ایران و چین؛ نمایندگان تمدن زیبا و مقاوم جهان شرق
-
ایران و چین؛ نمایندگان تمدن زیبا و مقاوم جهان شرق
پارس تودی- ایران و چین در چند هزار سال تاریخ، پیامآور صلح و امنیت بودهاند و همین نگاه انسانی بسترساز ایجاد جاده ابریشم بوده است.
ارتباط بین فرهنگهای ایران و چین چندی پیش در نشست تخصصی «ایران و چین؛ ظرفیتهای فرهنگی و مبادلات تاریخی» بررسی شد که در اینجا خلاصه ای از نکات مهم آن را از نظر می گذرانیم.
امیر رضائیپناه، دبیر نشست تخصصی «ایران و چین؛ ظرفیتهای فرهنگی و مبادلات تاریخی»:
فضای نظام بینالملل همواره مبتنی بر قدرت بوده است. بعد از جنگ جهانی دوم کمکم مفاهیم و ابعاد دیگری چون فرهنگ مورد توجه قرار گرفتند و امروز شاهد قدرتمند شدن نظریات فرهنگی و هویتی هستیم. اگر زمانی صحبت از قطبها در نظام بینالملل بود، امروز از «مناطق» صحبت میشود که الزاماً نه جغرافیایی بلکه فرهنگی و هویتی هستند. ایران و چین دو کشوری هستند که مفهوم هژمون در نظام بینالملل را نمیپذیرند و به غیر از مناسباتی که در طول تاریخ داشتهاند، عقلانیتی دارند که این دو را به هم نزدیک میکند.
من یک ایرانی هستم در چین!
«جی کی یون» مدیر مرکز ایرانشناسی دانشگاه چین:
برادران و خواهران ایران عزیز! من پژوهشگر چینی نیستم، من یک ایرانی هستم در چین. شاید صورت من چینی باشد اما روح من ایرانی است. 32 سال فرهنگ و تاریخ ایران را آموختم و شیفتهاش شدم و در ذهن و روحم نفوذ کرد. فرهنگ ایران از نظر من، خود فرهنگ چینی است در جای دیگر. برای همین از جوانان چینی همواره میخواهم که به ایران بیایند. ایران مرکز تمدن است و بسیاری مناطق دنیا از جمله چین، تحتتأثیر فرهنگ ایران بودهاند. ما در تاریخ با هم برادر بودهایم و کتابهای بسیاری درباره فرهنگ و تمدن ایران در چین وجود دارند که محبوب هستند. ما ایران را برادر خود میدانیم. در حوزه سیاسی هم ما با هم برابر هستیم.
«نعمتالله ایرانزاده» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین:
جی کی یون از شخصیتهای بنام ایرانشناس و منشأ پیوندهای جدید بین دو کشور و از فعالان دانشگاهی هستند که جای شکرگزاری دارد.
به گفته او: این پیوند دیرینه تاریخی تمدنی باید فراتر از جغرافیای سیاسی در فرایاد ما بیاید. ایران و چین در چند هزار سال هیچگاه به ملتی تجاوز نکردند. هر دو ملت پیامآور صلح و امنیت هستند و همین نگاه انسانی بسترساز ایجاد جاده ابریشم بوده است. ایران و چین فراتر از ایرانهراسیها و چینهراسیها که به نابجا در میان برخی ملتها رواج داده شده، باید بتوانند بهعنوان نمایندگان تمدنهای شرقی، الگوی تمدنی جدیدی برای زیست سالم بشر امروزی به ارمغان بیاورند.
عبارات کلیدی: روابط ایران و چین، قرارداد ایران و چین، ارتباطات فرهنگی، تحصیل در دانشگاه های چین
X/MMA