آشنایی با تمامی راه‌های ابتلا به کرونا
(last modified Fri, 22 May 2020 09:59:09 GMT )
جوزا 02, 1399 14:29 Asia/Kabul
  • آشنایی با تمامی راه‌های ابتلا به کرونا

راه های انتقال بیماری واگیردار کرونا به یکی از مهمترین دغدغه های فکری مردم تبدیل شده که با آشنایی با انواع راه های انتقال آن میتوان بهتر پیشگیری نمود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از فارس، کروناویروس جدید به عنوان بزرگترین و مهم‌ترین چالش قرن حاضر شناخته شده، چندین میلیون نفر مبتلا و چند صدهزار نفر را نیز به کام مرگ کشانده است.

یکی از دغدغه های عموم مردم دنیا در برهه کنونی، راه های انتقال این ویروس از فردی به فردی دیگر و یا از شی به انسان می باشد، به همین منظور افراد با سعی در رعایت نکات و موارد بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آن را دارند و بسیاری از متخصصان و کارشناسان نیز به اظهار نظر در این خصوص می نمایند.

در ادامه خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری براساس تحقیقات و مطالعات گروه های مختلف در سراسر جهان به بررسی روش های احتمال ابتلای افراد به ویروس کووید 19 پرداخته است.

دو راه اصلی برای انتقال ویروس کرونای جدید  وجود دارد؛ 1. تماسی  2. تنفسی

 

راه های تنفسی انتقال ویروس کووید 19:::

Image Caption

ذراتی که از ویروس کرونای جدید تشکیل می شود، ذراتی سنگین بوده و به همین دلیل به سرعت در فضاهای مختلف رسوب می کند. این ویژگی که به نفع ما انسان ها می باشد، باعث شده ویروس هنگام صحبت، سرفه و یا عطسه بیش از یک و نیم متر نتواند در هوا جابجا شود و علت اینکه گفته می شود در فاصله گذاری اجتماعی حداقل فاصله باید یک و نیم متر باشد، همین مبنا بوده است.

بدین ترتیب ویروس کرونا از فرد دارای بیماری از طریق صحبت، سرفه و یا عطسه وارد هوا شده و کسانی که در فاصله کم تر از یک و نیم متر نسبت به وی باشند، از طریق مجاری تنفسی همچون بینی و دهان و چشم و گوش به بدن فرد دیگر وارد شده و او را بیمار می نماید.

 

راه های تماسی انتقال ویروس کووید 19:::

Image Caption

راه دوم انتقال ویروس کرونای جدید از طریق تماس می باشد که کم تر از راه اول مورد توجه انسان ها قرار می گیرد .

فیض الله منصوری، متخصص بیماری های عفونی با اشاره ماندگاری طولانی مدت این ویروس بر روی سطوح فلزی و صیقلی گفت: این ویروس بنا بر نظرات کارشناسان حداقل یک هفته تا بعضا ۹ روز می‌تواند روی این سطوح ماندگاری داشته باشد .

او افزود: ماندگاری ویروس بر روی لباس و پارچه کمتر است و بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت می‌باشد.

با توجه به گفته متخصصان، ویروس کرونای جدید در سطوح مختلف ماندگاری های خاصی دارد، حال انسان با لمس اشیا، سطح و وسایل مختلف، دستانش به ویروس آلوده شده سپس با لمس چشم، دهان، گوش و یا غذایی که بعد می خورد، ویروس را وارد بدن خود می نماید.

 

ابتلا به کووید 19 از طریق مدفوع فرد بیمار

Image Caption

در تحقیقات دیگری که صورت گرفته، نتیجه حاصل شده که ویروس کووید 19 از طریق مدفوع فرد مبتلا نیز می تواند منتقل شود پس گفته می شود که افراد پس از استفاده از سرویس بهداشتی حتما دستان خود را کامل و ظرف حداقل 20 ثانیه شسته تا امکان ابتلا به این ویروس به حداقل برسد.

برخی مبتلایان نیز علائم گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال را تجربه کرده‌اند. گروهی از دانشمندان هلندی در مرکز پزشکی دانشگاه "اراسموس" و دانشگاه "ماستریخت"، به منظور بررسی تأثیر ویروس کووید -۱۹ در مدل‌های کشت سلولی روده انسان و واکنش سلول‌ها نسبت به آن مطالعه جدیدی انجام دادند.

