ایرلند و پرونده جنایات اسرائیل؛ رویکردی ضداستعماری در اروپا
پارس تودی- به دنبال تصویب طرح معرفی رژیم اسرائیل به عنوان رژیمی جنایتکار در پارلمان ایرلند، این کشور نشان داد به دنبال آن است رویکردی مغایر با اتحادیه اروپا در پیش گرفته و به شکل مستقل اسرائیل را تحریم کند.
قانونگذاران ایرلندی طرحی را در پارلمان این کشور تصویب کردند که در آن رژیم صهیونیستی به عنوان رژیمی جنایتکار معرفی شده که در مقابل چشمان جهانیان در حال ارتکاب نسلکشی در غزه است. به گزارش پارس تودی، بر اساس این مصوبه غیرالزامآور از دولت ایرلند خواسته شده تا تحریمهای تجاری، مسافرتی و دیپلماتیک را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کند.
قانونگذاران ایرلندی با تصویب این طرح همچنین خواستار این شدهاند که دولت این کشور بلافاصله کلیه معاملات در زمینه تجهیزات نظامی و تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورده، صدور مجوز صادرات کالاهای با مصرف دوگانه به این رژیم را غیرقانونی و استفاده از حریم هوایی و فرودگاههای ایرلند را نیز برای هواپیماهای حامل سلاح به تل آویو ممنوع اعلام کند.
تصویب این طرح از سوی پارلمان ایرلند در حالی صورت گرفته است که «مایکل مارتین» وزیر خارجه ایرلند پیشتر در اظهاراتی از تصمیم دوبلین برای ورود به پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری خبر داده بود.
چندی قبل دولت ایرلند اعلام کرد، تحریمهای مستقلی را علیه اسرائیل اعمال میکند. این اقدام ایرلند در خارج از چارچوب اتحادیه اروپا بعد از آن صورت میگیرد که حامیان رژیم صهیونیستی در این اتحادیه تلاشهای ایرلند و اسپانیا را در این زمینه ناکام گذاشتند. این دو کشور به همراه اسلوونی و لوکزامبورگ جریان حامی فلسطینیان را در این قاره تشکیل میدهند و تلاش کرده بودند تا مانع از صادرات تولیدات اسرائیل به اروپا به ویژه تولیدات غذایی و صنعتی شوند.
اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری اسرائیل است که حجم مبادلات آن در سال گذشته به حدود ۵۰ میلیارد دلار رسید. در این بین از ابتدای سال جاری میلادی، ایرلند و اسپانیا و چند کشور دیگر خواهان تعلیق توافق شراکت بین اتحادیه اروپا و اسرائیل شدهاند و این امر مورد حمایت «جوزپ پورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم قرار گرفته اما کشورهای حامی رژیم صهیونیستی به ویژه اتریش و آلمان مانع تحقق این امر شدند.
ایرلند و اسپانیا تاکید داشتند با توجه به حکم دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه که ژوئیه گذشته صادر شد و اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل را غیرقانونی اعلام کرده، این کار باید انجام میشد.
در چند ماه اخیر گزارشهایی در این زمینه که ایرلند به دنبال آن است رویکردی مغایر با اتحادیه اروپا در پیش گرفته و به شکل مستقل اسرائیل را تحریم کند، منتشر شده است.
«سیمون هریس» نخست وزیر ایرلند حدود سه هفته قبل اعلام کرد، تلاشهایی را برای اعمال مجازاتهای اقتصادی علیه اسرائیل انجام میدهد و معتقد است که کشورهای اروپایی باید به اجرایی شدن این حکم کمک کنند. به گفته کارشناسان، ایرلند احتمالا مجازاتهایی را علیه دیگر کالاهای تولید شده در شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری نیز اعمال کرده و اتحادیه اروپا هم واکنش و مجازات خاصی را علیه این کشور اعمال نخواهد کرد چون مایل نیست باعث بروز تنش داخلی در اتحادیه شود. یکی از گزینههای موجود ممنوعیت واردات مواد غذایی و کالاهای تولید شده در شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری که در خارج از خط سبز قرار دارند است که براساس بر آورد موجود در ایرلند ارزش این کالاها به یک میلیون یورو در سال میرسد.
از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر۲۰۲۳، عرصه برای جنبش حامیان تحریم این رژیم دستخوش یک تغییر بزرگ شده است. در نتیجه این عملیات و جنگ غزه که متعاقب آن به راه افتاد برخی از اهداف بلندمدت جنبش تحریم اسرائیل و سازمانهای حامی فلسطین محقق شدهاند. اکنون در چهاردهمین ماه جنگ غزه ، با گسترش تحریم اسرائیل در عرصههای مختلف حتی در کشورهای غربی از جمله در اروپا و نیز در آمریکای لاتین کابوس سران صهیونیست در زمینه تشدید انزوای رژیم اسرائیل تحقق پیدا کرده است.
عبارات کلیدی: ایرلند و اسرائیل، جنبش حامیان تحریم اسرائیل، جنایات اسرائیل، انزوای اسرائیل، جنگ غزه، جنگ لبنان
SRM/MMA