دو عامل مهم در بروز سرطان استخوان !
سابقه سرطان استخوان در خانواده و ايجاد صدمات استخواني در بيمار از ديگر عوامل ايجاد کننده اين سرطان هستند.
يک فلوشيپ جراحي ترميمي و ميکروسکوپي اندامها با تاکيد بر اينکه ژنتيک و محيط، مهمترين فاکتورهاي ايجاد کننده سرطان استخوان است، گفت: سابقه سرطان استخوان در خانواده و ايجاد صدمات استخواني در بيمار از ديگر عوامل ايجاد کننده اين سرطان هستند.
دکتر محسن سعادتجو با اشاره به اينکه سرطان استخوان بيشتر در دهه پنجم و ششم زندگي افراد را درگير ميکند، گفت: برخي از سرطانهاي استخوان که از نوع بدخيم هستند در سن 10 تا 15 سالگي شيوع پيدا ميکنند که اين سرطان ناشي از سلولهاي اوليه استخواني در بدن است.
اين جراح ارتوپد با اشاره به اينکه سرطان استخوان جزو سرطانهاي شايع در کشور محسوب نميشود، يادآور شد: لمس و احساس توده در نواحي مشکوک توسط بيمار، درد و ورمهاي موضعي، بروز تب، کاهش وزن، بياشتهايي، تعريق در خواب و التهاب در نواحي آسيب ديده از علايم سرطان استخوان است.
سعادتجو خاطر نشان کرد: کاهش محدوديت در حرکت بيمار، لاغري عضو آسيب ديده، بروز آسيبهاي عروقي و عصبي و فشارهايي که توده به اعضاهاي مجاور بدن وارد ميکند از عوارض سرطان استخوان است.
وي تشخيص صحيح و به موقع را اصليترين راهکار درماني سرطان استخوان دانست و بيان کرد: تشخيص سرطان تنها توسط پزشک متخصص و پس از بررسيهاي کامل تصويربرداري، آزمايشگاهي و در بسياري از موارد نمونهبرداري از محل ضايعه انجام ميشود.
اين متخصص ارتوپد با اشاره به اينکه ايمونوتراپي يکي از روشهاي درماني سرطان استخوان است، افزود: ايمونوتراپي يک روش درماني اميدوارکننده در درمان انواعي از سرطانها است که از قسمتهاي مختلف سيستم ايمني بدن براي مقابله با سرطان يا کاهش عوارض جانبي ناشي از درمان استفاده ميشود.
اين فلوشيپ جراحي ترميمي و ميکروسکوپي اندامها، راديوتراپي، شيمي درماني و جراحي را از ديگر روشهاي درماني اين سرطان دانست و اظهار کرد: به طور معمول در جراحي فقط عضو يا قسمت سرطاني شده برداشته ميشود و به جاي آن يک وسيله مصنوعي مانند پروتز قرار ميگيرد.
سعادتجو در پايان تصريح کرد: براي جلوگيري از بروز انواع سرطانها و به خصوص سرطان استخوان توصيه ميشود که افراد جامعه با تغيير دادن رژيم غذايي خود و رعايت تغذيه سالم، استفاده از مواد طبيعي، عدم مصرف غذاهاي کنسرو شده و کاهش مصرف فست فودها در کاهش بروز سرطانها نقش موثري داشته باشند.