کاهش وزن با پیادهروی
کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت ملایر گفت: بیماریهای قلبی- عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیاست و افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به علت تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
به گزارش «شیعه نیوز»، حسین فرداد در یک کارگاه آموزشی که به مناسبت هفته جهانی قلب و عروق برای بهورزان مرکز بهداشت ملایر برگزار شد، افزود: قلب مرکز سلامتی هر فرد است و فقط چند اقدام ساده می تواند سلامت قلب و رفاه کلی را بهبود بخشد.
وی فعالیت بدنی و ورزش منظم متناسب با سن و شرایط جسمی خود و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی، یادگیری روشهای کنترل و برخورد مناسب با استرس را از راهکارهای داشتن قلب سالم عنوان کرد و ادامه داد: پیاده روی فواید بسیار زیادی دارد و می تواند تأثیرات بسزایی روی زندگی اجتماعی و سلامت بدن ما بگذارد همچنین از بسیاری بیماری ها جلوگیری و حافظه را تقویت می کند.
کارشناس مرکز بهداشت ملایر اظهار کرد: پیاده روی بهترین و ساده ترین ورزش برای تمامی سنین است که تأثیر زیادی در بهبود روند زندگی و داشتن تناسب اندام افراد دارد؛ این ورزش که به صورت تک نفره و گروهی قابل انجام است، روند درمان بسیاری از بیماری ها را تسریع می بخشد و به کاهش خطر همه بیماری های مزمن کمک می کند.
وی با بیان اینکه دانشمندان ایرلندی گزارش داده اند که راه رفتن بهترین ورزش برای افراد بی تحرک به ویژه بزرگسالان به منظور کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی است، خاطرنشان کرد: مردان و زنان 65 ساله یا مسن تر که حداقل چهار ساعت در هفته راه می رفتند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی قرار دارند همچنین پیاده روی یک ورزش عالی است و به کاهش وزن کمک می کند.
فرداد با بیان اینکه پیاده روی می تواند به کاهش فشارخون کمک کند، گفت: آزمایشی بر روی افراد مبتلا به فشارخون بالا انجام شد و 83 شرکت کننده هر روز به مدت 12 هفته 10 هزار قدم را پیاده طی می کردند و در پایان 12 هفته، آنها افت قابل توجهی در فشارخون و افزایش بنیه داشتند.
کارشناس مرکز بهداشت ملایر کاهش مصرف مواد قندی، نمک، چربی و روغن و افزایش مصرف میوه، سبزی و فیبرها را در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی موثر دانست.