آن‌ها متوجه شدند که به محض اضافه شدن ویروس کرونا به ارگانوئیدها، آن‌ها آلوده شدند و تعداد سلول‌های آلوده نیز به سرعت افزایش پیدا کرد. بنابراین پژوهشگران با توجه به وجود علائم گوارشی مانند تهوع و اسهال در بین برخی مبتلایان ویروس کرونا و همچنین وجود ذرات ویروس کرونا در مدفوع آن‌ها به این نتیجه رسیدند که کووید -۱۹ می‌تواند سلول‌های روده را آلوده کند و در آنجا تکثیر شود؛ بنابراین ویروس کرونا می‌تواند از طریق مدفوع افراد مبتلا نیز به افراد سالم منتقل شود.

نتایج بعضی بررسی‌ها نشان می‌دهد که مدفوع فرد بیمار تا سه هفته بعد از مرخص شدن او می‌تواند عامل انتقال ویروس کرونا باشد؛ درنتیجه این افراد و همراهان آن‌ها باید موارد بهداشتی مانند شستشو، ضدعفونی کردن و همچنین شستن دست‌ها را با آب و صابون به طور مرتب انجام دهند .

 

ابتلا به کرونا از طریق برقراری رابطه جنسی

Image Caption

همچنین مطالعات و آزمایش های صورت گرفته بر روی اسپرم افراد مبتلا به ویروس کرونای جدید، نشانه هایی از وجود کووید 19 در آن بوده و این باعث افزایش نگرانی ها و تنش ها در میان زوج ها مختلف شده که مبادا یکی از آن ها بدون علامت به بیماری کرونا مبتلا و در اثر بر قراری رابطه جنسی، دیگری نیز به این ویروس کشنده مبتلا شود.

براساس این تحقیق که تارنمای «مدیکال اکسپرس» آن را منتشر کرده، محققان این ویروس را در اسپرم ۶ نفر از ۳۸ مردی که به کووید ۱۹ مبتلا بودند مشاهده کرده‌اند که حال چهار نفر از آنها وخیم و دو نفر دیگر در حال بهبودی بود .

موضوعی که انجمن پزشکی دارو و درمان باروری آمریکا نسبت به آن واکنش نشان داده و عنوان کرده که با توجه به انجام تحقیقات درباره امکان انتقال ویروس کرونا از راه رابطه جنسی هنوز دقیقا مشخص نیست که میزان ماندگاری این ویروس در اسپرم افراد مبتلا تا چه زمانی‌ است اما عاقلانه است که برای رعایت ایمنی، از تماس زناشویی با مردان یا زنان دارای علائم، تا ۱۴ روز و عدم مشاهده علائم خودداری شود .

موضوعی ایرنا را بر آن داشت تا در جهت رفع نگرانی خانواده های ایرانی از این موضوع و موضوع های مرتبط و جویا شدن پاسخ پرسش ها با مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گفت وگو بپردازد.

محرز با بیان اینکه شواهد نشان داده که سایر ویروس‌های عفونی از جمله «زیکا» و «ابولا» با رابطه جنسی منتقل می شوند، خاطرنشان کرد: با این مطالعه جدید و یافته های پیشین، می توان گفت امکان انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی امکانپذیر است.

 

کولر گازی

Image Caption

حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتشار یادداشتی خطاب به هموطنان خوزستانی و سایر مناطق گرم کشور که درگیر موج جدید کووید ۱۹ هستند، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر افزایش موارد بروز بیماری کووید ۱۹ به دلیل استفاده از کولر گازی، تاکید کرد: اگر چه افزایش معنی‌دار موارد بروز بیماری ارتباطی با استفاده از کولر گازی ندارد، ولی کولر گازی باعث افزایش احتمال انتشار و یا انتقال بیماری می‌شود .

وی با اشاره به راه‌چاره برای مقابله با این مشکل در ادامه این یادداشت آورده است: اگر شما در مناطق گرمسیر مانند خوزستان زندگی کرده باشید حتما قبول می‌کنید زندگی بدون کولر (گازی) در آنجا تقریبا غیرممکن است. اولین گزارش احتمال انتقال بیماری از طریق کولر گازی از چین بود که می‌گفت مردی شصت و چند ساله بدون مواجهه موثر با افراد آلوده و بخاطر در معرض باد کولر قرار گرفتن، مبتلا به این بیماری شده است .

تحقیقات انجام شده در مناطق گرمسیر آمریکا مانند آریزونا نشان داد که احتمال انتقال بیماری از طریق خود کولر گازی تقریبا صفر است و نمونه‌های متعدد گرفته شده از بدنه و فیلتر کولر‌ها همه منفی بودند. ولی کولر (گازی) بخاطر افزایش سرعت جریان هوا در محیط بسته می‌تواند احتمال انتقال ترشحات فرد مبتلا که با عطسه و سرفه در فضا پخش می‌شود را افزایش دهد.

کلیدواژه