دیدگاه رهبری: ائتلاف آمریکایی، به سود یا زیان تروریسم
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس شورای ریاستجمهوری بوسنیهرزگوین تاکید کردند ائتلاف نظامی غرب ضد تروریسم واقعی و به دنبال ریشهکنی آن نیست.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر سهشنبه در دیدار باقر عزت بگوویچ رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنیهرزگوین تصریح کردند اگرچه ممکن است ائتلافها در مواردی با تروریستها وارد جنگ شوند، اما نه در عراق و نه در سوریه بهدنبال ریشهکنی واقعی تروریسم نیستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند تحقیر جوانان مسلمان در برخی کشورهای ثروتمند و قدرتمند اروپایی، زمینهای برای پیوستن آنان به گروههای تروریستی همچون داعش فراهم میکند.
ریشه اشکال مختلف تروریسم فزاینده در منطقه غرب آسیا به سیاست برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا برمیگردد. شواهد و منابع موثق از جمله کتاب خاطرات هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بر سیاست آتشافروزانه و تروریستپرور برخی دولتهای غربی صحه میگذارد.
حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 سیاست آمریکا را دگرگون کرد و بهانه جنگافروزی و لشگرکشی این کشور به افغانستان و عراق شد و این تجاوزگری در ناامنی و گسترش تروریسم نقش تعیین کنندهای داشته است.
سیاستمداران و نظامیان آمریکایی پس از تحولات 11 سپتامبر حمله پیشدستانه به تروریستها را، تضمین کننده امنیت ملی آمریکا ارزیابی کردند. به عبارتی، حمله تروریستی به قلب نیویورک، مبنای آتشافروزی جدیدی در منطقه غرب آسیا شد. جنگی که آمریکا و متحدانش در افغانستان و عراق به نام تروریسم آغاز کردند، نه تنها این پدیده شوم را ریشهکن نکرد، بلکه بذر تروریسم را در مناطق مختلف جهان به ویژه منطقه خاورمیانه افشاند.
اگر چه مناطق عربی به ظاهر زادگاه پدیده تروریسم بوده، اما سیاست دولت آمریکا و برخی از دولتهای اروپایی در 15 سال اخیر عامل اصلی گسترش تروریسم است.
لشگرکشی آمریکا به عراق به بهانه ساقط کردن رژیم خطرناک بعث صدام، اگرچه این رژیم را نابود کرد، اما سیاست آمریکا در عراق، فرصت رشد گروه تروریستی داعش را فراهم کرد.
آمریکاییها در جریان سالهای اشغال عراق ابوبکر البغدادی، سرکرده کنونی داعش را که در این کشور زندانی بود، آزاد کردند و با این اقدام زمینه برای ایجاد تروریسم داعشی در عراق و سپس سوریه فراهم شد.
با فربه شدن تروریسم داعشی، این گروه با دارا بودن آدمکُشهایی از سراسر جهان، حد و مرزی برای خود قائل نشد و تحرکاتش را فرامنطقهای تعریف کرد. این اقدام داعش سایه وحشت را در جهان گستراند. موج روز افزون تروریسم داعشی، غرب به سرکردگی آمریکا را واداشت تا ائتلافی ضد داعش ایجاد کند.
این ائتلاف سال 2014 عمیلات خود را شروع کرد، اما مرور عملکرد ائتلاف آمریکایی ضد داعش، ابهامها را در هدف واقعی آن در جنگ با تروریسم دوچندان کرده است. هدف قرار گرفتن اهداف کور در عراق و سوریه و پرتاب محمولههای سلاح برای عناصر داعش در مناطق مختلف عراق، بخشی از ابهام در نقش واقعی ائتلاف آمریکایی در جنگ با تروریسم است.
تروریستی که ائتلاف آمریکایی مدعی مبارزه با آن است در سایه این ائتلاف به اروپا نیز سرایت کرده و "وحشت مداوم" جایگزین رویای "آرامش پایدار" در کشورهای اروپایی شده است. رویکرد دوگانه غرب در مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق بیانگر این است که ائتلاف نظامی غرب به سرکردگی آمریکا ضد تروریسم به دنبال ریشهکنی کامل این پدیده شوم نیست.