سفر دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عراق ؛تاکید بر تقویت همگرایی در جهان اسلام
(last modified 1400-01-22T07:18:46+00:00 )
حمل 22, 1400 11:48 Asia/Kabul
  • سفر دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عراق ؛تاکید بر تقویت همگرایی در جهان اسلام
    سفر دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عراق ؛تاکید بر تقویت همگرایی در جهان اسلام

دین اسلام  راه نجات و سعادت بشری را دراتحاد وکنار گذاشتن  اختلافات مذهبی و فکری در زیر سایه مشترکات دینی قرار داده است.

حجت الاسلام "حمید شهریاری" دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ با تاکید بر این اصل  مهم وراهبردی  روز شنبه در سفر به عراق  با اقشار مختلف مسلمان این کشور نشست و جلساتی برگزار کرد تا راهکارهای همگرایی هرچه بیشتر تقویت شود. در این سفر همچنین گفت و گوی مذاهب با رویکرد تقریبی با علما و سران طوایف اهل سنت عراق نیز چند نوبت برگزار شد.

حجت الاسلام شهریاری پیش از بغداد در سفر به کربلا و نجف نیز جلسات و نشست هایی با علمای شیعه و سنی عراق برگزار کرد .از جمله دیدارهای دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی  در این سفر برگزاری نشستی  با «شیخ خالد الملا» رئیس جماعت علمای عراق بود.

«حمید شهریاری» دراین دیدار با اشاره به توطئه‌های رژیم صهیونیستی علیه امت اسلام و ارزش‌های اسلامی یاد اور شد جهان اسلام با خطرات جدی روبرو بوده و رفع این خطرات و حل مشکلات آن، همکاری و تعاون همه مسلمانان بویژه علمای امت اسلامی را می‌طلبد.

رئیس جماعت علمای عراق نیز در این دیدار ایجاد تفرقه در کشور عراق را از برنامه‌های دشمنان دانست و گفت: "همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران هم بارها تأکید کرده‌اند، امروز بیش از هر زمانی به فعالسازی پروژه تقریب مذاهب اسلامی و وحدت امت اسلامی نیاز داریم."

حضرت آیت الله خامنه ای ،رهبر معظم انقلاب اسلامی ؛در بیاناتشان  ضمن تبیین جریان ها و عوامل برهم زننده وحدت بین مسلمانان ؛"سیاست  ایجاد اختلاف بین کشور های منطقه " ؛ " نفوذ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی در کشورهای اسلامی " و "سیاست اختلاف افکنی میان مسلمانان " را از جریان های  اصلی در این زمینه برشمرده اند .

بخش قابل توجهی از این جریان مخرب، در بستر تفکرات وهابی گری و تکفیری سعودی  ترویج  یافته و این تفکرات باطل در جهت راه انداختن جنگ ها و وبه خشونت کشاندن کشورهای اسلامی  به کار گرفته شده است. این روند مخرب  در واقع  میراث شوم دوران استعمار است که در غرب آسیا یعنی در همان جغرافیایی  که رژیم شرور و غاصب اسراییل برمنطقه تحمیل شده، چهره زشت خود را نمایان کرده است. به همین دلیل دنیای اسلام امروز بیش از هرزمان  نیازمند تقویت وحدت اسلامی است . در این زمینه ؛نخبگان  سیاسی واندیشمندان جهان اسلام وظیفه سنگینی برعهده دارند.عمل به این مسوولیت در شرایط  حساس  می تواند  بسیاری از توطئه های دشمنان را به شکست بکشاند.

اظهارات «شیخ مهدی صمیدعی» رئیس دار الافتاء عراق دراین زمینه بینش عمیق  علمای دینی در عراق را  نسبت به اهمیت این موضوع نشان می دهد . وی در دیدار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با اشاره به اینکه تعامل خوب ایران با اهل سنت دنیا و عراق سبب رفع بسیاری از فتنه های  موجود شده است،گفت: تعامل خوب ایران با اهل سنت دنیا و عراق و تلاش در مبارزه با داعش و رفع بسیاری از فتنه های موجود در عراق دارای اهمیت است.

آنچه درشرایط کنونی  حائز اهمیت است؛ تلاش برای  حفظ منافع جهان اسلام ومقابله با تهدیدات مشترک است که می‌تواند به مدلی برای توسعه همکاری‌ وتقویتهمگرایی بین کشورهای اسلامی تبدیل شود.با تاکید براین مسوولیت مهم ؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی  همگرایی جهان اسلام را از رویکردهای این مجمع  در سفر به عراق برشود و گفت ؛تقریب بین مذاهب راهبردی است که جهان اسلام را تقویت و افول کشورهای استکباری مانند آمریکا را تسریع می کند.

اهمیت سفر دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عراق را می بایست در همین چارچوب و از دیدگاه ضرورت  تقویت عوامل همگرایی برای مقابله با تحرکات تفرقه افکنانه  امریکا ورژیم صهیونیستی در منطقه دانست. 

 

کلیدواژه