حقوق بشر، ابزار سیاست خارجی کشورهای سلطه گر
(last modified Thu, 14 Jul 2016 12:01:07 GMT )
سرطان 24, 1395 16:31 Asia/Kabul
  • حقوق بشر، ابزار سیاست خارجی کشورهای سلطه گر

وضعیت کنونی در جهان نشان می دهد که با وجود سپری شدن دوران استعمار، جنگ، برده داری و نژاد پرستی ؛ جنبه های نوظهوری از این پدیده ها در دوران معاصر برجوامع بشری سایه انداخته است .

سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ؛حقوق بشر را ابزار سیاست خارجی کشورهای سلطه گر دانست و گفت ؛سازمان ملل گرفتار سیاست زدگی و ناتوان در مقابل فشار قدرتها است.

غلامحسین دهقانی، در نشست عالیرتبه مجمع عمومی این سازمان که روز چهارشنبه برگزارشد با تاکید براین موضوع افزود؛ این سیاست زدگی در حالیست که شخصیت های بزرگی برای دستیابی به عدالت و صلح و آرامش قیام کردند تا ارزشهای گرانسنگی را احیا نمایند؛ ارزشهایی که ریشه در ذات بشر داشته و پیامبران الهی بر آنها صحه گذاشته اند .

سخنان سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران درسازمان ملل درباره حقوق بشر و ارزش های آن ؛ بیانگر نگرش جامع ایران به تمامی جنبه های حقوق بشر است .

وضعیت کنونی در جهان نشان می دهد که با وجود سپری شدن دوران استعمار، جنگ، برده داری و نژاد پرستی ؛ جنبه های نوظهوری از این پدیده ها در دوران معاصر برجوامع بشری سایه انداخته است .

وضعیت حقوق بشر امروزه حتی در امریکا و اروپا نشان می دهد که جهان با آن نقطه آرمانی فرسنگها فاصله دارد .کشتار بیرحمانه ساهپوستان در امریکا و ادامه تبعیض ها و سرکوب اعتراضات مردمی بیانگر گوشه ای ازاین واقعیت تلخ است .

آنگونه که در سخنان نماینده ایران در سازمان ملل اشاره شد دنیایی که در آن تنها 62 نفر به اندازه نیمی از جمعیت کره زمین ثروت اندوخته اند و تنها 1 درصد جمعیت جهان بیش از 99 درصد بقیه انسانها ثروت دارند قطعا دنیایی صلح آمیز، مطلوب و عادلانه نیست.

واقعیت این است که امروز سیاست ها و مواضع کشورهای سلطه گر در جهان مملو از نقض آشکار حقوق بشر است . حمایت آنها از تروریسم، نقض آشکار حقوق بین الملل، خودداری از اجرای معاهدات خلع سلاح و حتی محیط زیست و نادیده انگاشتن حق تعیین سرنوشت وآرای مردم ؛ازموضوعاتی است که بر سرنوشت همه جوامع تاثیرات منفی دارد .

از نگاه مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر ؛ هر اقدامی در محکومیت متحدانشان حتی اگر مرتکب جنایت جنگی و کودک کشی شده باشند، خط قرمز آنها محسوب می شود . نمونه تاسف بار اخیر این نگاه حذف ائتلاف تحت رهبری عربستان در حملات به یمن از فهرست ناقضان حقوق کودک است .

سازمان ملل در گزارشی که اخیرا" منتشر شد، ائتلاف تحت رهبری سعودی را در فهرست ناقضان حقوق کودکان قرار داد و آنها را مسئول 60 درصد از 785 کودک کشته شده در یمن معرفی کرد.

اما بان کی مون ، در یک عقب گرد شرم آور، اعلام کرد نام ائتلاف سعودی را از فهرست ناقضان حقوق کودکان حذف کرده است. اقدامی که به اذعان دبیر کل سازمان ملل ، تحت فشار امریکا و عربستان صورت گرفت .

از اینروست که نماینده این در سازمان ملل گفت ،نحوه عملکرد سازمان ملل در برآورده کردن منافع واقعی ملتها محل مناقشه بوده و جای سوال فراوان دارد.

دهقانی تصریح کرد ؛ سازمان ملل نیازمند تغییر رویکرد است تا بتواند حقوق بشر را درخدمت ارتقاء ارزشهای بنیادین انسانی همچون برابری و عدالت قرار دهد. سازمان ملل متحد باید بتواند در مواجهه با فشارها به هنگام نقض فاحش حقوق بین الملل - صرفنظر از میزان کمک های مالی نقض کننده یا اینکه چه کشوری حامی دولت ناقض حقوق بین الملل است- مقاومت نماید و از اعمال استانداردهای دوگانه و سیاست زدگی به دور بماند.