مواد غذایی که بهتر است خام خورده نشوند
(last modified Wed, 13 May 2020 06:04:45 GMT )
ثور 24, 1399 10:34 Asia/Kabul
  • مواد غذایی که بهتر است خام خورده نشوند

آیا تمام مواد غذایی را می توان خام مصرف کرد یا خیر؟ برخی از مواد غذایی را نمی توان خام خورد و مصرف آن ها می تواند عوارض جدی را به همراه داشته باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، با گرایش رژیم غذایی خام خواری، ما نمی دانیم که آیا همه مواد غذایی را می توان خام خورد یا خیر. در حقیقت برخی غذاها در واقع برای سلامتی ما بد هستند، به خصوص اگر قبلاً فرآوری نشده یا پخته نشده باشند. برخی غذاهایی وجود دارند که می توانند خام مصرف شوند اما باید احتیاط شود؛ اول از همه ما باید بدانیم که کدام مواد غذایی نباید خام خورده شوند؛ با مطالعه ی این متن متوجه خواهید شد.

1. مضرات خام خوردن شیر:

اعتقاد بر این است که شیر تازه بهترین نوع شیر برای بدن است اما این شیر مستقیماً از گاو، بز، گوسفند، بوفالو، یا شتر نیست. شیر خام، یا شیر پاستوریزه نشده می تواند حاوی باکتری های مضر و میکروب های دیگری باشد که شما را بیمار می کند و یا می کشند. همچنین می تواند باعث عفونت های جدی مانند سالمونلا، لیستریا و ای کولای شود. مطالعات مرکز کنترل بیماری ها نشان می دهد که مصرف شیر خام به تهدید سلامتی منجر خواهد شد.

2. مصرف کلم پیچ:

این علم رایجی است که کلم پیچ یکی از سالم ترین غذاها در دنیا است. اما خوردن مقدار بسیار زیادی از کلم خام می تواند منجر به اختلالات هورمونی شود و منجر به نوسانات در قند خون، وزن و سلامت کلی متابولیک می شود همچنین ممکن است دچار ورم تیروئید یا گواتر شود.

3. مضرات خوردن تخم مرغ خام:

اگرچه خوردن تخم مرغ خام در کشورهایی مانند ژاپن و کره رایج تر است، اما این کار توسط یک صحنه در فیلم راکی که در آن مشت زن تخم مرغ های خام می خورد، محبوب شد.

در یک مطالعه کوچک نشان داده شده که جذب پروتیین در تخم مرغ پخته (90 %) و در تخم مرغ خام (50 %) است، اما یک افسانه می گوید که تخم مرغ خام یک انتخاب سالم تر است، اما این اثبات نشده است. پس بهتر است که تخم مرغ را به صورت پخته شده مصرف کنید، که سالم تر خواهد بود.

4. بادام البته از نوع تلخش:

بادام یک اسنک مغذی است و شامل انواع پروتیین، فیبر و چربی های سالم می شود. عموماً به عنوان آجیل، این دانه ها حاوی سیانید طبیعی هستند که اغلب در کتاب آگاتا کریستی به عنوان "سلاح" استفاده می شود. مصرف 4 تا 5 عدد بادام تلخ طبق باعث سرگیجه، حالت تهوع، و گرفتگی شکم می شود.

5. مصرف آرد خام:

خوردن یک قاشق خمیر، به خصوص اگر خمیر شیرینی باشد، مقاومت در برابر آن دشوار می شود، اما با این کار نه تنها شما در معرض خطر ابتلا به یک عفونت سالمونلا هستید، بلکه ممکن است در معرض خطر ابتلا به ای کولای نیز قرار بگیرید.

در سال 2016، شیوع بیماری ای کولای که با آرد خام مرتبط هستند و 63 نفر را بیمار کرده است. از آنجا که باکتری ها در زمانی که غذایی که با آرد پخته می شود کشته می شوند، شما باید هوس خود را کنترل کنید تا زمانی که فر باعث کشته شدن باکتری ها برای شما شود.

6. مصرف خام جوانه های بروکسل:

مادران میگویند "بروکسل را بخورید! ". آن ها غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها هستند. در حالی که جوانه های بروکسل ممکن است خام خورده شوند و نباید خیلی پخته شوند، اگر از کم کاری تیروئید رنج می برید، نباید آنها را خام بخورید چون آن ها یکی از سمی ترین موارد احتمالی برای اختلال عملکرد تیروئید هستند.

7. هسته های سیب:

مردم می گویند که "روزانه خوردن یک عدد سیب شما را از پزشک دور نگه می دارد، " اما دلیل سقوط غم انگیز سفید برفی یک گاز از سیب بود. درست است که سیب سفید برفی سمی بود و به احتمال زیاد شما آن را ندارید، اما باید هنگام گاز زدن سیب خام دقت کنید تا دانه های های ان را نخورید. به طور تصادفی با جویدن دانه های سیب که حاوی آمیگدالین هستند، سیانید را در بدن خود آزاد خواهید کرد. اگرچه شما ممکن است نیاز به مصرف 40 هسته سیب داشته باشید تا دز کشنده را دریافت کنید، اما اداره ثبت بیماری ها مواد سمی می گوید که حتی مقدار کمی از سیانور می تواند خطرناک باشد و توصیه می کند که دانه های سیب را نخورید و تا حد ممکن سعی کنید سیب را پخته به صورت کمپوت مصرف کنید.

8. بادام هندی:

بادام هندی نه تنها یک اسنک لذیذ است، بلکه کلسترول بد و خطر حمله قلبی را کاهش می دهند و به حفظ وزن سالم کمک می کنند. بادام هندی خام حاوی اوروشیول است، ماده ای سمی که در ایوی سمی یافت می شود که از یک خانواده گیاهی به عنوان درخت بادام هندی می آید. لمس کردن آن می تواند باعث ایجاد واکنش پوستی در برخی افراد شود.

