رتبه نخست ایران در «جلب مشارکت بیماران» کرونایی
-
رتبه نخست ایران در «جلب مشارکت بیماران» کرونایی
ایران در بین 30 کشور همکار در مطالعه کارآزمایی بالینی درمان بیماری کووید-19 سازمان جهانی بهداشت، رتبه نخست «جلب مشارکت بیماران» را کسب کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «رضا ملکزاده» معاون وزیر بهداشت ایران و عضو کمیته اجرایی مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید- 19 (Solidarity Clinical Trial for COVID-19 Treatments) گفت: تاکنون بیش از 11 هزار بیمار کرونایی بستری در 500 بیمارستان از 30 کشور جهان وارد مطالعه شدهاند که در این بین، ایران با ثبت نام سه هزار و 500 بیمار، موفق به کسب رتبه نخست در «تعداد بیماران مشارکت کننده» در مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان جهانی بهداشت برای درمان این بیماری شده است.
ملکزاده افزود: فرانسه به عنوان رتبه دوم در این مطالعه، موفق به ثبت نام کمتر از هزار بیمار مشارکتکننده شده است.
عضو کمیته اجرایی مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید- 19، موفقیت ایران در کسب جایگاه نخست «جلب مشارکت بیماران» در این مطالعه را متأثر از وجود وسیع ترین شبکه پژوهشی و زیرساختهای قوی تحقیقاتی در ایران دانست.
ملک زاده همچنین با اشاره به نتایج نهایی شش ماه کارآزمایی بالینی بر روی نخستین گروه از بازوهای درمانی مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید-19، تصریح کرد: داروهای «رمدسیویر»، «لوپیناویر»، «اینترفرون» و «هیدروکسی کلروکین» تحت کارآزمایی بالینی بر روی 11 هزار بیمار مشارکت کننده از حدود 500 بیمارستان 30 کشور در شش منطقه جهان که همگی دارای مشخصه «ضد ویروس» بودهاند، تأثیری بر درمان، کاهش طول مدت بستری و مرگ و میر مبتلایان به کووید-19 بستری در بیمارستان نشان ندادند.
به گقته معاون تحقیقات وزیر بهداشت ایران، وضع بهبودی بیمارانی که درمانهای ذکر شده را دریافت نکرده بودند، همانند بیماران دریافت کننده این رژیمهای درمانی بوده است.