسیدن به حقیقت (درمورد جانشینی پیامبر) وجود دارد و آن راهی است که پیامبرِ ما بارها به صورت آشکار و صریح، آن را مشخص فرموده است. حتی اگر پیامبر (ص) راه را برای ما مشخص نفرموده بود و تصمیم گیری را بر عهده خود مسلمانان می گذاشت، آیا دل های ما می توانستند این واقعیت را انکار کنند که امام علی (ع) همان کسی است که ما در جستجویش هستیم؟ برای شخص من حتی پیش از آنکه در مورد مذاهب مختلف اسلامی اطلاعاتی کسب کنم، هیچ جای شکی در این زمینه خاص وجود نداشت. قبل از اینکه ذهنم بخواهد این حقیقت را درک کند، قلبم به آن رسیده بود. آخر چطور ما می توانیم کسانی که پیامبر (ص) بیش از همه به آنها عشق می ورزیده اند را دوست نداشته باشیم و از آنها پیروی نکنیم؟ امام علی (ع) همواره رهبر و امام ما بوده و خواهد بود. ایشان در واقع متولی امت اسلامی بوده و پس از آن فرزندانشان به ترتیب این مسئولیت را بر عهده داشته اند.»

 

   کاترین مانند برخی تازه مسلمانان دیگر، در قبال حقیقت مقدسی که به آن دست یافته، احساس مسئولیت می کند و آخرین دین آسمانی را تبلیغ و ترویج می کند. وی که در دانشگاه های انگلیس و فرانسه تحصیل کرده، یک خبرنگار آزاد و فعال است و برای رسانه های معتبر و متعددی مقاله و گزارش در بارۀ موضوعات مختلف تهیه می کند. اما تبلیغ عقاید تعصب آمیز، متحجرانه و خشونت آمیز وهابیت در رسانه های غربی به عنوان آموزه های اسلام واقعی، خانم شاکدام را بر آن داشته تا به افشاگری علیه وهابیت و عملکرد آن بیشتر توجه نشان دهد. وی در مورد غرض ورزی رسانه های غربی به منظور مخدوش کردن چهرۀ اسلام می گوید: « دین اسلام را طوری در نظر ما (غربی ها) تعریف کرده‌اند که به انسان‌ها اجازه می‌دهد تا یکدیگر را قصابی کنند. اما حقیقت این است که اسلام را سر و کاری با داعش نیست که پرچم‌ این دین را برمی‌افرازد. باید به دکترین معماران داعش توجه کرد که می‌خواهند با ربط دادن این گروه به اسلام، گفتمان عمومی ما را آلوده کنند و آتش به جان جوامع ما بیاندازند.» به همین دلیل این روزنامه نگار مسلمان غربی عقیده دارد: «مهم‌ترین چیز، حفظ دین و تلاش برای انتقال حقایق به افکار عمومی غرب و همچنین محکومیت تروریست ها به شکل برنامه ریزی شده است و بهترین راه برای رسوایی تروریست ها، جدا کردن صف آنان از مسلمانان است.»

گوینده:

   اما عشق و علاقۀ خانم شاکدام به امام حسین (ع) و قیام ماندگار او، در زندگی و آثارش کاملاً نمایان است. این تازه مسلمان انگلیسی واقعۀ عاشورا را محور همگرایی همۀ ادیان می داند و می گوید: «من فکر نمی کنم عاشورا فقط به اسلام تعلق داشته باشد و به نظرم فقط مسلمانان نیستند که باید این روز را گرامی بدارند. همانطور که پیغمبرمان حضرت محمد (ص) فرمودند، روز عاشورا به همه مؤمنان تعلق دارد و همه ادیان ابراهیمی به نوعی با عاشورا مرتبطند. ... عاشورا باید روزی باشد که پیروان همه ادیان الهی دور هم جمع شوند و رحمت خداوند متعال و پیامش به همه ملت ها را به یاد آورند.» وی تأکید می کند که هرچند در تاریخ قهرمانان زیادی وجود داشته اند ، اما هیچیک به اندازۀ امام حسین (ع) جوامع و ملت ها را به سوی خود جلب نکرده اند. به همین دلیل او خود را موظف به گسترش و تبلیغ فرهنگ اهل بیت (ع) و بخصوص نهضت حسینی می داند.

