۵ نکته مهم پیرامون شناور تمام ایرانی شهید سلیمانی
(last modified Wed, 29 Jan 2025 08:19:09 GMT )
بهمن ۱۰, ۱۴۰۳ ۱۱:۴۹ Asia/Tehran
  • شناور موشک انداز شهید سلیمانی
    شناور موشک انداز شهید سلیمانی

پارس‌تودی- شناور شهید سلیمانی در ادامه تکمیل هندسه قدرت دریایی ایران و با تکامل ویژه شناورهای کلاس کاتاماران (دو بدنه) و تریماران (سه بدنه) در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خلق شده است که تلفیقی از دانش و تجربه بشمار می‌رود.

در این مطلب از پارس‌‌تودی به ابعاد و کاربرد راهبردی شناور موشک انداز شهید سلیمانی می‌پردازیم.

۱- بومی‌سازی تمام عیار این شناور ایرانی با بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان همکار با سپاه پاسداران سبب شده تا عملا سپاه در ساخت شناورهای جدید آلومینیومی که هم سبک‌تر بوده و هم در دریا دوام عملیاتی بیشتری دارد، عزم خود را برای ساخت سالی یک شناور از این کلاس جزم کند.

۲- برد عملیاتی شناور شهید سلیمانی بیش از ۷۵۰ کیلومتر عنوان شده است. این برد برای دریانوردی‌های معمول و واحد (به تنهایی) این شناور عنوان شده و یک برد ۵ هزار مایلی نیز برای ایفای مأموریت‌های این شناور از سوی فرماندهان عالی نظامی ایران مطرح شده که در دریانوردی ترکیبی خواهد بود. اگر یک شناور پشتیبانی، مشابه آنچه نیروی دریایی ارتش ایران در مأموریت‌های دور از آن بهره می‌جوید در کنار این شناور بکارگیری شود، عملا برد این ناو تا چندین برابر افزایش می‌یابد و این شناور می‌تواند تا هزاران کیلومتر از ساحل دور شود. سپاه برای این منظور نیز در سال‌های اخیر شناورهای پشتیبانی جدیدی را هم ساخته که نمونه آن را می‌توان ناو پشتیبانی شهید رودکی دانست و ناو شهید مهدوی نیز مراحل پایانی کار ساخت را پشت سر می‌گذارد.

۳- رکورد شکنی سازندگان این شناور آلومینیومی در طول سازه شناور سبب شده تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بتواند در میان ۳ کشور سازنده شناورهای آلومینیومی با طول بیش از ۶۰ متر قرار گیرد و این بر دامنه توفیقات آینده سپاه پاسداران در ساخت شناورهای آلومینیومی با کاربردهای متنوع دیگر نیز افزوده است.

۴- رادارها و سامانه‌های تشخیصی نصب شده بر روی شناور شهید سلیمانی قادر است تا تحرکات سطحی، زیرسطحی و هوایی را به خوبی پایش کند.

این شناور علاوه بر تجهیز به سامانه‌های کشف و شنود راداری به سامانه‌های پدافندی عمود پروازی هم مجهز است که بردی بیش از ۱۵۰ کیلومتر دارد و برخی از تحلیل‌گران این سامانه پدافندی را «صیاد ۳» دانسته‌اند. همچنین در کنار این سامانه برد بلند، سامانه برد کوتاه برای مقابله با پهپادها، موشک‌های کروز و دیگر تهدیدات هواپایه نیز در این شناور تدارک دیده است.

۵- جدای از بخش پدافندی، شناور شهید سلیمانی در حوزه آفندی نیز به آرایه‌های پیدا و پنهان ویژه‌ای مجهز است. آنچه در تصاویر ناو شهید سلیمانی دیده می‌شود، وجود ۶ موشک کروز در دو سوی عرشه مجاور با پل فرماندهی آن است.

HK/MS