خواص شگفت انگیز این نوع شربت برای تسکین دردها
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در تسکین دل دردها و کمردردهای ناشی از قاعدگی مفید دانست.
به گزارش رادیو دری،شربت مرزنجوش (مرزنجوش + آویشن+ نعناع+ عسل) حاوی ویتامینA، گروه ویتامین B،B1، B2، B3، B6، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم، مس، اسیدفولیک، فسفر، قند (گلوکز، فرکتوز، ساکاروز)، فلامونوئیدها، کارواکرول، تیمول، منتول و غیره است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت مرزنجوش اظهار کرد: این شربت نشاطآور است و یکی از بهترین داروهای درمان سردردهای میگرنی، بیخوابی، رفع اضطراب، استرس و درمان ناراحتیهای گوارشی است.
وی ادامه داد: این شربت موجب رفع تشنجهای عصبی میشود. خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و موجب رفع عفونت معده (تیلیکوباکتریپلوریا)، عفونت ریه، کلیه، مجاری ادراری و سینوسها میشود.این شربت برای افراد بلغمی و سوداوی بسیار مناسب است.
عظمایی درباره سایر خواص شربت مرزنجوش اظهار کرد: این شربت برای ناراحتیهای گوارشی مثل سنگینی معده، بد هضمی غذا، نفخ و باد، دل درد و دل پیچه تاثیر چشمگیری دارد. همچنین موجب رفع دردهای مفاصل(آرتریت) و رفع دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: این شربت خاصیت چشمگیری برای رفع مشکلات تنفسی دارد و موجب رفع سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه، تنگی نفس و رفع عفونت برونشا و پاکسازی خلط از ریهها میشود.
وی افزود: علاوه بر درمان سردردهای میگرنی این شربت موجب تسکین دل دردها و کمردردهای ناشی از قاعدگی بانوان جوان، چربیسوزی و لاغری، عملکرد بهتر مغز و تقویت حافظه، تقویت پوست و مو، سلامتی قلب و عروق، تقویت اشتها، رفع اسهال، کنترل قند، فشار و چربی خون میشود. شربت مرزنجوش از آلزایمر پیشگیری و تنبلی تخمدان را برطرف میکند. خاصیت آنتی اکسیدای دارد و با تقویت سیستم ایمنی بدن موجب رفع بیماریها مخصوصا انواع سرطانها میشود.
منع مصرف شربت مرزنجوش
عظمایی درباره منع مصرف این شربت گفت: شربت مرزنجوش برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت مرزن جوش
-برگ خشک مرزن جوش ۱۰۰ گرم
-عرق آویشن ۱ لیتر
-عرق نعناع ۱ لیتر
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت مرزنجوش
-عرقیجات را باهم ترکیب کنید.
-مرزنجوش را نیمکوب کرده و داخل عرقیجات بریزید. ۴تا ۵ ساعت بماند.
-به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
-سپس حرارت که متعادل شد صاف کنید و عسل را به آن اضافه کنید.
-هم بزنید تا قوام بیاید و داخل شیشه بریزید
عظمایی گفت: برای تهیه یک لیوان از شربت مرزنجوش، ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان بریزید و بقیه را آبجوش ولرم اضافه کنید و میل کنید.مقدار مصرف روزانه سه تا چهار لیوان، صبح، ظهر، عصر و شب است.