چرا مردان ۲ برابر زنان به کرونای شدید مبتلا می‌شوند؟
(last modified Thu, 27 Aug 2020 06:00:38 GMT )
سنبله 06, 1399 10:30 Asia/Kabul
  • چرا مردان ۲ برابر زنان به کرونای شدید مبتلا می‌شوند؟

دانشمندان آمریکایی دلیل ابتلای بیشتر مردان به کرونای شدید نسبت به زنان را کشف کردند.

به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۴ میلیون نفر را در جهان آلوده کرده است. محققان می‌گویند آمار‌های مبتلایان بسیار بیشتر از این میزان است، اما به دلیل خفیف بودن شدت بیماری، این افراد تست کرونا نداده و در آمار‌ها ثبت نشده اند.

یکی از نکاتی که نظر دانشمندان را به خود جلب کرده این است که مردان نسبت به زنان، احتمال بیشتری دارد به کرونای شدید مبتلا شوند. 

 آمار‌ها نشان می‌دهد مردان مسن دو برابر زنان هم‌سن خود احتمال دارد که به کووید ۱۹ شدید مبتلا شوند. مطالعات اولیه حاکی از آن است که سیستم ایمنی مردان پاسخ ضعیف‌تری نسبت به سیستم ایمنی زنان به ویروس کرونا نشان می‌دهند.

یافته‌های دانشمندان دانشگاه ییل آمریکا نشان داد مردان بالای ۶۰ سال بسیار به واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا نیازمند هستند، زیرا سیستم ایمنی بدن آن‌ها پاسخ ضعیفی به کووید ۱۹ نشان می‌دهد. این در حالی است که سیستم ایمنی زنان بالای ۶۰ سال بسیار متناسب‌تر و قوی‌تر از مردان هم سن آنهاست.

آویکو ایواساکی، یکی از متخصصان ایمونولوژی دانشگاه ییل در این باره گفت: زمانی که مردان مسن به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند سیستم ایمنی آن‌ها نمی‌تواند پاسخ مناسب را به عامل بیماری زا نشان دهد. از این رو، این افراد نیازمند آن هستند که حتما از طریق واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا مقاومت پیدا کنند.

محققان می‌گویند بدن زنان پاسخ ایمنی سریع و قاطعی به ویروس کرونا نشان می‌دهد. این موضوع احتمالاً به آمادگی بدن زنان در مقابله با عوامل بیماری زای خارجی مربوط می‌شود. زنان به دلیل توانایی بارداری که دارند، سیستم ایمنی بدنشان به گونه‌ای توسعه یافته است که آماده مبارزه سریع با عوامل بیماری زای خارجی هستند.

با این وجود، این موضوع همیشه هم خوب نیست. زنان به دلیل داشتن سیستم ایمنی قوی‌تر از مردان احتمال آنکه دچار بیماری‌های خود ایمنی شوند بیشتر است. بیماری‌های خود ایمنی هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی به اشتباه به بافت‌های بدن حمله می‌کند و باعث آسیب به آن‌ها می‌شود. از اسکیزوفرنی تا روماتیسم مفصلی، از گونه‌های مختلف بیماری‌های خود ایمنی هستند که در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است.

با این حال، این موضوع به معنای ایمنی زنان در مقابل ویروس کرونا نیست. از آنجا که کووید ۱۹ به تازگی در میان انسان‌ها شیوع پیدا کرده است، سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند به سادگی با آن مبارزه کند. همچنین زنانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی هستند در مقابل ویروس کرونا آسیب پذیرند.

به طور کلی تا زمان کشف واکسن موثر برای مقابله با این ویروس همه اقشار سنی و جنسیتی باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. شستن مرتبط دست‌ها با آب و صابون یکی دیگر از توصیه‌های بهداشتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.