رایزنی عبدالله با سران جهادی افغانستان درباره صلح
رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در پی بنبست مذاکرات صلح با طالبان، با شماری از رهبران سیاسی و جهادی این کشور دیدار کرد.
«عبدالله عبدالله» پس از دیدار با رئیس جمهوری افغانستان، با شماری از رهبران جهادی و سیاسی این کشور درباره راههای خروج از بنبست در مذاکرات صلح با طالبان گفتوگو کرد.
براساس بیانیه منتشر شده توسط شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، در این دیدار بزرگان سیاسی بر حمایت از روند صلح با عزت، پایدار و قابل قبول برای همه مردم افغانستان تاکید کردند.
این رهبران سیاسی و جهادی همچنین ابراز داشتند که در شرایط کنونی انسجام نیروهای سیاسی و ملی برای موفقیت روند صلح و صیانت کشور از بحران ضروری است.
عبدالله که ریاست شورای عالی مصالحه ملی افغانستان را عهده دار است با بروز بن بست در روند مذاکرات صلح با طالبان که دولت قطر آنرا میزبانی می کند، در شرایط دشواری برای گره گشایی ازاین بن بست قرارگرفته است.
عبدالله چند هفته قبل در بحبوحه مذاکرات بین الافغانی در شهر دوحه و بن بست درروند صلح، عازم پاکستان، هند و ایران شد تا بتواند از ظرفیت کشورهای همسایه و منطقه برای کمک به گفتگوهای صلح افغانستان استفاده کند که ارزیابی وی از نتایج این رایزنی ها مثبت بود.
در شرایطی که همچنان طالبان بر موضع خود درباره لزوم اجرایی شدن بندهای توافقنامه صلح با آمریکا توسط این کشور تاکید دارد و پیشرفت در مذاکرات بین الافغانی را به خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان مشروط کرده است، رئیس شورای عالی مصالحه ملی این بار پس ازمشورت و گفتگو با محمد اشرف غنی رئیس جمهوری، در نشست مشترک با شماری از رهبران سیاسی و جهادی این کشور بدنبال جلب حمایت آنان از برنامه های تیم مذاکره کننده برای خارج کردن گفتگوهای صلح از بن بست است.
با توجه به آنکه نشست قبلی لویه جرگه تنها مجوز آزاد کردن همه زندانیان طالبان قبل از شروع مذاکرات بین الافغانی در قطر را صادر کرد، درحال حاضرعبدالله برای باز کردن گره از روند مذاکرات صلح افغانستان به اختیارات بیشتری نیاز دارد.
بر همین اساس احتمال می رود عبدالله در دیدار با اشرف غنی ضمن تشریح شرایط حاکم بر روند مذاکرات صلح با طالبان، پیشنهاداتی به رئیس جمهوری افغانستان برای گره گشایی از بن بست از این مذاکرات را ارائه کرده باشد که نتیجه آن افزایش اختیارات تیم مذاکره کننده دولت این کشور باید باشد.
درهمین چارچوب، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان بخوبی می داند که برای برخورداری از اختیارات بیشتر صرفا جلب نظر رئیس جمهوری این کشور کافی نیست و باید برای اجماع سازی داخلی و برخورداری از حمایت مردم و گروه های متنفذ، پشتیبانی سران سیاسی و جهادی افغانستان را نیز بدست آورد.
عبدالله امید دارد که بتواند با جلب حمایت شخصیت های سیاسی و سران سابق جهادی که جایگاهی خاص در بین مردم افغانستان دارند آنان را متقاعد کند که برای از دست نرفتن فرصت کنونی برای آتش بس دائمی با طالبان، باید اختیارات تیم مذاکره کننده دولت این کشور افزایش پیدا کند.
از نظر رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، خارج کردن مذاکرات بین الافغانی از بن بست فعلی به انعظاف در این گفتگوها نیاز دارد که این امر مستلزم اختیارات بیشتر تیم مذاکره کننده دولت این کشور است، ضمن آنکه شرایط انعطافی باید از پشتوانه ملی بهره مند باشد.