کدام غذاها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند؟
(last modified Wed, 18 Jan 2023 09:35:47 GMT )
جدی 28, 1401 14:05 Asia/Kabul
  • کدام غذاها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند؟
    کدام غذاها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند؟

درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی آنها را تجربه می‌کنیم.

به گزارش رادیو دری، درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول می‌کشد، اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا خواهیم بود.

 ممنوعیت‌های غذایی در هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:

غذا‌های تند: ادویه‌های تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفولانزا هستید و از معده درد نیز رنج می‌برید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.

غذا‌های چرب: وقتی سرما می‌خورید یا آنفولانزا دارید، اشتهایتان کم می‌شود. در این هنگام مصرف غذا‌های چرب التهاب بدن را بالا می‌برد.

آب نبات‌های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می‌تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و می‌تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است، چون باعث کاهش آب بدن می‌شود.

مرکبات: اگرچه این میوه‌ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا معده درد دارند، باز هم توصیه می‌شود علاوه بر غذا‌های تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند، چون این میوه‌ها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می‌کنند.

شیرینی‌ها: مصرف زیاد قند می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبول‌های سفید خون می‌شود و عفونت در بدن گسترش می‌یابد. به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود.

کافئین: نوشیدنی‌های کافئین‌دار بدن را کم آب می‌کنند. این نوشیدنی‌ها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند.

غذا‌های ترد: این غذا‌ها می‌توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.

ترشیجات: این غذا‌ها نیز، چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را افزایش می‌دهند.