خوراکی‌هایی که شما را عصبانی‌ می‌کند
(last modified Fri, 10 Jan 2020 09:06:29 GMT )
جدی 20, 1398 13:36 Asia/Kabul
  • خوراکی‌هایی که شما را عصبانی‌ می‌کند
    خوراکی‌هایی که شما را عصبانی‌ می‌کند

مطالعات نشان داده است برخی از غذاها سبب افزایش اضطراب و نگرانی در افراد شده و درصد خشونت را بالا می‌برد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا همه ما اضطراب را به عنوان یک واکنش طبیعی به موقعیت‌های خاص احساس کرده‌ایم. اگر با استرس یا اضطراب مزمن زندگی می‌کنید، ممکن است بخش اعظم زندگی روزمره خود را در مدیریت آن با ابزار‌هایی مانند درمان، ذهن آگاهی، ورزش و راهکار‌های ضد اضطراب سپری کنید.

اما آیا می‌دانید برخی غذا‌هایی که می‌خوریم، ممکن است اضطراب ایجاد کند، البته نه به این معنا که برای مقابله با اضطراب باید آنها را حذف کنیم، اما اگر اضطراب هنوز روی زندگی شما تأثیر می‌گذارد، این چند مواد خوراکی را کمتر مصرف کنید.

کافئین
مقادیر زیاد کافئین نه تنها می‌تواند اضطراب و خشونت را افزایش دهد، بلکه باعث کاهش تولید سروتونین شیمیایی خوب در بدن و ایجاد افسردگی می‌شود. به طور معمول، کافئین در دوز‌های کم خوب است، اما دوز‌های زیاد می‌تواند اثرات ناخوشایندی مانند اضطراب و عصبانیت ایجاد کند.

مطالعه نشان داده افرادی که روزانه ۳۰۰ میلی گرم کافئین می‌نوشند، تقریباً دو برابر استرس دارند. یک قهوه کامل حاوی حدود ۳۳۰ میلی گرم کافئین است البته مکمل‌ها و دارو‌های حاوی کافئینی وجود دارند که در درمان برخی بیماری‌ها یا تسکین سردرد موثر باشند.

غذا‌های بیات، تخمیر شده و فرآورده
غذا‌های کامل مانند گوشت گاو، شیر و انگور هنگام تهیه، تخمیر و کشت آن به بهترین وجه پخت و استفاده می‌شوند اما در طی فرآیند، باکتری‌ها پروتئین‌های غذایی را به آمین‌های بیوژنیکی تجزیه می‌کنند که یکی از آن‌ها هیستامین است. هیستامین یک انتقال‌دهنده عصبی است که هضم، هورمون‌ها و سیستم‌های قلبی عروقی و عصبی را تشدید می‌کند. در افراد مستعد، می‌تواند باعث اضطراب و بی‌خوابی شود.

شکر افزوده
هیچ راهی برای جلوگیری از حذف ۱۰۰ درصدی شکر وجود ندارد، زیرا به طور طبیعی در بسیاری از غذا‌هایی که دوست داریم از آن‌ها بخوریم مانند میوه وجود دارد. اما شکر اضافه شده در اضطراب نقش دارد.

قند‌های افزوده باعث می‌شوند قند خون شما به دنبال چرخش سنبله‌ها و تصادفات برود و با آن انرژی شما دچار نوسان می‌شود. وقتی قند خون افت می‌کند، میزان خستگی و اضطراب شما زیاد می‌شود. بدن انسولین را آزاد می‌کند تا به جذب گلوکز اضافی و تثبیت قند خون کمک کند، اما افت قند باعث می‌شود بدن بیش از حد سخت کار کند تا به حالت عادی برگردد و باعث نوسان انرژی می‌شود. مصرف مقادیر زیادی قند فرآوری شده می‌تواند احساس نگرانی، تحریک پذیری و ناراحتی را به وجود آورد.

از خوردن غذا‌هایی که در گروه قند افزوده قرار می‌گیرند اجتناب کنید یا مصرف آن را به حداقل برسانید. چاشنی‌هایی مانند کچاپ، سس سالاد، پاستا و نان سفید همگی حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. اگر از مصرف قند فرآوری شده خودداری کنید، می‌توانید بشقاب خود را با میوه و سبزیجات طبیعی شیرین مانند سیب زمینی شیرین پر کنید.

کرم خامه‌ای 
ممکن است شما همزمان با حذف قهوه از رژیم غذایی خود، کرم خامه‌ای را حذف یا جایگزین کنید. در این شرایط جایگزینی یک خامه معمولی ممکن است به عنوان یک راه حل به نظر برسد، اما این جایگزین منبع روغن‌های هیدروژنه و  به عنوان چربی‌ ترانس معروف است که با کلسترول LDL بسته بندی می‌شود و می‌تواند کلسترول HDL را کاهش دهد. این چربی‌ها با افسردگی، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس و سایر موارد مربوط به سلامت روان مرتبط هستند.

اگر در حال خوردن مواد ناخوشایند هستید و هنوز چلپ چلوپ را دوست دارید، غذا‌های کامل همیشه انتخاب بهتری هستند. شیر و خامه بهتر از کرم‌های غیر رژیمی معمولی هستند. اگر لبنیات را قطع می‌کنید، شیر بادام یا شیر سویا را در نظر بگیرید.