چرا گاهی تمام بدن ما درد می‌کند؟
(last modified Mon, 28 Jun 2021 11:14:31 GMT )
سرطان 07, 1400 15:44 Asia/Kabul
  • چرا گاهی تمام بدن ما درد می‌کند؟
    چرا گاهی تمام بدن ما درد می‌کند؟

متخصصان می‌گویند بیماری‌های مختلف می‌تواند باعث بروز درد در تمامی بدن شود.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که احساس کنید تمام بدنتان درد می‌کند. درد بدن می‌تواند هر فعالیتی از انجام امور روزمره تا خوابیدن را برای فرد دشوار کند.

این درد می‌تواند از کار سنگین یا ورزش زیاد باشد، اما در برخی موارد این امر می‌تواند پیچیده‌تر بوده و با علائم دیگر بروز کند. در این مطلب به اصلی‌ترین دلایلی که می‌تواند باعث بروز درد در تمامی بدن شود می‌پردازیم:

۱- آنفلوانزا

آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که ریه ها، بینی و گلو را درگیر می‌کند. گرچه این بیماری دارای علائم متعددی است اما درد عمومی بدن یکی از رایج‌ترین علائم آن تلقی می‌شود. در حقیقت زمانی که فرد به آنفلوانزا مبتلا می‌شود و تمامی بدنش درد می‌کند نشانه آن است که بدن در حال ترشح مواد شیمیایی برای مبارزه با عفونت است.

برای مثال، یکی از مواد شیمیایی که سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا ترشح می‌کند، پروستاگلاندین است. این ماده شیمیایی به بدن برای مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می‌کند اما در مقابل باعث بروز درد در بدن می‌شود. پروستاگلاندین می‌تواند باعث بروز تب در فرد شود. خوردن آسپرین و ایبوپروفن در این افراد می‌تواند درد بدن را تسکین دهد.

۲- مشکلات تیروئید

اگر از جمله افرادی هستید که از کم کاری تیروئید رنج می‌برند، درد بدن نخستین علامتی است که شاهد آن خواهید بود. در حقیقت کم کاری تیروئید به دلیل ترشح میزان ناکافی هورمون از این غده بروز می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث بروز علائم شدیدی مانند گرفتگی عضلات، تیر کشیدن، سفت شدن مفاصل، و درد بدن شود.

خوشبختانه این مشکل قابل درمان است و پزشک می‌تواند با تجویز برخی دارو‌ها باعث بهبودی حال بیمار شود. با این حال، فرد باید در طول عمر خود روند درمان را ادامه داده و این موضوع می‌تواند از عوارض جدی بیماری که می‌تواند در موارد حاد شامل به کما رفتن و مرگ باشد، جلوگیری کند.

۳- گردش خون ضعیف

اگر از جمله افرادی هستید که پس از پیاده روی احساس درد در ناحیه پا می‌کنید، این موضوع می‌تواند ناشی از گردش خون ضعیف باشد. انسداد رگ‌های خونی می‌تواند باعث سوزش، گرفتگی و یا بروز درد در یک یا هر دو پا شود. برای این افراد دارو‌های خاص تجویز می‌شود. راه رفتن مکرر، ترک استعمال دخانیات و کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده از دیگر توصیه‌های پزشکان به این افراد است.

۴- آرتروز

از هر چهار آمریکایی بزرگسال، یک نفر به بیماری آرتروز مبتلاست. این بیماری یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز درد مزمن در افراد است. آرتروز علاوه بر ایجاد درد در بدن، باعث سفتی، تورم و محدودیت در حرکات مفاصل آسیب دیده می‌شود. استفاده از دارو، کاهش وزن و انجام ورزش‌های خاص می‌تواند از درد ناشی از این بیماری بکاهد.

از دیگر مواردی که می‌تواند باعث بروز درد عمومی در بدن شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- لوپوس (یک بیماری خودایمنی است)

۲- فیبرومیالژیا (یک سندرم درد اسکلتی – عضلانی مزمن است)

۳- تضعیف عضلات به دلیل بیماری پلی میوزیت

۴- سندرم خستگی مزمن

۵- گزش کنه

۶- بیماری‌های خود ایمنی

قوی‌ترین گیاه دارویی برای تسکین درد