 

کاترین در مورد تلاشش برای معرفی چهرۀ حقیقی اسلام چنین توضیح می دهد : « این امکان برای من وجود دارد که با دست‌یابی به رسانه های جهانی، چهره حقیقی اسلام را به غرب معرفی کنم و این کار از طریق تمرکز بر سیره امام حسین (ع) و زیارت اربعین ممکن است تا مردم بفهمند ظلمی که پیروان اهل بیت (ع) طی قرن های پی در پی کشیده اند به خاطر معرفی و پایبندی به اسلام حقیقی و ارزش های والا و اصولی است که انسانها را به همزیستی، محبت و مدارا دعوت می کند.» وی معتقد است که در سالهای اخیر به دلیل مقالات و پژوهش هایی که در برخی رسانه‌های بین المللی منتشر شده، مردم دنیا بیش از پیش با نهضت امام حسین (ع) آشنا شده اند ، اما با این حال اذعان می کند که در این راه موانع بسیاری وجود دارد و ادامه می دهد : « این مسئله بسیار سخت است؛ چراکه ما اقلیت هستیم، اما زمانی که به واقعه کربلا بنگریم و می بینیم که ارتش امام حسین(ع) تنها 72 نفر بوده است، بر عزم و اراده خود می افزاییم.» شاکدام نهضت عاشورا را یک نشانۀ آشکار الهی می داند و معتقد است: « امام حسین (ع) شجاعت واقعی در مواجهه با پلیدی ها را برای ما معنا کردند. ایشان به ما آموختند که هیچ گاه نمی توان با ایادی شیطان سازش کرد؛ به ما آموختند که همیشه باید با پلیدی و ظلم در نبرد بود و همیشه باید فرمان خدا را جاری ساخت؛ به ما آموختند که یک پیروزی تنها زمانی واقعی است که برای دستیابی به آن، خلاف اصول الهی عمل نکرده باشیم.»

کاترین شاکدام 

 

   برای کاترین شاکدام به عنوان یک زن، شخصیت و نقش حضرت زینب (س) خواهر امام حسین (ع)، در کربلا و پس از حادثۀ عاشورا مهم است. وی در توصیف ایشان می گوید : « حضرت زینب (س) یک بانوی بزرگ و یک الگوی واقعی برای همه زنان هستند. ایشان به مانند مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه (س) درک والایی از نقش خود به عنوان یک الگو برای سایرین داشتند. شجاعت و استقامتی که ایشان در دوران زندگی پربارشان از خود نشان دادند و محبتی که ایشان نثار امت اسلامی کردند، درس های فراوانی برای همه زنان جهان در بر دارد. حضرت زینب (س) به عنوان یک بانوی فرهیخته، یک مادر، یک خواهر و یک دختر ممتاز، به نوبه خود یک رهبر بزرگ و نیز یک رحمت الهی برای همه مسلمانان است. زمانی که مردان همه از ترس در برابر ظلم سر خم کرده بودند، این حضرت زینب (س) بود که در بیدادگاه یزید ایستاد و پلیدی های وی را محکوم کرد. حضرت زینب (س) اسطوره قدرت، دانش و بخشش بود.» وی درمورد تداوم قیام عاشورا در زمان کنونی نیز به این نکته اشاره می کند که : « همه نسل ها باید در هر زمانی، با همان فداکاری که امام حسین (ع) در کربلا از خود نشان دادند، در برابر ظلم و پلیدی بایستند. پلیدی به همراه یزید نمرده است؛ تاریکی همواره وجود دارد و همواره هستند هیولاهای پلیدی که بخواهند خوبی ها را انکار و پرهیزگاری را سرکوب کنند. پلیدی و شرّی که امروز دامن جامعه ما را گرفته، وهابیت است؛ فرقه افراط محوری که شاهد ظهور آن در عربستان سعودی بوده ایم.»

    خانم شاکدام برای معرفی بهتر نهضت عاشورا به مخاطبین غربی، کتابی را تحت عنوان «از مکه تا دشت کربلا و مصیبت های اهل بیت نبوت» نگاشته و در دفاع از مردم مظلوم یمن در برابر حملۀ ناجوانمردانۀ ارتش سعودی و هم پیمانانش نیز کتاب « داستان یک مقاومت بزرگ » را منتشر کرده است .

 

کلیدواژه