Dhjetor 07, 2023 19:56 Europe/Tirane
  • Haaretz: Durimi i Biden ndaj Netanyahut po mbaron

Duke publikuar një artikull të shkruar nga ish-konsulli i përgjithshëm i regjimit sionist në Nju Jork, Haaretz shkruante se qeveria amerikane zbuloi se Netanyahu po e përdor luftën për qëllime personale dhe dëshiron të fajësojë Biden për të gjitha dështimet e tij.

Sipas raportit të agjencisë  së lajmeve Fars, “Netanyahu po kërkon të krijojë një krizë me qeverinë amerikane për të hequr qafe krizat e tij... durimi i presidentit amerikan po mbaron”. Kështu thotë Alon Pinkas, komentator politik dhe ish-konsull i përgjithshëm i regjimit sionist në Nju Jork.

Në një artikull të botuar në gazetën Haaretz sot, të enjten (7 dhjetor), ai shkruan se njerëzit përreth presidentit amerikan Joe Biden janë dëshmitarë sesi kryeministri i regjimit sionist po përpiqet të lidhë fatin e tij me fatin e Izraelit dhe si duke përdorur qeverinë amerikane përpiqet të krijojë një krizë të përgjithshme për të hequr qafe krizat e tij.

Ai shkroi: "Durimi i presidentit amerikan po mbaron dhe Shtetet e Bashkuara besojnë se kjo luftë do të çojë patjetër në një ndryshim strategjik, ndaj kërkon të bindë Izraelin se lufta duhet të përfundojë për dy muaj".

"Niveli i besimit të Uashingtonit te Netanyahu është zero, sepse ai nuk ka më besueshmëri dhe nuk shihet si një aleat që mund t'i besohet," tha Pinkas. Sipas Biden, Netanyahu po e largon Izraelin nga bota e vlerave të përbashkëta që janë baza e marrëdhënieve speciale me Shtetet e Bashkuara.

Ish-konsulli i përgjithshëm i regjimit sionist në Nju Jork shtoi se për momentin, në qeverinë amerikane është kristalizuar mendimi se Netanyahu është një njeri në ankth politik që kërkon të përballet me Bidenin në mënyrë që të krijojë bindjen se është presidenti amerikan ai që nuk e lejon atë të arrijë një fitore vendimtare.

Ai shton: "Nuk mjaftoi të akuzohej shefi i shtabit të ushtrisë, kreu i Amanit, komandanti i rajonit jugor dhe kreu i Shabakut. Për të shmangur humbjen, Netanyahut i duhet një qëllim më i madh për të forcuar veten, një qëllim po aq i rëndësishëm sa detyra që historia i ka caktuar Netanyahut. Ai duhet t'ia hedhë fajin një personi të tillë si presidenti amerikan".

 

Tags