اذعان "فارن پالیسی": قابلیتهای ایران پابرجاست
-
اذعان فارن پالیسی قابلیتهای ایران پابرجاست
پارس تودی - نشریه فارن پالیسی با ارزیابی عکسهای ماهوارهای بدست آمده پس از تجاوز رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران، نوشت: این حملات اگرچه آسیب هایی وارد آورد، اما قابلیتهای تهران را نابود نکرد.
به گزارش پارستودی، این نشریه پرنفوذ آمریکایی می نویسد: تصاویر ماهوارهای بدست آمده از ایران پس از حمله رژیم اسرائیل و آمریکا حاکی از وارد شدن آسیبهایی به قابلیتهای تهران وارد شده است اما اثری از نابودی آن وجود ندارد.
نویسنده این مطلب اذعان کرده است که حملات رژیم اسرائیل ضد ایران، حتی با کمک آمریکا، ضعیف بود و در بهترین حالت برنامه هستهای ایران را فقط چند ماه به عقب انداخته است.
تحلیلگر این نشریه با اشاره به بررسی ارزیابی طبقهبندی شده آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا (DIA) از سوی دو رسانه آمریکایی سیانان و نیویورک تایمز، تصریح کرد: این دو رسانه یاد شده با تجزیه و تحلیل این گزارش محرمانه دریافتهاند که برنامه هستهای ایران پس از حملات هفته گذشته، در بهترین حالت یک تا دو ماه به تعویق افتاده است.
در این تحلیل تاکید شده است که اکنون سوالات بسیاری درباره میزان اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران وجود دارد و اینکه آیا اساساً این مقدار اورانیوم در حملات آمریکا از بین رفته یا به مکانی نامعلوم منتقل شده است. بیشک مقامات آمریکایی، از اینکه نمیدانند این مواد به کجا منتقل شدهاند، خجالتزده هستند و توضیحات مسخره ای ارائه دادند.
تحلیلگر فارن پالیسی معتقد است که مقامات دولت «دونالد ترامپ» با این ادعا که رژیم اسرائیل و آمریکا توانایی ایران برای غنیسازی اورانیوم را به طور کامل از بین بردهاند، سعی در کماهمیت جلوه دادن خطرات این مواد گمشده دارند.
تحلیلگر فارن پالیسی با اشاره به گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکایکی از گزینههای ایران را نصب مجدد سانتریفیوژها در فردو دانسته است. چراکه به اذعان این نهاد فدرال اگرچه در حمله بمب افکن های بی-۲ سیستم برق رسانی این تاسیسات زیرزمینی آسیب دیده، اما سالن غنیسازی همچنان دست نخورده باقی مانده است.
نویسنده سپس با مقایسه شرایط کنونی تاسیسات هسته ای ایران با دوران پس از امضای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) که در سال ۲۰۱۵ به توافق رسید و مخالفت رژیم اسرائیل و جمهوری خواهان آمریکایی را به دنبال داشت، استدلال کرده است: آن توافق برنامه هسته ای ایران را چند برابر بیشتر به تعویق انداخت، اما مخالفان شکایت داشتند که بسیاری از مفاد آن پس از ۱۰ یا ۱۵ سال بی اثر می ماند.
رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ۱۳ ژوئن با نقض آشکار حقوق بینالملل و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران، مناطقی در تهران و برخی دیگر از شهرها از جمله تأسیسات هستهای کشور را هدف حمله نظامی قرار داد.
در این حمله، شماری از دانشمندان، نظامیان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.
در ادامه این تجاوز، آمریکا نیز بامداد یکشنبه ۲۲ ژوئن با حمله مستقیم به سایتهای هستهای فردو، نطنز و اصفهان، عملاً به جنگ رژیم صهیونیستی ضد ایران پیوست.
hm