الکوزی: مسدود شدن "خرلاچی" زیان زیادی به تاجران دو طرف وارد کرد
(last modified Sun, 26 May 2024 12:36:14 GMT )
جوزا 06, 1403 17:06 Asia/Kabul

معین اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان گفت تاجران افغان و حتی تاجران پاکستانی با مسدود شدن گذرگاه مرزی خرلاچی خسارت بسیار دیده اند.

به گزارش عزیز زاهد خبرنگار رادیو دری، هرچند هنوز مقامات طالبان و اسلام آباد به گونه رسمی بازگشایی گذرگاه مرزی خرلاچی را تایید نکرده اند اما خان‌جان الکوزی معین اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان تأیید کرده که این گذرگاه در دو روز گذشته به روی موترهای تجارتی باز شده است.

گذرگاه خرلاچی پس از نبردهای چند روز اخیر میان مرزبانان پاکستان و افغانستان در امتداد خط دیورند در ولایت پکتیا بر سر ایجاد یک پاسگاه مرزی در خاک پاکستان، حدود 10 روز بسته شد.

به گفته الکوزی، در محل گذرگاه مرزی خرلاچی با حضور بزرگان قومی دو طرف یک جرگه تشکیل و در آن درباره آینده خطرات مشابه و مسائل تجارتی و امنیتی دو طرف گفت وگو شده است.

وی با اشاره به این که تاجران افغان و پاکستانی از بسته شدن گذرگاه خرلاچی زیان بسیار دیدند تاکید کرد مسائل سیاسی و مرزی نباید سبب مسدود شدن گذرگاه ها و توقف تجارت شود.

در همین حال یک روزنامه پاکستانی به نقل از منصور احمد خان سفیر پیشین پاکستان در کابل نوشت: زمانی دو کشور افغانستان و پاکستان توافق کرده بودند که مسائل تجاری و انسانی از مسائل سیاسی جدا باشد اما از زمانی که اسلام آباد مسأله حضور تی تی پی در افغانستان را مطرح کرده روابط دو کشور به تیرگی گراییده است.

خرلاچی اگرچه به اندازه گذرگاه‌های تورخم در ننگرهار و سپین بولدک در قندهار پرتردد نیست اما برای تجارت منطقه جنوب شرق و ولایت پکتیا اهمیت دارد و روزانه 100 تا 150 لاری باربری از آن عبور می کنند.

حین مسدود بودن گذرگاه، محموله های تاجران افغان از پکتیا به تورخم منتقل و از آنجا به پاکستان صادر شده است.

گذرگاه «خرلاچی» در پکتیا پس از یک هفته دوباره بازگشایی شد