تشخیص به موقع کرونا با فناوری چاپ سه بعدی
کمپانی امریکایی Formlabs با بهره گیری از فناوری چاپ سه بعدی روزانه 100 هزارسواب برای تشخیص ترشحات تنفسی فرو مبتلا به کرونا ساخته و تحویل بیمارستان ها می دهد.
امروزه گسترش ویروس مرگبار کرونا بسیاری از کشورها را در تشخیص به موقع کووید -19دچار مشکل کرده است. به طوری که بسیاری از بیمارستان ها با کمبود سواب برای تشخیص به موقع ترشحات تنفسی افراد مبتلا به کرونا مواجه شده اند.برای حل این مشکل یک کمپانی فناوارانه در اوهایو از فناوری چاپ سه بعدی بهره گرفته و سواب های تشخیص کرونا را در کمترین زمان ممکن و با تعداد بسیار ساخته و تحویل بیمارستانها می دهد.این کمپانی اعلام کرده است به زودی 250 چاپگر سه بعدی در کارخانه مستقر شده و سواب های بیشتری برای تشخیص کرونا ساخته می شود. حمل و نقل سواب های ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی در بیمارستان های سراسر کشور آمریکا به زودی آغاز خواهد تا پزشکان و کادر درمانی بیمارستانها با بهره گیری از این وسیله ترشحات تنفسی افراد مشکوک و یا مبتلا به کرونا را در کمترین زمان ممکن نمونه گیری کرده و در صورت مثبت بودن نتیجه، افراد کرونایی را برای ادامه دروه درمان پذیرش کنند.
گفتنی است یکی از راههای تشخیص صحیح کرونا ، تست سوآب (swab) است. در این روش پزشکان با استفاده از یک سواب مخصوص، از بینی و یا گلوی شخص نمونهبرداری کرده و پس از انتقال به کیت های تخشیص وجود یا عدم وجود کرونا در فرد مشکوک را تشخیص می دهند.
چین در حدود دو ماه پیش روباتی را ابداع کرد که سواب را در دست گرفته و با دقت بسیار ترشحات گلو و یا بینی فرد مشکوک به کرونا را نمونه برداری می کرد. محققان چینی اعلام کردند به کمک این روبات پزشکان در معرض خطر کمتری قرار گرفته و دیگر نیازی به نزدیک شدن بیماران ندارند؛ چرا که در این روش فناروانه روبات به فرد بیمار و یا مشکوک به کرونا نزدیک شده و احتمال گسترش بیماری در محیط های بیمارستانی به حداقل می رشد. در هر صورت فناوری به کمک تشخیص به موقع این ویروس منحوس آمده و در تلاش است تا با ساخت ابزارهای فناوارنه پزشکان را در تشخیص به موقع و کنترل آن یاری کند.