سنبله 16, 1399 15:41 Asia/Kabul
  • تاثیر ویتامین K درمهار عوارض شدید کرونا
    تاثیر ویتامین K درمهار عوارض شدید کرونا

ویتامین k1 در اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، زغال اخته، انواع میوه و سبزیجات وجود دارد، ویتامین K2 که بهتر جذب بدن می‌شود در پنیر و دانه‌های سویای تخمیر شده یافت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از دویچه وله، مطالعه محققان هلندی نشان می‌دهد پیوندی واقعی بین کمبود ویتامین K و عوارض شدید کووید 19 از جمله لخته شدن خون وجود دارد. تلویزیون فاکس‌نیوز اعلام کرد، شواهد نشان می‌دهد بیمارانی که فوت کرده‌اند یا تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته‌اند، دچار کمبود این ویتامین بوده‌اند. پس این امیدواری وجود دارد که در کنار سایر مراقبت‌های درمانی و پیشگیرانه، با تغییر رژیم غذایی بتوان عوارض شدید کووید 19 را به حداقل رساند.

محققان با مطالعه بر روی بیماران بیمارستان Canisius Wilhelmina در شهر نیمیخن هلند، فواید ویتامین K را پس از کشف ارتباط بین کمبود این ویتامین و عوارض شدید کووید 19 بررسی کردند. کووید 19 باعث لخته شدن خون شده و منجر به تخریب الیاف الاستیک در ریه‌ها می‌شود. ویتامین K برای تولید پروتئین‌هایی که لخته خون را تنظیم و از ریه‌ها محافظت می‌کنند، مهم است.

به گفته دکتر راب جانسن، دانشمندی که روی این پروژه کار می‌کند، مصرف مکمل ویتامین K در همه افراد سالم به جز آنهایی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین مصرف می‌کنند، کاملا بی‌خطر است.

او می‌گوید: «توصیه من این است که حتی اگر ویتامین K عوارض شدید کووید 19 را کاهش ندهد، باز هم آن را به خاطر حفظ سلامت رگ‌های خونی، استخوان‌ها و ریه‌ها مصرف کنید.»

او با اشاره به این که ویتامین K1 در اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، زغال اخته، انواع میوه و سبزیجات وجود دارد، می‌گوید: «ویتامین K2 بهتر جذب بدن می‌شود و پنیرهای هلندی و فرانسوی بعلاوه دانه‌های سویای تخمیر شده سرشار از آن هستند.»مردان بالغ باید روزانه 120 میکروگرم و زنان بالغ 90 میکروگرم از این ویتامین را دریافت کنند.

کلیدواژه