شربت مخصوص مهار عصبانیت چیست؟
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در بهبود خلق و خو، رفع عصبانیت و تندخویی موثر دانست.
به گزارش رادیو دری، شربت بادرنجبویه حاوی انواع ویتامینهای A، C، E، گروه ویتامینهای B مانند B1، B2، B6، کربوهیدرات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فسفر، روی (زینک)، اسید فولیک و سیتریک، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، سیترال، تانِن، فلاونوئیدها و ژرانیول است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت بادرنجبویه گفت: این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود خلق و خوی افراد دارد و برطرف کننده کمخونی، عصبانیت و تندخویی در افراد به ویژه دختران جوان است.
وی درباره خواص دیگر شربت بادرنجبویه بیان کرد: بادرنجبویه شربتی نشاط آور است، از این رو اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد، همچنین برای افرادی که هنگام عصبانیت دچار ناراحتیهای گوارشی و درد معده میشوند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت بادرنجبویه سردردهای ناشی از اعصاب را تسکین میدهد و نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
عظمایی تاکید کرد: شربت بادرنجبویه به تقویت دستگاه گوارش به ویژه معده و رفع دلپیچههای ناشی از نفخ رودهها کمک میکند، این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است بنابراین تپش قلب، بیخوابی، کابوس و خوابهای آشفته را برطرف میکند.
وی تصریح کرد: شربت تاثیری چشمگیر در تقویت کبد و بهبود آفت دهان و تبخال دارد و در بهبود عملکرد سیستم عصبی به درمان سرگیجه، مالیخولیا، هیستری (برانگیختگی شدید هیجانی که اضطراب را به علائم بیماری مانند ترس تبدیل میکند.)، وسواسهای سوداوی (فکری و عملی)، سکتههای مغزی، صرع، توهم و وحشت موثر است.
موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه یادآوری کرد: زنان باردار و شیرده، مبتلایان به ناراحتی پروستات، گلوکوم (آب سیاه چشم) و فشار خون بالا باید از مصرف این شربت خودداری کنند.
مواد لازم برای تهیه 2 لیتر شربت بادرنجبویه
عرق بادرنجبویه یک لیترعرق بیدمشک نیم لیترگیاه بادرنجبویه 50 گرمعسل 500 گرمآب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه شربت بادرنجبویه
- نخست عرق بادرنجبویه و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.- گیاه بادرنجبویه را به مخلوط عرق بادرنجبویه و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید 2 ساعت بماند.- مخلوط گیاه بادرنجبویه، عرق بادرنجبویه و بیدمشک را 2 تا سه دقیقه بجوشانید سپس صبر کنید تا ترکیب به دمای متعادل (50 درجه سانتیگراد) برسد.- مخلوط جوشیده شده را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.- شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.- برای تهیه یک لیوان از شربت بادرنجبویه، یک تا 2 قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن 2 تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
- شربت بادرنجبویه را میتوان روزانه سه لیوان (2 لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.