در ماه رمضان خوردن سبزی و میوه را فراموش نکنید
انتخاب میوه و سبزی در سبد غذایی سحری و افطاری کمک شایانی به تنظیم سلامت بدن روزه داران می کند.
به گزارش رادیودری، روزه داری با استراحت دادن به سلولها بر وضعیت سوخت و ساز بدن و غلظت هورمونها تأثیر میگذارد و اجازه میدهد که بدن به کمک کلیهها و کبد، سموم زاید را دفع کند، همچنین روزه داری با تقویت جنبه روانی در فرد، سبب کاهش افسردگی شده و عزت نفس را افزایش میدهد.
با توجه به اینکه در ماه رمضان یک وعده غذایی حذف میشود با مصرف متعادل مواد غذایی بدن فرصت سوزاندن چربیهای اضافه را پیدا میکند، البته این امر مستلزم این است که فرد حداقل ۲۰ الی ۳۰ درصد کمتر از ماههای عادی غذا بخورد.
روزه داران با تصور اینکه در طول روز دچار ضعف و بی حالی میشوند مصرف مواد غذایی را به خصوص قندهای ساده و نوشیدنیهای پر قند، زولبیا، بامیه، و حلیم پرشکر را افزایش میدهند و چون میزان قند خون به شدت بالا میرود هورمونهای بدن، قند اضافه را به چربی تبدیل میکند و این امر افزایش وزن را در پی دارد.
روزه داران میتوانند زولبیا و بامیه در وعده افطار مصرف کنند ولی بعد از مصرف افطار و شام مصرف زولبیا و بامیه میتواند عوارض افزایش وزن را در پی داشته باشد.
حذف وعده سحری باعث کاهش کارایی در طول فعالیتهای روزانه می شود و از طرف دیگر مصرف افراطی مواد قندی ساده در وعده سحری باعث ثابت ماندن قند خون در طول روزه داری نمیشود.
بیماران دیابتی در طول روزهای ماه رمضان مانند روزهای معمولی باید از دریافت کالری بیش از حد و همچنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند قند و شکر بپرهیزند و در صورت احساس هرگونه علایم ناشی از کاهش یا افزایش شدید قند خون، باید روزه خود را باز کنند و در صورت نخوردن سحری و یا مصرف قرص خصوصاً در صورتی که معمولاً قند خون بالاست، بهتر است از روزه گرفتن در آن روز منصرف شوند.
چنانچه قند خون بالای ۳۵۰ باشد، توصیه میشود اصولاً روزه نگیرند و وزن فرد باید در طول ماه رمضان روزانه کنترل شده و در صورت هرگونه کاهش وزن شدید یا افزایش وزن بیشتر از ۲ کیلوگرم، حتماً با پزشک مشورت شوند.
بهتر است سحری، مانند وعده ناهار کامل و غذای اصلی در این وعده مصرف شود، (پلو خورشتها، پلوهای مخلوط با سبزیجات و حبوبات، همراه مرغ، ماهی، گوشت، سبزی تازه و ماست البته مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کرده، زیاد شیرین، ادویه جات زیاد مانند فلفل، کله پاچه، پرنمک، پر پروتئین و چای زیاد پرهیز کنید.
همچنین در افطار ابتدا روزه را با آب جوش یا چای کم رنگ و یا شیر ولرم همراه خرما و کشمش باز کنید. خرما وکشمش باعث کنترل اشتها هنگام افطار می شود. همچنین فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی و مغزها (گردو وپسته) هم پیشنهاد میشود. از مصرف تنقلات به علت افزایش کار معده و دستگاه گوارش نیز خودداری کنید.