سرما خوردهاید؟ این مواد غذایی را نخورید
در زمان سرماخوردگی، بدن برای حفظ رطوبت مورد نیاز خود به مصرف مایعات بیشتر نیاز دارد. قهوه، چای و نوشیدنیهای حاوی کافئین همچون ادرارآور عمل کرده و موجب میشود آب و نمک بیشتری از بدن دفع شود.
به گزارش ایسنا مصرف سوپ داغ و استفاده از داروهای ضد احتقان از جمله مواردی است که رعایت آنها هنگام سرماخوردگی به افراد توصیه میشود. این درحالیست که افراد نسبت به مواد غذایی که ممکن است سرفه و سرماخوردگی را تشدید کنند از آگاهی لازم برخودار نیستند.
به طور مثال، افراد بر این باورند مصرف بدون نسخه داروهای آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی مناسب است که تصور اشتباهی است. سرماخوردگی معمولی و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی همچون برونشیت از ویروس ناشی میشود و داروهای آنتی بیوتیک تنها برای مقابله با عفونتهای باکتریایی موثر هستند.
درحقیقت، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی معمولی میتواند با عوارض جانبی نیز همراه باشد.
سایت Firstpost در مطلبی به چند نوع ماده خوراکی اشاره کرده که سرماخوردگی و سرفه را تشدید میکنند:
مواد قندی: هنگام سرماخوردگی ممکن است فرد به مصرف چای یا خوراکی شیرین میل داشته باشد؛ این درحالیست که مصرف این گونه مواد خوراکی سرفه را تشدید میکند. مطالعهای که در سال ۲۰۱۷ انجام گرفت، نشان داد؛ مصرف مواد قندی سیستم ایمنی را به ویژه هنگام مقابله با عفونت ویروسی ضعیف میکند.
نوشیدنیهای حاوی کافئین: در زمان سرماخوردگی بدن برای حفظ رطوبت مورد نیاز خود به مصرف مایعات بیشتر نیاز دارد. قهوه، چای و نوشیدنیهای حاوی کافئین همچون ادرارآور عمل کرده و موجب میشود آب و نمک بیشتری از بدن دفع شود.
شیر: بررسیها نشان میدهد مصرف شیر هنگام سرماخوردگی موجب میشود مخاطهای موجود ضخیمتر شده و جدا شدن آنها سختتر انجام شود. به همین دلیل مصرف شیر هنگام سرماخوردگی توصیه نمیشود.
خوراکیهای تند: این باور وجود دارد مصرف غذاهای تند هنگام سرماخوردگی و سرفه کردن خوب است؛ چرا که به جدا شدن راحتتر مخاط کمک میکند. در واقع ترکیب کاپسیسین موجود در فلفل تند به تسکین التهاب کمک میکند. هرچند مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت نشان داد این ترکیب تولید بیشتر خلط را به همراه دارد و ممکن است برای چند دقیقه علائم فرد را تسکین دهد، اما در طولانی مدت وضعیت را وخیم کرده و روند بهبودی را به تاخیر میاندازد.