علائم بیماری هزار چهرهای که به مرور شناخته میشود
کرونا بیماری هزار چهره است که دارای تظاهرات یا همان علائم بالینی مختلفی است که با بیشتر شدن اطلاعات پزشکان و محققان دنیا در مورد آن، بسیاری از علائم بالینی بیماری به مرور در حال شناخته شدن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز پنجشنبه در این مورد به خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: با افزایش اطلاعات پزشکان و محققان دنیا در مورد ویروس کرونا، مشخص شده است که این بیماری دارای تظاهرات و ابعاد متعدد است؛ به گونه ای که گفته می شود تنها برخی علایم مربوط به آن تاکنون شناخته شده است.
پیام طبرسی، متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا تظاهرات بالینی جدیدی از ویروس کرونا شناخته شده است، گفت: نمی توان گفت که این علائم جدید است بلکه وجود داشته اما تاکنون شناخته نشده بوده و به تازگی مشخص شده است.
وی علائم تنفسی را از مهمترین نشانه های این بیماری اعلام کرد و افزود: علائم گوارشی از جمله اسهال، بی اشتهایی و تهوع از تظاهرات دیگر بیماری کرونا است و درصدی از بیماران با علائمی مانند اسهال به مراکز درمانی مراجعه می کنند.
سکتههای قلبی و مغزی براثر کرونا
طبرسی با اشاره به اینکه این بیماری ممکن است دستگاه سیستم اعصاب مرکزی را درگیر کند، ادامه داد: تعدادی از بیماران کرونایی دچار سکته های مغزی و قلبی می شوند که نتایج تحقیقات مشخص کرده این بیماری ها هم می توانند براثر ابتلا به کرونا بروز کرده باشند.
وی اعلام کرد: تشنج، کاهش سطح هوشیاری، بیماری های عصبی عضلانی مانند گیلن باره، فلج عصب های چشم، از جمله علایم بیماری کرونا است که تاکنون گزارش شده است.
طبرسی ادامه داد: سردرد و درد عضلات از جمله دیگر علائم عصبی بیماری کرونا است و بخشی از بیماران کرونایی این علائم را دارند.
این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: عوارض دیگری مانند عوارض پوستی همچون کهیر و سرمازدگی روی انگشتان و پوست می تواند از علایم این بیماری باشد.
وی اختلال حس بویایی و چشایی را از دیگر تظاهرات بیماری کرونا ذکر کرد و گفت: مطالعات نشان میدهد التهاب و قرمزی چشم هم میتواند علامت ابتلا به ویروس کرونا باشد.
متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: یکسری عوارض بعد از ابتلا به بیماری در برخی مبتلایان بروز می یابد که می توان به ریزش مو، خستگی و تغییرات خلقی اشاره کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است این بیماری علایم دیگری هم داشته باشد که به مرور شناخته شود، گفت: این موضوع ممکن است، همچنین مشخص شده که خیلی از بیماری ها با کووید ۱۹ ارتباط دارند.
طبرسی با اشاره به اینکه ویروس کرونا مانند ایدز تظاهرات فراوان دارد، افزود: ویروس اچ آی وی قبل از درمان دارای تظاهرات بالینی مختلفی بود، الان این بیماری درمان پذیر شد و خیلی از عوارض آن بروز پیدا نمی کند، در حالی که در ابتدای بروز بیماری، تظاهرات فراوان داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی بیماران در فاصله زمانی کوتاه (پس از بروز بیماری) براثر ابتلا به کرونا فوت می کنند، گفت: در برخی مبتلایان، سیستم ایمنی بدن امکان شناسایی ویروس را ندارد و به عبارتی ویروس کرونا با مکانیسم هایی سیستم ایمنی را دور می زند و پس از تکثیر فراوان در بدن، علائم آن ظاهر می شود که در این شرایط اتفاقات ناخوشایند برای بیمار رخ می دهد.
متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: در این حالت، ویروس کرونا در بدن به شدت تکثیر می شود و عوارض آن با حالت انفجاری مشخص می شود که از مهمترین آن تنگی نفس است و فرد بیمار در این حالت به احتمال زیاد جان خود را از دست می دهد.
طبرسی با اشاره به اینکه افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای مهمترین عامل مرگ و میر ناشی از کرونا را دارا هستند، افزود: قند خون، چاقی، دیابت، فشار خون و همچنین سن بالا مهمترین عامل فوت در افراد است.
متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: بیشترین سن فوت شدگان براثر بیماری کرونا افراد بالای ۶۰ سال هستند، البته این موضوع به این معنی نیست که مرگ در سایر سنین رخ نمی دهد و حتی جوانان هم در بین فوت شدگان مشاهده می شوند.