توصیههای طب ایرانی در فصلهای سرد سال
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش بیماریها در فصلهای سرد سال، توصیههای طب ایرانی را برای پیشگیری از سرماخوردگی ارائه داد.
به گزارش رادیو دری، سیدمهدی میرغضنفری، با اشاره به افزایش بیماریها در فصول سرد سال گفت: افرادی که مزاج سرد دارند در فصول سرد سال بیشتر بیمار میشوند و در مقابل، افراد گرم مزاج کمتر بیمار شده و در صورت بیماری به سرعت بهبود مییابند.
وی با بیان این که افراد سرد مزاج معمولا احساس سرما میکنند و با خوردن سردیجات اذیت میشوند، گفت: همچنین این افراد متابولیسم و سوخت و ساز پایینی دارند و حرکات آنها رو به کندی است و از لحاظ شخصیتی درونگرا هستند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه در طب ایرانی مهمترین اقدام پیشگیری است، افزود: این افراد باید از چیزهایی که باعث تشدید حال بدشان میشود پرهیز کنند.
این پژوهشگر طب ایرانی تصریح کرد: در گام اول، سرد مزاجان باید مصرف سردیجات را کاهش دهند، مصرف لبنیات باید به حداقل برسد البته شیر اگر گرم شده و داخل آن عسل و زنجبیل باشد نسبت به سایر لبنیات بهتر است. همچنین مصرف ماست و دوغ و پنیر باید به حداقل برسد.
وی با بیان این که سالادها اکثرا سرد هستند و مصرف کاهو و خیار و گوجه بدن را سرد میکند، گفت: افراد باید سبزی خوردن را جایگزین سالادها قرار دهند. نعنا و ترخون سیستم ایمنی را تقویت کرده و سردی را کاهش میدهند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: ورزش، مزاج را به سمت گرمی میبرد و به همه افراد توصیه میشود برنامه منظمی برای ورزش خصوصا در فصل زمستان داشته باشند.
وی یادآور شد: افراد سرد مزاج حتما در زمستان به خصوص هنگام خواب سر را با کلاه و روسری بپوشانند و همینطور زیر انداز باید کافی و مناسب و در صورت امکان نمدی باشد و اگر از کرسی استفاده شود بسیار برای افرادی که درد مفاصل دارند بسیار مناسب است.
میرغضنفری افزود: اظهار داشت: افراد بعد از استحمام بلافاصله از منزل خارج نشوند تا باد سرد با آنها برخورد نکند و از کلاه و شال گردن استفاده کرده و از سینوسها مراقبت کنند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی تصریح کرد: افرادی که مزاج سرد دارند نیز نباید در خوردن گرمیجات زیاده روی کنند و حتما اعتدال را رعایت کنند.
وی توصیه کرد: عسل گزینه خوبی است که باید در آب ولرم حل شود. شیره انگور و دم نوشهایی مانند گل بابونه بسیار مناسب است؛ همچنین کشمش و مویز و شیرینیهای طبیعی مانند انجیر توصیه میشود.
میرغضنفری در پایان گفت: توصیه میشود افراد خواب کافی داشته باشند تا سیستم ایمنی در بالاترین سطح قرار داشته باشد و کمتر دچار بیماریهای ویروسی شایع در فصل سرما شوند؛ حفظ آرامش نیز به افزایش کیفیت سیستم ایمنی بدن بسیار کمک میکند.