با شیوع کرونا چطور برای روزه داری آماده شویم؟
(last modified Tue, 13 Apr 2021 05:51:28 GMT )
حمل 24, 1400 10:21 Asia/Kabul
  • با شیوع کرونا چطور برای روزه داری آماده شویم؟
    با شیوع کرونا چطور برای روزه داری آماده شویم؟

ماه رمضان امسال با شیوع موج چهارم کرونا همراه شده و روزه داران بايد افزون بر رعایت الگو‌های مناسب غذایی برای ورود به این ماه، از مجاری تنفسی خود نیز بيشتر مراقبت کنند.

به گزارش رادیو دری، ماه مبارک رمضان با همه خیرات و برکاتش از راه می‌رسد چه خوب است که همه خود را برای ورود به این ماه و استقبال از آن آماده کنیم تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن از آن بهره‌مند شویم. 

خیلی از ما در این مدت دورکاری یا تعطیلات دانشگاه و مدرسه را تجربه می‌کنیم و برخی نیز سرکار می‌رویم. برای آمادگی ورود به این ماه با شرایط کرونایی که امسال به لحاظ شیوع ویروس شاهدش هستیم، شاید لازم باشد تمهیدات بیشتری را بیاندیشیم و بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم چرا که این ویروس از راه تنفس به بدن منتقل می‌شود و در صورتی که ارتباط نزدیکی با مردم داریم و به کار مشغول هستیم، می‌بایست در صورت روزه گرفتن مراقبت بیشتری از مجاری تنفس خود با ماسک زدن داشته باشیم.

دستگاه گوارشتان را تقویت کنید

برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها باعث می‌شود که دستگاه گوارشتان قوی‌تر شود به طور مثال با مصرف نوشیدنی ترکیبی از عرق نعنا، بارهنگ، آب جوش، کمی گلاب و عسل یا نبات دستگاه گوارش تقویت می‌شود.

روزه اولی‌ها و نوجوانان از ترکیب عرق شاتره، کاسنی، بیدمشک و مقداری سکنجبین استفاده کنند و بدنشان را آماده کنند.

بیشتر در خانه بمانید

توصیه همیشگی برای ماه مبارک رمضان این است که در طول این ماه کمتر به خرید بپردازید بهتر این است که در همین ایام لوازم و وسایل خوراکی و غیر خوراکی مورد نیاز را تا جای امکان تهیه کنید تا در طول این ماه کمتر به مراکز خرید مراجعه کنید. حال که دیگر شیوع ویروس کرونا هم بنا را بر این گذاشته که کمتر به مکان‌های پر تردد و شلوغ و مراکز خرید برویم بیشتر باید مراقب باشیم تا در زمان روزه داری کمتر در مراکز خرید و فروشگاه‌ها و تره بار‌ها حضور داشته باشیم پس توصیه این است که در همین ایام خریدهایتان را حدالامکان قبل از ماه مبارک انجام دهید و در ماه رمضان بیشتر در منزل به استراحت بپردازید.

نکته قابل توجه دیگر این است که اگر شما جزو بیماران مزمن مثل دیابتی‌ها یا بیماران قلبی و عروقی یا حتی مشکوک به کرونا یا تنگی نفس در این ایام هستید بهتر است برای روزه گرفتن با پزشک خود یا پزشک عمومی مشورت کنید تا ببینید برایتان مشکل بیماری روزه گرفتن نداشته باشد.

مصرف کافئین را کم کنید

انواع و اقسام قهوه‌ها و چایی دارای کافئین هستند و خیلی از ماه در طول روز در محل کار یا منزل مصرف چای و قهوه مان برای افزایش انرژی و آرام بخشی زیاد است بهتر است قبل از ماه مبارک مصرف این نوشیدنی‌ها را کم کنید تا دچار کمبود کافئین در ایام ماه مبارک نشوید و سردرد‌های مزمن نگیرید. بهتر است مصرف این نوشیدنی‌ها را با آب و دمنوش‌های آرامش بخش در ماه رمضان جایگزین کنید.

استفاده بیش از حد از چای و قهوه در ماه مبارک باعث افزایش استرس و اضطراب روزانه و شبانه و بی خوابی می‌شود.

برخی مواد غذایی را نیم پز کنید

خیلی از افراد هستند که انرژی زیادی در طول روز در ایام روزه داری از دست می‌دهند و شاید از خیلی‌ها شنیده باشید که حوصله کاری ندارند و بیشتر نیاز به استراحت دارند یا جنب و جوش برای کار کردن در خود نمی‌بینند برای این دست افراد توصیه می‌شود که قبل از ماه رمضان برخی مواد غذایی شان را نیم پز کرده و در فریزر قرار دهند تا در ایام ماه رمضان زمان کمتری را در آشپزخانه بگذرانند.

ورزش را ترک نکنید

کسانی که عادت به ورزش کردن دارند بهتر است ورزش روزانه خود را حفظ کنند، اما نکته آن این است که بهتر است در ایام ماه رمضان صبح‌ها ورزش نکنید بلکه یک یا نیم ساعت قبل از افطار شروع به ورزش کنید تا پس از افطار مایعات از دست داده بدنتان جایگزین شود. برای حفظ مایعات هم بهتر است که در طول شب تا سحر مایعات زیاد مصرف کنید حتی در فاصله بین افطار تا سحر نیز زمان مناسبی برای ورزش کردن است.

نکته دیگر این است که با کاهش میزان وعده‌های غذایی در روز‌های آخر ماه شعبان بدن می‌تواند آمادگی بهتری برای ورود به روزه داری پیدا کند البته بهتر است که فاصله زمانی وعده‌های غذایی بیشتر شود تا اینکه غذا مصرف نکنیم و ریزه خوری داشته باشیم. بهتر است حجم مصرف مواد غذایی را در طول روز تا شب کاهش دهیم تا این کاهش در ماه رمضان به بدن سخت نگذرد.

عموم افراد در ساعات نزدیک به افطار تحریک پذیری بیشتری اعصابشان پیدا می‌کند و به دلیل مصرف کم مواد غذایی و قندی دچار زودرنجی می‌شوند بنابراین بهتر است در نزدیک افطار کار نکنیم یا استراحت بیشتری داشته باشیم بنابراین فعالیت‌های سنگین از خانه داری گرفته تا کار را به آن زمان موکول نکنیم اگر کاری مثل تمیز کردن منزل داریم بهتر است بعد از افطار تا سحر باشد یا حتی همین ایام ماه شعبان بهترین موقعیت است؛ و نکته پایانی برای توجه بیشتر به کرونا و مراقبت از انتقال آن به خودمان کمتر در ماه رمضان در مجامع عمومی حضور پیدا کرده و بیشتر در منازل حضور داشته باشیم، تا جای ممکن خریدهایمان را غیرحضوری انجام دهیم و همینطور از ماسک بیش از پیش در مجامع استفاده کنیم و در معرض عموم و تنفس دیگران قرار نگیریم تا مشکلی برایمان پیش نیاید.