مردم افغانستان در حوزه دشمن شناسی قدری غفلت کردند
مسئول خبرگزاری اطلس افغانستان گفت: در روزهای نخست حمله ناتو و آمریکا به افغانستان، تصور بخش زیادی از مردم این بود که آمریکا آبادی و امنیت به افغانستان خواهد آورد ولی اعتماد به دشمن باعث شد که در نتیجه هر روز بیشتر در باتلاقی که دشمن برای ما فراهم کرد گرفتار شویم.
سید احمد موسوی مبلغ در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری با اشاره به سالروز حماسه نهم دی ۱۳۸۸ و روز بصیرت و میثاق امت با ولایت در رابطه به دشمن شناسی مردم افغانستان گفت: در طول 4 دهه گذشته یکی از عواملی که باعث شده افغانستان همیشه درگیر جنگ و ناامنی باشد این بوده که مردم این کشور در حوزه دشمنی شناسی قدری غفلت کردند.
وی تصریح کرد: در زمانی که شوروی به افغانستان تجاوز کرد ما یک جهش بسیار خوبی را در حوزه دشمن شناسی و بصیرت مردم داشتیم، اما پس از آن که این تجاوز به شکست مواجه شد، ما گرفتار نوعی بی بصیرتی شدیم که این عدم بصیرت ما، باعث شد دشمنان واقعی خود را خوب نشناسیم و این عدم شناخت از دشمن برای جامعه افغانستان مشکلات بسیاری را بوجود آورد که تا به امروز ما تاوان آن غفلت ها را می دهیم.
مسئول خبرگزاری اطلس افغانستان یادآور شد: در روزهای نخست حمله ناتو و آمریکا به افغانستان، تصور بخش زیادی از مردم این بود که یک نجات دهنده وارد افغانستان شده است و به زودی همه مشکلات حل خواهد شد و مردم فکر می کردند که جنگ با تروریسم که از سوی غربی ها فقط شعار داده می شد یک واقعیت است و آمریکا آبادی و امنیت به افغانستان خواهد آورد.
وی ادامه داد: این اعتماد به آمریکا که امتحان خود را در نقاط مختلف دنیا داده بود، نشان از این داشت که ما در دشمن شناسی دچار مشکل هستیم و اعتماد به نیروهای خارجی باعث شد که آن ها در بخش ها و طبقات مختلف در میان حکومت و هم در میان مردم نفوذ زیادی پیدا کنند.
این کارشناس فرهنگی افغان بیان داشت: بی بصیرتی و اعتماد به دشمن باعث شد که در سبک و کیفیت زندگی و در انتخاب اولویت ها دچار اشتباه شویم و در نتیجه هر روز بیشتر در باتلاقی که دشمن برای ما فراهم کرد گرفتار شویم.
موسوی مبلغ اظهار داشت: اگر ما نسبت به دشمن شناسی خود تجدید نظر نکنیم و آگاهی خود را از دوست و دشمن واقعی ارتقا نبخشیم نباید انتظار داشته باشیم که شرایط افغانستان دستخوش تغیرات جدی شود و وضعیت از این حالت پریشانی بهبود پیدا کند.
وی اظافه کرد: دشمن برای فتنه انگیری در میان کشورهای اسلامی از روش های مختلف استفاده می کند ولی همه این ها یک نتیجه را در پی دارد و آن هم اشفقتگی و اضملال در بین امت اسلامی است و در افغانستان هم روش ها مختلفی را دشمن امتحان می کند که باید متوجه باشیم.