9. عوارض ماهی تن خام:

زمانی که به سوشی یا آهی پوک فکر می کنید، به دنبال خوردن ماهی تن تازه خام هستید. در حالی که شما می توانید ماهی تن خام را بخورید، اما ممکن است با خطر یک بیماری غذایی متولد شده مواجه شوید اگر ماهی تن خام از گوشت خام یا ماهی خام دور نگه داشته نشود.

ماهی تن خام نیز دارای مقدار بسیار بالایی از جیوه است که می تواند اثرات سمی روی سیستم های عصبی و عروقی و مرکزی داشته باشد. مطالعه همچنین نشان داد که میزان جیوه در ماهی پخته شده به میزان 40 تا 60 درصد کم تر از نوع ماهی خامش بوده است.

10. مضرات مصرف خام جوانه ها:

جوانه ها یکی از آسان ترین گیاهان برای رشد هستند و غنی از مواد مغذی می باشند. با این حال، مصرف جوانه های خام می تواند موجب مسمومیت غذایی با علائمی نظیر گرفتگی عضلات شکم، اسهال و استفراغ در روزهای 1 تا 8 روز پس از خوردن جوانه شود.

جوانه های خام یا کم پخته شده منجر به شیوع بیماری غذایی می شوند.

11. گوجه فرنگی خام:

اگرچه گوجه فرنگی می تواند خام خورده شود، اما مطالعه توسط دانشمندان دانشگاه کورنل نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی گوجه پخته شده نسبت به گوجه فرنگی خام بیشتر است.

این نشان می دهد که برای دریافت بهترین فواید از گوجه، باید قبل از خوردن آن را بپزید. به گوجه بسیار آفت کش زده می شود، پس باید ابتدا شسته شوند. ساقه هاو برگ های گوجه فرنگی کال سمی هستند و نباید خورده شوند.

12. مضرات سیب زمینی خام:

ممکن است معمول نباشد که سیب زمینی ها را خام بخورید، اما بچه ها ممکن است به آن ها گاز بزنند. سیب زمینی خام حاوی مواد ضد مواد مغذی می باشند که می تواند در هضم و جذب مواد مغذی بدن شما اختلال ایجاد می کند

سیب زمینی پخته شده می تواند لکتین داشته باشد، یکی از ضد مواد مغذی که تا 50 % -60 % کاهش می یابد. گلیکوآلالوئیدها در سیب زمینی ها می توانند موجب خواب آلودگی، خارش، افزایش حساسیت، و مشکلات هاضمه در مقادیر زیاد شوند و می توان ان مشکلات را با پوست کندن و پختن سیب زمینی کاهش داد.

13. مضرات مصرف مرغ خام:

گوردون رامسی هر زمانی که مرغ خام را سرو می کرد تلوتلو می خورد، چرا که سمی است. برخلاف گوشت گاو، خوردن مرغ خام می تواند منجر به بیماری های جدی شود، چون شامل سالمونلا، کمپیلوباکتر یا هر دو است که می توانند موجب اسهال، تب، و گرفتگی عضلات شکم شوند.

مطالعه ای نشان داد که ماکیان رایج ترین مواد غذایی در سال های 1998 تا 2012 بوده است. CDC می گوید که مرغ باید در دمای 165 درجه فارنهایت پخته شود.

14. مضرات قارچ خام:

قارچ خام حاوی آگاریتین است که یک اثر سرطانی در مثانه موش ها دارد. در حالی که به نظر می رسد که این خطر برای انسان ها بسیار پایین تر است، این عدد در حدود 2 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است، برای دریافت مواد مغذی از قارچ ها که می تواند خطر سرطان را کاهش دهند، بهتر است ابتدا قارچ ها را بپزید.

قارچ ها نیز می توانند آلودگی جیوه را با پختشان را کاهش دهند.

15. زیتون:

برخلاف اکثر غذاها در این مقاله، زیتون های سیاه نباید خام خورده شود، زیرا آن ها غیرقابل خوردن هستند، نه به خاطر اینکه می توانند شما را بیمار کنند و یا شما را بکشند.

16. برگ های ریواس:

شما می توانید به لحاظ فنی ریواس خام را تا زمانی که برگ هایش را می کنید، بخورید. در حالی که ساقه ریواس مغذی است و برای مصارف دارویی در چین باستان مورد استفاده قرار می گرفته است، اما برگ های آن سمی هستند و نباید خام خورده شوند.

آن ها حاوی اسید اسکالیک هستند که ممکن است موجب اسهال، ادرار قرمز رنگ، تهوع و استفراغ شوند.

15. لوبیا قرمز خام:

این لوبیا, حاوی سمومی به نام فیتوهماگلوتینین ( لکتین لوبیا قرمز) است که ممکن است موجب اسهال, استفراغ شدید, تهوع شدید و استفراغ بعد از خوردن 4 یا 5 لوبیا قرمز شود. FDA می گوید که لوبیای قرمزی که به مدت 5 ساعت در آب خیسانده می شوند, باید حداقل 10 دقیقه جوشانده شوند تا برای مصرف ایمن باشند.

18. مضرات عسل خام:

عسل خام ممکن است حاوی هاگ هایی از باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم باشد که برای نوزادان و کودکان زیر یک سال و زنان باردار مضر است. ممکن است باعث مسمومیت بوتولیسم با عوارض جانبی نظیر حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

در نتیجه ممکن است موجب فلج و مختل شدن زندگیتان نیز شود.