خواص معجزه آسای این گیاه برای سلامت بدن
ریواس یکی از گیاهان اصیل و با قدمت ایرانی است و به عنوان یک گیاه دارویی در طب سنتی شناخته میشود.
به گزارش رادیو دری، ریواس سبزیای است که بسیاری از مردم آن را مانند میوه در آشپزی و دستور پختها استفاده میکنند. اگرچه بومی آسیا است، اما در سایر نقاط جهان از جمله ایالات متحده نیز رشد می کند. فقط ساقه های گیاه خوراکی هستند. برگ ها حاوی سموم و غلظت بالایی از اسید اگزالیک هستند. خود ساقه ها گوشتی، ترش و اسیدی هستند. در حالی که می توانید آنها را به صورت خام مصرف کنید، بسیاری از مردم آنها را به صورت پخته ترجیح می دهند.
فواید سلامتی ریواس
ریواس منبع عالی ویتامین K، یک ویتامین ضروری برای سلامت استخوان و لخته شدن خون است. ویتامین A موجود در ریواس همچنین ممکن است به مبارزه با رادیکال های آزاد که باعث آسیب پوستی و پیری زودرس می شوند کمک کند و پوست شما را سالم و جوان نگه می دارد. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم دیگر است که فواید سلامتی مختلفی را ارائه می کند.
بهبود سلامت استخوان
ویتامین K موجود در ریواس به شما کمک می کند تا استخوان های قوی و سالمی داشته باشید. ویتامین K برای تشکیل استخوان مهم است و می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
از سلامت قلب محافظت کنید
ریواس منبع عالی فیبر است که به کاهش کلسترول کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که ریواس به کاهش سطح کلسترول بد و همچنین کلسترول کل کمک می کند سطوح پایین کلسترول خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد ویتامین K موجود در ریواس همچنین ممکن است به جلوگیری از کلسیفیکاسیون عروق خونی کمک کند . آنتی اکسیدان های موجود در سبزیجات همچنین اثرات ضد التهابی دارند که می تواند به محافظت از سلامت قلب شما کمک کند
کمک به هضم غذا
فیبر موجود در ریواس، حرکت دستگاه گوارش را تسهیل می کند و از مشکلاتی مانند یبوست جلوگیری می کند. ریواس همچنین حاوی ترکیباتی به نام سنوزید است که به عنوان ملین طبیعی عمل می کند. تانن موجود در ریواس نیز اثرات ضد اسهالی دارد .
جلوگیری از سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در ریواس به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند که از ما در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی محافظت می کند. خواص آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با رادیکال های آزاد ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد .
کاهش التهاب
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در ریواس به مبارزه با التهاب کمک می کند. این خواص ممکن است برای افراد مبتلا به سندرم واکنش التهابی سیستمیک مفید باشد. مطالعه دیگری نشان داد که خواص ضد التهابی عصاره ریواس می تواند به بهبود زخم کمک کند .
خواص دیگر
همچنین گیاه ریواس دارای خاصیتهای دیگری نیز است که ممکن است برای سلامتی مفید باشند. به عنوان مثال:
تنظیم قند خون: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که گیاه ریواس ممکن است به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
بهبود حافظه و تمرکز: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که گیاه ریواس ممکن است برای بهبود حافظه و تمرکز در افراد مفید باشد.
کاهش التهاب: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که گیاه ریواس ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند. این خاصیت میتواند در کاهش خطر بروز بیماریهای التهابی مانند آرتریت، التهاب روده و بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد.
تقویت سیستم ایمنی: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که گیاه ریواس ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند، که میتواند در پیشگیری و درمان برخی از بیماریهای عفونی مفید باشد.در عین حال با اینکه مقدار مناسبی از کلسیم در ریواس وجود دارد، اما این به شکل کلسیم اگزالات است. این شکل از کلسیم در بدن، به شکل مؤثر جذب نمیشود. ریواس، گیاه منحصر به فردی جهت پخت و پز است. البته از آنجا که اگزالات موجود در ریواس ممکن است زیاد باشد، بهتر است از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید.
در عین حال برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف بیش از حد گیاه ریواس میتواند باعث بروز علائم ناخوشایند مانند اضطراب، بیخوابی، سردرد و تهوع شود. بنابراین، مصرف این گیاه را باید با دقت انجام داد.