Shtator 19, 2023 07:55 Europe/Tirane
  • Pallati

Shtëpia e Moshir al-Molk Ansarit konsiderohet si një nga shtëpitë fisnike të periudhës Safavide. Kjo shtëpi i përket familjes Mushiransari, një prej nëpunësve të oborrit safavid që u shpërngulen nga Shirazi në Esfahan gjatë sundimit të Shah Abasit të Madh dhe u vendosën atje. Shtëpia e Moshir al-Molk ka brezin më të madh në botë me 9 shtresa në botë, i cili ka një kombinim të veçantë ngjyrash që përfaqëson katër stinët dhe në të janë përdorur motive të bukura islame.

Tags