تاکید طالبان بر عدم تعرض به دیگر کشورها از خاک افغانستان
-
تاکید طالبان بر عدم تعرض به دیگر کشورها از خاک افغانستان
معاون رییس دولت طالبان در افغانستان می گوید ، از خاک افغانستان هیچ کشوری تهدید نمیشود.
«عبدالسلام حنفی» معاون رییس دولت طالبان در دیدار «باخیت سلطانوف» وزیر تجارت قزاقستان و هیات همراهش در کابل گفت : طالبان خواستار روابط دوستانه با کشورهای منطقه هستند و اجازه نمیدهند از خاک افغانستان تهدیدی علیه کشور دیگری صورت گیرد.
عبدالسلام حنفی» و«باخیت سلطانوف» دراین دیدار همچنین برگسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین افغانستان و قزاقستان تاکید کردند.
تاکید معاون رئیس دولت طالبان بر تهدید قرار نگرفتن دیگر کشورها ازخاک افغانستان درچارچوب برنامه این گروه برای جلب اعتماد جامعه جهانی به خصوص همسایگان این کشور با هدف ایجاد همکاری دو جانبه و چند جانبه است.
طالبان از زمان تسلط بر کابل در15 اوت /24 اسد گذشته که با نوعی بی اعتمادی گسترده جامعه جهانی درباره آینده افغانستان تحت حاکمیت این گروه مواجه شده است،سعی کرده با کاهش تدریجی این بی اعتنمادی ها و نگرانی ها،دیگر کشورها را به تعامل با طالبان ترغیب کند.
در شرایطی مقامات طالبان در تلاش هستند از طریق موضعگیری ها و همچنین تاکید بر تهدید نبودن افغانستان برای سایر کشورها در دوره حاکمیت طالبان،اعتماد جامعه جهانی را جلب کنند که اتکای صرف این گروه به ادبیات سیاسی اعتماد ساز راهگشا نیست و باید طالبان بتواند در عمل نشان دهند که در قالب دولتی جدید در افغانستان،می توانند با دیگر کشورها در فضای اعتماد متقابل همکاری کند.
در حال حاضر بزرگترین مطالبه جامعه جهانی به خصوص همسایگان افغانستان از دولت طالبان ، فراهم کردن زمینه مشارکت همه اقوام در عرصه قدرت است که برغم گذشت حدود پنج ماه از به قدرت رسیدن این گروه هنوز نشانه ای از اراده طالبان برای سهیم کردن اقوام در حکومت جدید افغانستان مشاهده نشده است.
در حالی که همچنان کشورهای مختلف نسبت به ایجاد زمینه مشارکت پذیری اقوام در فرایند قدرت در افغانستان توسط طالبان تردیدهای بسیاری دارند و حاضر نیستند در شرایط فعلی این گروه را به رسمیت بشناسند اما طالبان به تازگی مدعی شده اند که بستر لازم برای شناسایی رسمی حاکمیت این گروه در افغانستان از سوی جامعه جهانی فراهم شده است.
این پرسش در حال حاضر وجود دارد طالبان چه بستری را در افغانستان فراهم کرداند که مدعی مهیا شدن به رسمیت شناختن این گروه توسط جامعه جهانی شده اند ؟
درحالی که دولت طالبان همچنان براداره افغانستان براساس یک تفکر خاص اصراردارد وهمچنین گزارش هایی از ولایات این کشوردرباره اعمال برخی محدودیت ها علیه مردم و رسانه ها وجود دارد، شناسایی رسمی این گروه از سوی جامعه بین المللی توقعی نابجاست که با واقعیت ها دراین کشورفاصله زیادی دارد.
برهمین اساس است که در نشست اخیر وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در پاکستان، شرکت کنندگان تنها بر لزوم شکل گیری حکومتی مشارکتی در افغانستان با حضور همه اقوام تاکید کردند و به مسئله شناسایی رسمی حاکمیت این گروه ورود نکردند.
برایند نشست های مختلف بین المللی و منطقه ای درباره افغانستان نشان داده است تا زمانی که طالبان برای حکومت آینده این کشور فرصتی را برای دیگر اقوام در نظر نگیرد و تمامیت خواهی در قدرت را به نمایش بگذارد، مسیر شناسایی رسمی این گروه از سوی جامعه جهانی هموار نمی شود.