Raporte

 • Jemeni vendi më i ndoturi në botë për nga 'ndotja' me eksplozivët

  Jemeni vendi më i ndoturi në botë për nga 'ndotja' me eksplozivët

  Shtator 20, 2023 13:41

  Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) thotë se Jemeni ka një nga nivelet më të larta në botë të ndotjes me mina tokësore dhe eksplozivë të tjerë vdekjeprurës.

 • Përmbytjet në Libi vrasin me mijëra njerëz

  Përmbytjet në Libi vrasin me mijëra njerëz

  Shtator 18, 2023 12:02

  Mijëra njerëz kanë humbur jetën në Libi dhe shumë të tjerë raportohen të zhdukur pasi përmbytjet katastrofike shpërthyen digat e lumenjve. Epiqendra e krizës është Derna, një qytet bregdetar në lindje të Libisë. Përmbytjet kanë përfshirë të gjithë qytetin, duke shkatërruar lagje të tëra.