شناسایی و ثبت ‏چندین منطقه باستانی در ولایت ننگرهار
(last modified Tue, 06 May 2025 08:06:52 GMT )
ثور 16, 1404 12:36 Asia/Kabul
  • شناسایی و ثبت ‏چندین منطقه باستانی در ولایت ننگرهار
    شناسایی و ثبت ‏چندین منطقه باستانی در ولایت ننگرهار

مسئولان ریاست باستان‌شناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان می‌گویند که چندین منطقه و برج باستانی را در ولایت ننگرهار شناسایی و ثبت کرده اند.

به گزارش محمد آصف شینواری خبرنگار رادیو دری، دفتر سخنگوی والی ننگرهار در اعلامیه ای که به رسانه ها فرستاده از قول مسئولان اداره اطلاعات و فرهنگ این ولایت گفته است که در مسیر خط دوم جاده جلال آباد - کابل که حالا کار بازسازی آن جریان دارد، چندین ابده تاریخی کشف وشناسایی گردیده است.

در اعلامیه آمده است که این آبدات تاریخی که به قول اعلامیه به دوره کوشانیان قبل از ظهور دین مبین اسلام در افغانستان و وابسته به بودایی ها می باشد شامل چهار محل  و دو برج های بلند می باشد که براساس تحقیقات اولیه این محلات و برج های بلند در آن زمان در مسیر کاروانهای تجارتی که از این مسیر عبور و مرور می نمود ساخته و از این برج ها به منظور نظارت کارونها استفاده صورت می گرفت.

در اعلامیه دفتر سخنگوی والی ننگرهار آمده است که این محلات تاریخی در مربوطات ولسوالی های حصارک  و شیرزاد ولایت ننگرهار موقعیت دارد و برای باشدگان این مناطق گفته شده تا در حفظ  و نگهداری آن همکاری نموده از تخریب بیشتر آن جلوگیری نماید.

اداره اطلاعات و فرهنگ ننگرهار خواستار کمک برای بازسازی و نگهداری این آبدات تاریخی گردیده است.

شایان ذکر است که چندی قبل در مربوطات ولسوالی سروبی ولایت کابل در مسیر جاده جلال آباد-کابل نیز سه ابده تاریخی کشف وشناسایی گردیده بود، خط دوم جاده جلال آباد-کابل نه تنها اینکه در زمان حاکمیت انگلیس در افغانستان راه رقت و آمد کارونها و نظامیان انگلیس به هند برتانوی بود بلکه راه عبور و مرور کاروان های تجارتی نیز بین آسیای مرکزی، چین و آسیای جنوبی بود.

درخواست افغانستان از ایران برای کمک به مرمت آبدات تاریخی