همسر خلیل‌زاد: اوضاع زنان در هند بدتر از وضعیت زنان افغان است
(last modified Wed, 21 May 2025 05:49:49 GMT )
ثور 31, 1404 10:19 Asia/Kabul
  • همسر خلیل‌زاد: اوضاع زنان در هند بدتر از وضعیت زنان افغان است
    همسر خلیل‌زاد: اوضاع زنان در هند بدتر از وضعیت زنان افغان است

همسر زلمی خلیل‌زاد نماینده سابق آمریکا برای افغانستان در مقاله ای با اشاره به سفر اخیر خود به کابل، گزارش رسانه‌ها درباره سرکوب زنان در افغانستان را رد و ادعا کرده که اوضاع زنان در هند به مراتب بدتر از وضعیت زنان افغان است.

به گزارش رادیو دری؛ در شرایطی که سیاست‌های حکومت طالبان در قبال زنان، مانع شناسایی رسمی این گروه از سوی جامعه جهانی شده است، شریل بنارد همسر زلمی خلیل‌زاد، در مقاله ای در پایکاه اینترنتی نشنل اینترست، طرد حکومت طالبان از سوی کشورها را «ناعادلانه و عجیب» خوانده و نوشته است: در افغانستان تحت کنترل طالبان، برخورد با زنان اصلا به اندازه هند به عنوان کشوری پیشرفته و قدرتمند، وحشیانه نیست.

بنارد در این مقاله گزارش‌های رسانه‌ها درباره محدودیت‌ها علیه زنان در افغانستان را رد کرده و افزوده است: «من در کابل زنان فروشنده‌ را در مراکز خرید دیدم، از جمله یک دختر جوان که صاحب یک مغازه عطر بود. زنان در رستوران‌ها کار می‌کردند و از همه جالب‌تر زنانی بودند که در کراچی‌های خود لباس‌های دست‌دوز خانگی و میوه‌های فصلی می‌فروختند.»

او اضافه کرده است: من بسیاری از زنان را دیدم که تنها یا با دوستان زن خود قدم می‌زدند، بیشترشان روسری به سر داشتند و صورت شان پوشیده نبود.

همسر خلیل‌زاد نگرانی‌های پناهجویان افغانستانی را از بازگشت به افغانستان «بی‌اساس» توصیف کرده و از آنان خواسته است که از بازگشت به افغانستان نترسند.

بنارد با اذعان به اینکه ممنوعیت آموزشی زنان و دختران افغان «غیرقابل قبول و فاقد پشتوانه دینی» است، خطاب به پناهجویان بازگشت‌کننده به افغانستان که نگران نظام آموزشی تحت کنترل طالبان هستند گفته است که فرزندان خود را به مکاتب خصوصی بفرستند.

او همچنین با تجلیل از شرایط امنیتی در افغانستان امروز مدعی شده است که اکنون بهترین وضعیت امنیتی در سال‌های اخیر را داریم و اوضاع به‌طور چشمگیری بهبود یافته است؛ اکنون جاده‌هایی که زمانی مناطق ممنوع بودند، دوباره به روی رفت‌و‌آمد باز شده اند و می‌توان با انتظار معقولی از امنیت و معیشت، در افغانستان زندگی و کار کرد.

بنارد همچنین مدیریت اقتصادی طالبان را ستوده و با اشاره به این دستاوردها از کشورهای جهان خواسته است که رویکرد خود را در برابر طالبان تغییر دهند.

 

طالبان گزارش یوناما درباره محدودیت گشت‌وگذار زنان و دختران افغان را رد کرد

عفو بین‌الملل: محدودیت‌های طالبان علیه دختران حذف یک نسل است