فلفل سرشار از ویتامین ث
فلفل تند نسبت به فلفل شیرین ویتامین ث بیشتری دارد.
فلفل تند و فلفل شیرین یا فلفلدلمهای، محتوی فیبر و آب هستند. هر دو حاوی ویتامین C و مقادیر زیادی آنتیاکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی هستند؛ این ترکیبات کاروتنوئیدی مواد محلول در چربی هستند که باعث ایجاد رنگهای مختلف از قرمز و نارنجی تیره تا سبز و بنفش و سیاه، میشود.
البته طعم تند برخی فلفلها به دلیل مواد قلیایی است که در آنها وجود دارد و طعمی تند و کمی تلخ را ایجاد میکند. البته فلفل تند، ویتامین C زیادی دارد و حتی میتوان گفت غنیترین منبع ویتامین C است اما از آنجا که در غذاهای ایرانی کمتر استفاده میشود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمیشود. در کل همه فلفلها میتوانند به بالا رفتن متابولیسم بدن کمک کنند اما فلفل تند میتواند انرژی غذا را تا حد زیادی بالا برده، باعث گرمازایی در بدن شده و در نهایت منجر به کالریسوزی و کاهش وزن شود.
با اینکه استفاده بیش از حد از فلفل تند عوارضی ندارد و افراد هندی یا ساکنان آسیای دور با وجود مصرف غذاهای بسیار تند که برای ما ایرانیها غیرقابل تحمل است، دچار مشکل نمیشوند اما از آنجا که در فرهنگ غذایی ما، خوردن غذاهای تند چندان متداول نیست، سیستم گوارشی بسیاری از افراد به غذاهای اینچنینی عادت ندارد و ممکن است بعضی افراد با خوردن این غذاها دچار سوزش معده، بالا رفتن فشار خون یا افزایش تپش قلب شوند. همچنین خوردن فلفلهای تند به همه افراد، بهخصوص افرادی که دچار مشکلات گوارشی بوده، به ویژه افراد مبتلا به هموروئید، به هیچعنوان توصیه نمیشود چون باعث وخیمتر شدن حالشان میشودفلفل تند موثرتر است.